mirage3 Napisano 27 Grudnia 2021 Share Napisano 27 Grudnia 2021 Teraz, rudy0007 napisał: @mirage3Ty coś.... Ten teges.... Degustowałeś? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 27 Grudnia 2021 Share Napisano 27 Grudnia 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 27 Grudnia 2021 Share Napisano 27 Grudnia 2021 @rudy0007Zwyczajnie jest szansa zrobienia dwóch Falconów. Jednego @Mario już robi, aaa drugi może wróci do żywych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 27 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2021 @mirage3 pisz co potrzeba, jak nie wykorzystam to nie widzę problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 27 Grudnia 2021 Share Napisano 27 Grudnia 2021 @mirage3najwyraźniej zmyliły mnie te 'Jaszczompy' i 'plasticzany' 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 27 Grudnia 2021 Share Napisano 27 Grudnia 2021 O ile dobrze pamiętam to AWS robi wlot tylko z kopią zestawowych wnęk więc masz to co daje Tamka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 28 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2021 @kzugajtak, tu chodzi chyba tylko o to, że nie trzeba szpachlować wewnątrz wlotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 30 Grudnia 2021 Share Napisano 30 Grudnia 2021 W dniu 28.12.2021 o 06:22, Mario napisał: @kzugajtak, tu chodzi chyba tylko o to, że nie trzeba szpachlować wewnątrz wlotu. Dokładnie tak wiec nie dziw się ze bieda w komorach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 30 Grudnia 2021 Share Napisano 30 Grudnia 2021 Będę zaglądał, F-16 są bardzo w moim guście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 10 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2022 (edytowane) Coś tam dalej dłubie, niedługo wrzucę postępy, ale pytanie odnośnie części a26 zdaje się że to jak, czy w naszych też on jest? Nieaktualne, znalazłem zdjęcia Edytowane 10 Stycznia 2022 przez Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 10 Stycznia 2022 Share Napisano 10 Stycznia 2022 Hak jest we wszystkich Viperach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 10 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2022 6 godzin temu, Matys napisał: Hak jest we wszystkich Viperach. A może podpowiesz jak to jest z oszkleniem, na zdjęciach wydaje mi się że część otwierana jest przyciemniona, a ta z tyłu zwykła, to złudzenie czy tak jest w naszych f-16? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 11 Stycznia 2022 Share Napisano 11 Stycznia 2022 12 godzin temu, Mario napisał: A może podpowiesz jak to jest z oszkleniem, na zdjęciach wydaje mi się że część otwierana jest przyciemniona, a ta z tyłu zwykła, to złudzenie czy tak jest w naszych f-16? Dobrze Ci się wydaje bo tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 17 Stycznia 2022 Share Napisano 17 Stycznia 2022 Mało Pany mało ! Mało zdjęć, F-16 nie odlatują do ciepłych krajów to się pytam gdzie dalszy warsztat !? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 18 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2022 @mirage3 już uzupełniam, dużo nie zrobiłem. Mianowicie zacząłem przerabiać model pod nasz block52 wykorzystując kupione dodatki Awc . Prace przy ogonie nie były łatwe, uważam, że słabo został wykonany wyrzutnik spadochronu, który jest sporo cieńszy i bez szpachli byłby ząb. Jako, że miejsce do odtwarzania linii, bardzo niewygodne więc trochę wymaga to jeszcze poprawki, przetarcia papierem itp. Dalej powklejałem statecznik pionowy, klapy, stery wysokości, anteny, czujniki, brzetwy ,hak, itd. Oczywiście spieprzyłem jedna rzecz, za szybko wkleiłem obudowę wzdłuż wnęki podwozia i teraz nie zamontuję podwozia głównego, czeka mnie rozklejanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 18 Stycznia 2022 Share Napisano 18 Stycznia 2022 Czyli jednak gdzieś się noga powinęła AWC Ale ogólnie to chyba wszystko pasuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 18 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2022 Godzinę temu, mirage3 napisał: Czyli jednak gdzieś się noga powinęła AWC Ale ogólnie to chyba wszystko pasuje ? Wlot pasował, wyrzutnik j.w., zestaw waloryzacji, czyli antenki, światła, pokrywa podwozia przedniego, i inne małe rzeczy tak, pasują, pylonów nie ruszałem, wygladaja nieźle, ale zaczep snipera słabej jakości, ledwo linie widać, więc wykorzystam zestawowy. Zbiorniki konfo wyglądają ok jak przymierzałem, gdzieś tam z tyłu była szpara, ale może niedokładnie położyłem na kadłubie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 18 Stycznia 2022 Share Napisano 18 Stycznia 2022 Godzinę temu, mirage3 napisał: Czyli jednak gdzieś się noga powinęła AWC Prawdopodobnie nieuwzględniony skurcz żywicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 18 Stycznia 2022 Share Napisano 18 Stycznia 2022 54 minuty temu, Soris napisał: Prawdopodobnie nieuwzględniony skurcz żywicy Możliwe, ale jak cały wlot bez problemu pasował to prostszy element podstawy statecznika tym bardziej powinien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 23 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2022 (edytowane) Potrzebuję pomocy we właściwym umieszczeniu uchwytu belki pod skrzydłem. W instrukcji nie przewidziano ich podwieszenia i nie nawiercilem dziur, pod światło nic nie widać, bo tak kiedyś sobie pomagałem w Migu. Budował ktoś ten model i ma takie podwieszenie, potrzebowałbym jakąś fotkę? Edytowane 23 Stycznia 2022 przez Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 23 Stycznia 2022 Share Napisano 23 Stycznia 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 23 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2022 @mirage3dzieki ale po zmierzeniu wychodzi na to że to nie te otwory, rozstaw jest inny o ok mm, prawdopodobnie zrobiłeś pod belkę pod zbiorniki, ty robisz pod to samo podwieszenie , czy pod zbiorniki? Wg twojego zdjęcia wewnętrzny pylon byłby sporo cofnięty od zewnętrznego. Ja się posiłkuje zdjęciem AWC ale chciałem nawiercic otwór, żeby zrobić dokładnie. Przyłóż to mocowanie co ja położyłem na skrzydle do belki pod zbiorniki, zobaczysz że mają inny rozstaw bolce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 23 Stycznia 2022 Share Napisano 23 Stycznia 2022 (edytowane) @MarioU mnie to konfiguracja standard z baniakami . Widzę, że robisz "bomb trucka" z 4 pylonami SWWP ( czy jak tam się to nazywa) w mojej ocenie należy nawiercić jak poniżej: Tamiyowski pylon z stacji 3, 7 ma rozstaw kołków mocujących około 9,5mm i pokrywa się to z pozycjami na stacji 4, 6 tak jak zaznaczyłem. Początek pylonu przy poszyciu skrzydła wypada praktycznie na linii podziałowej przed zawiasami klap przednich. EDIT: To może tak, prościej... Kropki muszą się pokrywać. Edytowane 23 Stycznia 2022 przez mirage3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 23 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2022 (edytowane) Dzięki,tak myślałem o tych kropkach, niestety jeden pylon przyszedł uszkodzony, drugi uszkodziłem sam, skleiłem go, ale zrobię jednak zbiorniki podskrzydłowe, jeden bombowy i jeden na rekiety pod skrzydłem i na końcówce skrzydła. Zatem paliwa mu nie zabraknie, bo będą zbiorniki konforemne, zbiornik centralny pod kadłubem i zbiorniki podskrzydłowe. Dokładnie jak tu, tylko u mnie będą dodatkowo dwie AIM-9, jeden ACMI i na drugą stronę jakaś rakieta dla równowagi Edytowane 29 Stycznia 2022 przez Mario 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 23 Stycznia 2022 Share Napisano 23 Stycznia 2022 Trochę szkoda bo taki bomb truck z 4 GBU-24B pod skrzydłami to kozacki widok Swoją drogą tak myślę o replice F-16D z RED FLAG w takiej konfiguracji. Ten Twój plan B też będzie ciekawie wyglądać, kamo czym będziesz malował ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi