tornado Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 Cały czas śledzę i podziwiam pracę mistrza Koła w tendrze będą pod ten sam kolkor co on, czy w innym i będziesz je maskował W moim tendrze najpierw pomalowałem koła i osobno pomaluję podwozie, ale to dlatego że moje koła mają być czerwone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 7 Października 2008 Autor Share Napisano 7 Października 2008 tornado, dzieki, ale wprowadzasz mnie w zakłopotanie,pomijając fakt, ze jako jeden z niewielu juz masz lokomotywę ZA SOBĄ !. Więc tak, jak w poprzednich pozycjach podwozie było malowane osobno, tak postaram się tez wykonać w tendrze(góra - dół - skleje najpóżniej jak sie da) Tender ma być w trójbarwnym kammo, lokomotywa także(taki wymóg) Więc nie wiem, czy malować cały profil boczny,łącznie z zawieszeniem w dunkelgelb, raczej pozostanę przy czerni. Na wagon także chciałbym "dokręcić" szperacz nocny - zobaczymy jak to wyjdzie. I tak po prawdzie, to jestem nieco zaniepokojony tym wszystkim, wielkie to i nie wiem, czy poradze sobie z tak duzymi powierzchniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicio1d Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 A Rafale powiedz mi ten tender z jakiej lokomotywy jest? No chyba, że jakiś post pominąłem w tym niespełna trzydziesto stronicowej relacji??! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 7 Października 2008 Autor Share Napisano 7 Października 2008 z zestawu Trumpetera, nawet jakbyś poczytał - od nowa, to nie było wzmianki:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicio1d Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 No ten początek przeczytałem ale chodziło mi o konkretny typ lokomotywy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 8 Października 2008 Autor Share Napisano 8 Października 2008 Lokomotywa BR 52, a tender jak dojrzałem to K 4 T 30 für BR 52 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicio1d Napisano 8 Października 2008 Share Napisano 8 Października 2008 Oki dzięki bardzo za info. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 9 Października 2008 Autor Share Napisano 9 Października 2008 Nie ma za co. CD: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 9 Października 2008 Share Napisano 9 Października 2008 Oj myśle że flak 38 by lepiej wyglądał-ale to moje odczucie takie,a pozatym oklepany temat na br. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 9 Października 2008 Autor Share Napisano 9 Października 2008 oklepane, nieoklepane na razie musi być ten, czekam na szperacz od żółtych rąk - tender zionął pustką, więc dałem to( nie mam w chwili obecnej 38, ale tez już jedzie). dopóki nie ogarnę przyszłych niedoszłych -tego siata zakryje :p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 9 Października 2008 Share Napisano 9 Października 2008 Rafał Jankowski niewiem jakie dokładnie malowanie wybrałeś dla lokomotywy ale według mnie najciekawsze wyło by takie jakie zrobił Artur Wałachowski w swojej ostatniej ,oglądeam relację z zainteresowaniem i czekam na efekt końcowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 9 Października 2008 Autor Share Napisano 9 Października 2008 Rafał Jankowski niewiem jakie dokładnie malowanie wybrałeś dla lokomotywy Tender ma być w trójbarwnym kammo, lokomotywa także Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konradkur Napisano 9 Października 2008 Share Napisano 9 Października 2008 Kurde bajer z tą lokomotywą Rafał naprawde, niemoge się już doczekać jak ją sponiewierasz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 10 Października 2008 Autor Share Napisano 10 Października 2008 CD, dziiiiiiobie, dziiiiiiiobie i końca nie widać:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 10 Października 2008 Share Napisano 10 Października 2008 Zapierdzielasz do przodu jak mały parowozik Łączenia połówek zbiorników rozumiem, że zostawiłeś jako imitację spawów Możesz śmiało je usunąć ponieważ zbiornki były gładkie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 10 Października 2008 Autor Share Napisano 10 Października 2008 wiesz co, ja się wzorowałem na tych zdjątkach : i tu są spawiki, a to fotki "wkołoobchodne" BR52(link otrzymałem od Artura,za co Mu z góry dziękuję ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 10 Października 2008 Share Napisano 10 Października 2008 Aha, ok - w takim razie zwracam honor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 10 Października 2008 Share Napisano 10 Października 2008 He,he niestety muszę to napisać-sklejenie tendra jest relaxem w porównaniu z modelem lokomotywy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 11 Października 2008 Autor Share Napisano 11 Października 2008 tornado, byc może to wyjątek - ten od reguł ;) jest było, dobrze, że zostawiłem ja na koniec.... Nie byłbym sobą, jakbym: musiałem, po prostu musiałem :p(ta blacha az się prosiła) A tu, znów wpędzające w marazm szlifowanie, odcinanie, wymienianie el plast na fototr. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 12 Października 2008 Autor Share Napisano 12 Października 2008 i dalej nic sie nie dzieje.... doszło kilka szram , spawów na ramie, kilka blaszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 12 Października 2008 Share Napisano 12 Października 2008 Masakra Całość będzie zaj...fajnie wyglądało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 12 Października 2008 Share Napisano 12 Października 2008 Rafał Jankowski Twoje poczucie humoru mnie rozbraja ,obserwuję i czekam na finał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 12 Października 2008 Autor Share Napisano 12 Października 2008 obserwuję i czekam na finał. Tomek,ja także..ale do tego musze jeszcze w tym dłubać. Poczuciem horroru nadrabiam lęk, czy tam panikę..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 12 Października 2008 Share Napisano 12 Października 2008 Rafale, jak robiłeś takie fajne wgnioty? Pilnikiem? Kawał fajnego modelu się szykuje! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 12 Października 2008 Autor Share Napisano 12 Października 2008 Wpierw rysa, póżniej pilnik,póżniej zwiększanie wiertarką z papierkiem, pózniej ręcowo 500 a na końcu wondym 2000 Kawał fajnego modelu się szykuje! Dzięki, ale którego, bo jest ich narazie 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi