Skocz do zawartości

IBG - zapowiedzi i nowości lotnicze

Kolekcjoner WP

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, Xmen napisał:

Czytam te komentarze i zastanawiam się nad jednym.

Wy naprawdę myślicie że tam siedzą kompletni ignoranci nie znający się na prowadzeniu firmy.?

Że nikt nie zrobił rozeznania  rynku co może się sprzedać  i na czym można zarobić ?

Powiedz nam wszystkim, czemu ten Żubr i RWD cię tak uwierają?

• Haha 1
  • Confused 1

2 minuty temu, DobreMzimu napisał:

Nie zastanawiałeś się nigdy nad jakimiś korepetycjami z bycia w internecie i czytania ze zrozumieniem  sarkazmów/żartów ?

Edytowane przez TM48
  • Sad 1

7 minut temu, DobreMzimu napisał:

Ale ja nie zamierzam komukolwiek się tłumaczyć.

• Like 3
  • Sad 1

5 minut temu, DobreMzimu napisał:

Wyjaśnij więc proszę na czym polegał ten żart.

Obiektywnie, sam pomyśl.

Subiektywnie dla mnie jest świetny bo zaraz odpala się DobreMizmu. Wkleja smutną buźkę i drży ze strachu, że jak ktoś tak pisze to producenci to czytają i żaden go nie wyprodukuje.

• Like 1

1 minutę temu, TM48 napisał:

Obiektywnie, sam pomyśl.

Subiektywnie dla mnie jest świetny bo zaraz odpala się DobreMizmu. Wkleja smutną buźkę i drży ze strachu, że jak ktoś tak pisze to producenci to czytają i żaden go nie wyprodukuje.

Obiektywnie, subiektywnie, odpala się,   darży ze strachu, ... . 

Pytanie dotyczyło Żubra.

1 minutę temu, India napisał:

Tyle, że jak znam życie, będzie duużo lepszy niż stara Italerka. Potem zrobią 242 późny, potem wczesny i tak dalej..

I to będzie szło w świat, a u nas pójdzie z 1% produkcji. A gadania, jakby szło 90%

Z jednej strony masz rację.

Z drugiej strony, nie znaczy to, że np Do-217, czy innego Heinkla nie sprzedaliby w świecie lepiej.

Ale to nie mój koń, nie mój wóz. Dla mnie to tylko fant którego sobie nie kupię i wcale się tym nie martwię.

1 minutę temu, TM48 napisał:

Z jednej strony masz rację.

Z drugiej strony, nie znaczy to, że np Do-217, czy innego Heinkla nie sprzedaliby w świecie lepiej.

Ale to nie mój koń, nie mój wóz. Dla mnie to tylko fant którego sobie nie kupię i wcale się tym nie martwię.

Ja też sobie go nie kupię.

Ale taki MB-200, czyli francuski Żubr, od co najmniej 50 lat pojawia się w kolejnych wydaniach i nie dzieje się to przecież wbrew oczekiwaniom rynku.

To nowe szkaradło od IBG to jednak nie było takie małe i taki modelik to swoje będzie musiał kosztować i czy toto będzie kupowane tak ot spontanicznie, obojętnie czy w Polsce, czy na rynkach zagranicznych? 

To model raczej skierowany jest do naprawdę "konkretnego" odbiorcy 😄 

Wydaje mi się, że  naprawdę szkoda pary na takie wynalazki, nawet jakieś poloniki moim zdaniem by się sprzedawały o wiele lepiej.

Taki Lublin w samej Polsce by się sprzedawał, przez wiele kolejnych lat, a byłby chyba mniej kosztowny w produkcji.

Ale ja się tam nie znam, IBG ma od takich przemyśleń dobrze opłacanych specjalistów i może Gotha Go-244 to strzał w dziesiątkę 😁    

Edytowane przez arhtus
  • Like 1

Godzinę temu, BRAVO112 napisał:

pytasz nas czy IBG?

Pytam wszystkich narzekających, marudzących i rozczarowanych malkontentów, którzy chyba z nudów tłuką posty zawierające ubolewanie i rozczarowanie, że polska firma wypuściła kolejny model. Zarzuty są tak śmieszne, że sam do końca nie wiem dlaczego w ogóle zabieram głos w tym wątku... Sami eksperci od produkcji modeli redukcyjnych, znawcy tematu i rynku, dowcipni inaczej recenzenci urody konstrukcji lotniczych i ich miniatur... To takie polskie, zamiast radości marudzenie od rana do wieczora. Nie macie innych, prawdziwych problemów?

• Like 9
  • Sad 1

Poczułem się wezwany do tablicy, bo pijesz do mnie coś mi się wydaje 😁

A Ty nie masz innych prawdziwych problemów i nie masz nic lepszego do roboty niż przedstawianie na forum tej swojej jedynej najbardziej racyjnej i odpowiedniej racji?

Przyganiał kocioł garnkowi...

Uwielbiam takich forumowych szeryfuf

Napierdziela na innych, a sam nakręca imprezę..😁

Edytowane przez arhtus

29 minut temu, DobreMzimu napisał:

Ale taki MB-200, czyli francuski Żubr, od co najmniej 50 lat pojawia się w kolejnych wydaniach i nie dzieje się to przecież wbrew oczekiwaniom rynku.

Gdybym JA.

Był IBG lub AH (formy stalowe) to bym nawet nie pomyślał o Żubrze.

Był Answerem (shortruny) to bym pomyślał i zaryzykował przy którymś z kolei modelu.

Tu jest za dużo zmiennych żeby jednoznacznie o tym wyrokować. Koszty, rynki zbytu, target itd.

10 minut temu, RogerM napisał:

...zamiast radości marudzenie od rana do wieczora. 

bo to radość marudzenia

35 minut temu, arhtus napisał:

To model raczej skierowany jest do naprawdę "konkretnego" odbiorcy 

chociażby niemieckiego

58 minut temu, India napisał:

Potem zrobią 242 późny, potem wczesny i tak dalej..

I to będzie szło w świat, a u nas pójdzie z 1% produkcji. A gadania, jakby szło 90%

bo na innych forach tak trochę bez temperatury i (znowu) Polacy muszą wyrabiać normę za innych

10 minut temu, mysiek13 napisał:

A mi się nawet ta konstrukcja podoba, i pomimo skupianiu się na sprzęcie w polskich barwach toto nabędę,  tak jak kupiłem IARa... tylko czy ktoś nie chcialby odkupić w dobrej cenie Italerki w sfatygowanym pudełku 😉

nie pozbywaj się tak szybko, masz opcję glidera i dodanego "kubla", dodatkowo będziesz mógł je organoleptycznie porównać

Edytowane przez panmopsik
  • Like 1

12 minut temu, arhtus napisał:

Poczułem się wezwany do tablicy, bo pijesz do mnie coś mi się wydaje 😁

A Ty nie masz innych prawdziwych problemów i nie masz nic lepszego do roboty niż przedstawianie na forum tej swojej jedynej najbardziej racyjnej i odpowiedniej racji?

Przyganiał kocioł garnkowi...

Uwielbiam takich forumowych szeryfuf

Napierdziela na innych, a sam nakręca imprezę..😁

Nie wiem dlaczego moje prawo do swobodnego wyrażania myśli opisujesz jako " jedyna najbardziej racyjna i odpowiednia racja". Taka bezpodstawna nadinterpretacja, do tego mało elegancka. I nie "napierdzielam", to raczej Twoja domena. Nie otrzymałem odpowiedzi na proste pytanie, zamiast tego coś o dzikim zachodzie i gotowaniu. Generalnie słabiutko.

4 minuty temu, TM48 napisał:

Przede wszystkim azjatyckiego, gdzie jest olbrzymi rynek zbytu, a hitlerowskie miniatury są jak małe ołtarzyki.

Mi się niemiecki rynek , będąc w ichnich "modelarskich" to tak bardziej z kolejkami i RC  kojarzy niż z plastikowymi modelami....sorki za offtop 

11 minut temu, RogerM napisał:

Nie wiem dlaczego moje prawo do swobodnego wyrażania myśli opisujesz jako " jedyna najbardziej racyjna i odpowiednia racja". Taka bezpodstawna nadinterpretacja, do tego mało elegancka. I nie "napierdzielam", to raczej Twoja domena. Nie otrzymałem odpowiedzi na proste pytanie, zamiast tego coś o dzikim zachodzie i gotowaniu. Generalnie słabiutko.

Weź no sobie przeczytaj jak określiłeś tych wszystkich niesfornych narzekających, a potem mi praw te swoje morały..

Generalnie słabiutko..😁

Sam kilka postów wyżej dałeś podpalający wpis gdy było zbyt "cicho" chyba tylko po to żeby potem wyskoczyć i wypominać innym..

No po prostu śmiać mi się chce😄

Edytowane przez arhtus
  • Haha 1

Żałuję, że IBG zapowiedziało model leżący całkowicie poza moimi zainteresowaniami.

Ale życzę im wieeeelu klientów, bo wtedy więcej zarobią i będzie ich stać wydać coś, co z przyjemnością kupię.

Powodzenia, chłopaki!!!

Przemek

Edytowane przez PrzemekW
  • Like 5