Jamat Posted October 31, 2021 Share Posted October 31, 2021 Witam wszystkich Ponad 8 lat temu ulepiłem takiego małego potworka Jakiś czas temu przeglądając Facebooka zobaczyłem pracę A. Wildera i postanowiłem coś ze swoim pokombinować. Model wylądował w zmywaczu i został trochę pocięty. Dokupiłem blaszkę Voyagera i metalową lufę. Boczne zasobniki wykonałem z blaszki miedzianej 0.1mm i 0.2mm i odpowiednio po uszkadzane, natomiast błotniki z 0.3mm i lekko powyginane, choć mogłem sobie to darować. Model wykonałem w wersji "what if 1946" z walk na froncie zachodnim. Na koniec coś tam kombinuje z podstawką. 15 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
R_Mazzi Posted November 1, 2021 Share Posted November 1, 2021 Fajny żółwik. Troszkę może bym jeszcze rozmył te rdzawe zacieki chociaż w sumie to gołym okiem pewnie i tak prawie ich nie widać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał B Posted November 1, 2021 Share Posted November 1, 2021 Bardzo ładne wykonanie, ładny wydech i inne smaczki, jak przestrzeliny, ślady odbitych podeszew butów, ciut może zbyt wyrazistych ale robią swoje No i temat rzadki, bo model na forach raczej niespecjalnie spotykany. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted November 1, 2021 Share Posted November 1, 2021 "odświeżenie" wyszło na plus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endrju Posted November 1, 2021 Share Posted November 1, 2021 Model świetnie wykonany. Super detal. Doskonałe malowanie i brudzenie. Podstawka rewelacja. Nie jestem natomiast pewien czy pasuje tu merytorycznie to podmalowanie lufy. Brytyjczycy stosowali pod koniec wojny takie malowanie na długolufowych Shermanach, między innymi na Firefly-ach, po to żeby właśnie ukryć długość lufy. Czy takie podmalowanie lufy będzie tu pasowało? Pozdrawiam. Andrzej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał B Posted November 1, 2021 Share Posted November 1, 2021 2 minuty temu, Endrju napisał: Podstawka rewelacja. Która?! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
copycat Posted November 1, 2021 Share Posted November 1, 2021 Świetne brudzenie i dodatki, super zdjęcia. Rewelacyjny model. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAW Posted November 1, 2021 Share Posted November 1, 2021 Bardzo atrakcyjnie się prezentuje! Dobra zmiana 500+ do wygładu! Rasowa bestia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek cz. Posted November 1, 2021 Share Posted November 1, 2021 Model sprzed 8 lat też był fajny, mocniej przykurzony i mniej kontrastowy ale też bardzo dobry był. Nowa wersja oczywiście jeszcze lepsza, widać że się mocno przyłożyłeś i zadbałeś o mnóstwo malarskich smaczków na tym modelu. I jeszcze zdjęcia bardzo estetyczne... Same plusy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MajorStachu Posted November 5, 2021 Share Posted November 5, 2021 Suuuper Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaruk Posted November 7, 2021 Share Posted November 7, 2021 Świetne wykonanie, bardzo mi się podoba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts