_OldMan_ Napisano 20 Listopada 2021 Share Napisano 20 Listopada 2021 Twój warsztat, twoje beczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 21 Listopada 2021 Autor Share Napisano 21 Listopada 2021 Powoli ogarniam to w całość. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 21 Listopada 2021 Share Napisano 21 Listopada 2021 W dniu 14.11.2021 o 14:29, toled napisał: Beczki testowe schną, więc zabrałem się za naczepę. Jak już pomaluje ramę nośną, to jeszcze dojdzie jakiś weathering, kurz etc. Obicia czy przetarcia OK ale przemyśl jeszcze dodanie lokalnie jakiejś plamy/odbarwienia po czymś rozlanym co wyschło ale plama (tłusta?) została - myślę że by to jeszcze bardziej dodało realizmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 21 Listopada 2021 Autor Share Napisano 21 Listopada 2021 Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Trzeba robić dalej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 21 Listopada 2021 Share Napisano 21 Listopada 2021 nie wiem czy teraz nie "za grubo" podszedłeś do mojej sugestii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 21 Listopada 2021 Autor Share Napisano 21 Listopada 2021 2 minuty temu, M.A.V. napisał: nie wiem czy teraz nie "za grubo" podszedłeś do mojej sugestii Na pakę jeszcze wejdzie trochę towaru, więc pewne elementy nie będą w ogóle widoczne, a niektóre były próbami - i po wyschnięciu guzik widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 26 Listopada 2021 Autor Share Napisano 26 Listopada 2021 Dodaję brzydkie zdjęcie tylko po to, by poinformować, że skończyłem Ładne foty dodam chyba jak dorobię podstawkę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 26 Listopada 2021 Share Napisano 26 Listopada 2021 Ja, ja, gute Arbeit Frau Helga ist wunderschön ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 27 Listopada 2021 Autor Share Napisano 27 Listopada 2021 12 godzin temu, M.A.V. napisał: Ja, ja, gute Arbeit Frau Helga ist wunderschön ! Frau Helga akurat mi wyszła słabo Nie umiem malować figurek i chyba nigdy się tego nie nauczę. Musiałbym kupić zestaw farb od AK i ich kurs malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 27 Listopada 2021 Share Napisano 27 Listopada 2021 Cześć! Z jednej strony, jak to mówia dzieciaki, skila nie kupisz... A znowu mój instruktor spadochronowy mówił: po 10 tysiącach razy to już jest proste Ja bym chętnie te figurke bliżej zobaczył, a Ciebie namawiał do mniejszego krytycyzmu względem siebie. Kilka filmików na jutubie można zobaczyć a potem tylko próbować i próbować - i jakoś to będzie. Warto spróbować znaleźć naprawdę dobry pędzel i farby z mokrej palety kłaść - to też trochę pomaga. Życzę powodzenia w dalszych pracach i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 27 Listopada 2021 Autor Share Napisano 27 Listopada 2021 24 minuty temu, pmroczko napisał: Cześć! Z jednej strony, jak to mówia dzieciaki, skila nie kupisz... A znowu mój instruktor spadochronowy mówił: po 10 tysiącach razy to już jest proste Ja bym chętnie te figurke bliżej zobaczył, a Ciebie namawiał do mniejszego krytycyzmu względem siebie. Kilka filmików na jutubie można zobaczyć a potem tylko próbować i próbować - i jakoś to będzie. Warto spróbować znaleźć naprawdę dobry pędzel i farby z mokrej palety kłaść - to też trochę pomaga. Życzę powodzenia w dalszych pracach i pozdrawiam Paweł Na szczęście siedzę głównie w cywilach i tych figurek dużo nie mam ( nie licząc stacji radiacyjnej i czyścicieli z ICM, to nie mam nic więcej :P) , najwięcej problemu mam z malowaniem twarzy, nawet oglądając tutoriale. Zestaw z AK kupię pewnie tak czy inaczej, bo stricte farb w takich odcieniach skóry mam maluteńko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 27 Listopada 2021 Share Napisano 27 Listopada 2021 (edytowane) Weiter weiter do cywili , a nie mnie poszedł w zagon z jakąś baorką Helgą. Edytowane 27 Listopada 2021 przez cayman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 29 Listopada 2021 Share Napisano 29 Listopada 2021 (edytowane) Jestem bardzo początkujący z figurkami, ale naprawdę nie trzeba kupować wszystkich odcieni skóry. Ja używam tylko tamiya jako bazę, potem oleje. Burn umber, burn Siena, czarna, biała, 3 kolory podstawowe i można zrobić kolor każdej ludzkiej rasy. Poradniki malarzy portrecistów więcej mi dały niż poradniki dla figurek. Wpisz w YouTube how to paint skine tones Edytowane 29 Listopada 2021 przez copycat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi