Moses Napisano 5 Stycznia 2022 Share Napisano 5 Stycznia 2022 I na tych ostatnich zdjęciach kolor wygląda ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 5 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2022 (edytowane) Finiszujemy z kokpitem. Albo ja ją, albo ona mnie. I nie mam tu na myśli kwadratowej płytki. Obie czerwone "wajchy" siedzą. W tle jeszcze jeden mały komponent, Jeszcze tylko zagięcie przed montażem I wraz z tymi o: Wszystko ładnie usiadło: Lewa burta po ostatecznym doposażeniu stanowiska strzelca. Zwracam uwagę, że obudowa trzech zegarów na stanowisku strzelca po lewej stronie to kolor IG fabryczny na części fototrawionej. Więc chyba wątpliwości rozwiane Został drążek na koniec Edytowane 5 Stycznia 2022 przez kozborn 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 5 Stycznia 2022 Share Napisano 5 Stycznia 2022 Ja w 1:48 mam już kłopot z drobiazgami. W 1:72 oczy wyszłyby mi z orbit . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 5 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2022 15 minut temu, barszczo napisał: Ja w 1:48 mam już kłopot z drobiazgami. W 1:72 oczy wyszłyby mi z orbit . Dlatego lupa nagłowna to mój następny model do sklejenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr2498 Napisano 5 Stycznia 2022 Share Napisano 5 Stycznia 2022 Mam taką lupę i polecam mocno. Bardzo przydatna w 48, a w 72 to już w ogóle must have. Najlepiej zaopatrzyć się w taką z światełkiem LED. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 5 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2022 9 minut temu, piotr2498 napisał: Mam taką lupę i polecam mocno. Bardzo przydatna w 48, a w 72 to już w ogóle must have. Najlepiej zaopatrzyć się w taką z światełkiem LED. W taką właśnie zamierzam! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 5 Stycznia 2022 Share Napisano 5 Stycznia 2022 1 godzinę temu, kozborn napisał: Przy takich pyłkach to już chyba trzeba oddech wstrzymywać . Ja to bym niechcący i nosem wciągnął . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 5 Stycznia 2022 Share Napisano 5 Stycznia 2022 To żeś trochę podniósł poprzeczkę. Teraz robić taką maszynę bez waloryzacji wnętrza to będzie obciach. Zwłaszcza, że robisz w mikroskali. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 5 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2022 5 minut temu, Hello napisał: Przy takich pyłkach to już chyba trzeba oddech wstrzymywać . Ja to bym niechcący i nosem wciągnął . Sam oddech warto wstrzymywać już przy większych (przynajmniej z mojego doświadczenia). Przy takich jak tu wstrzymujemy oddech ORAZ nie spuszczamy z oka. Niedotrzymanie jednego lub drugiego może oznaczać, że w tej chwili gubimy element Serio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 5 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2022 7 minut temu, zaruk napisał: To żeś trochę podniósł poprzeczkę. Teraz robić taką maszynę bez waloryzacji wnętrza to będzie obciach. Zwłaszcza, że robisz w mikroskali. Sądzę, że jeszcze naprawdę daleko mi do jakiejś poprzeczki Ale dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 5 Stycznia 2022 Share Napisano 5 Stycznia 2022 Godzinę temu, kozborn napisał: Sądzę, że jeszcze naprawdę daleko mi do jakiejś poprzeczki Ale dzięki Nie bądź taki skromny Jest super i naprawdę warsztat prezentuje wysoki poziom. Będzie się na czym wzorować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 5 Stycznia 2022 Share Napisano 5 Stycznia 2022 Jup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jawor84 Napisano 5 Stycznia 2022 Share Napisano 5 Stycznia 2022 Szanuje za te detale Serio, mistrzostwo. Ale jak sie na to patrzy to aż chce się dłubać w czymś takim u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 5 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2022 Dzięki, Panowie! Nie mogę podziękować pucharkiem, bo mi forum już nie pozwala. Pożartowaliśmy, a wieczorem some real shit Tylko patrzcie na tę "gitarę" po prawej Wygląda na to, że zdążyła się już rozstroić od samego transportu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 5 Stycznia 2022 Share Napisano 5 Stycznia 2022 W środku, jak w domku dla Barbie. Fajna robota. Z kolorami, to dyskusja jest jak zwykle taka sama. Obejrzałem te foty na 3 różnych sprzętach i różnica jest. Niewielka, ale jest. Dodatkowo- jak ktoś wspomniał- sprawa oświetlenia przy robieniu zdjęć. Dopóki Interior Green nie wygląda, jak Fire Red, to chyba jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 5 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2022 2 minuty temu, makinen napisał: W środku, jak w domku dla Barbie. Fajna robota. Z kolorami, to dyskusja jest jak zwykle taka sama. Obejrzałem te foty na 3 różnych sprzętach i różnica jest. Niewielka, ale jest. Dodatkowo- jak ktoś wspomniał- sprawa oświetlenia przy robieniu zdjęć. Dopóki Interior Green nie wygląda, jak Fire Red, to chyba jest ok. Dzięki. Mój sprzęt - Xiaomi - średnio się nadaje do robienia dobrych zdjęć na forum. A co do koloru to przyznam, że dla mnie rozstrzygające są te zegary, o których piszę kilka postów wyżej. Edek dał je w takim kolorze, w jakim ja zrobiłem kadłub, więc uważam, że może tak zostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 5 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2022 30 minut temu, jawor84 napisał: Szanuje za te detale Serio, mistrzostwo. Ale jak sie na to patrzy to aż chce się dłubać w czymś takim u siebie Dzięki - to chyba całkiem dobry efekt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 5 Stycznia 2022 Share Napisano 5 Stycznia 2022 13 minut temu, kozborn napisał: Wygląda na to, że zdążyła się już rozstroić od samego transportu Dasz radę . Następny model który kupisz może być już w podziałce 1/48 . Większe części , większe pole do malowania a cenowo przy takiej ilości dodatków już w zasadzie bez różnicy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 5 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2022 2 minuty temu, Hello napisał: Dasz radę . To już trzeba będzie totalnie unieruchomić przy cięciu Tak się zastanawiam czy by jakoś do tego celu nie zaprzęgnąć imadełka z zaginarki PE. Jest jeszcze trochę czasu na zastanowienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 5 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2022 (edytowane) Wieczór rozpocząłem rozgrzewką w postaci zwaloryzowania karabinu, o co w sumie prosiliście Otóż macie Do tego dorzuciłem jeszcze celownik, który w zapasie pozostał mi z waloryzowania Razorbacka i TAKI ZOSTAJE Mała kalibracja nie zawadzi. Ognia! Edytowane 5 Stycznia 2022 przez kozborn 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 6 Stycznia 2022 Share Napisano 6 Stycznia 2022 No i brawo. Biorąc pod uwagę wielkość tego ustrojstwa, wygląda świetnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 6 Stycznia 2022 Share Napisano 6 Stycznia 2022 Uuuuu szkoda ze to nijak nie przypomina M1919 w szczególności patrząc na walorke jaka uczyniłeś w kokpicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 6 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2022 (edytowane) Następnie przyszła kolej na airbrake'i vel flapsy. Instrukcja to jak widzicie niezły ogień. Najbardziej "nie mogę się doczekać" przewlekania listew pod żeberkami. Niby mają one stosowne szparki, ale przy tej skali niewielkie zagięcie zawali całą sprawę. Zaczynamy. Duża ulga, gdy dotarło do mnie, że żeberka umocowane są na stosownej listwie. Od początku miałem wizję zaginania i okręcania każdego z osobna, jak to miało miejsce podczas mojej niedawnej przygody z klapami Spitfire'a. Otóż nie. Z odrobiną CA i z pomocą płaskich cążek coby to docisnąć, wszystko ładnie dało się zamknąć. Po ostrożnej zabawie z prostowaniem żeberek skalpelem przyszła pora na przewlekanie włoska Kocham Edka. Idzie gładko. A teraz półeczkę wyżej, czyli kleimy dwie listeweczki na płask Pierwsza próba - klapa. Udało mi się to jednak rozdzielić bez pogięcia. Za drugim razem - względny sukces. Przewlekamy i błagamy listwy o współpracę. 5 min później: mówiłem już, że kocham Edka? Analogiczne operacje powtórzyłem na drugim skrzydle hamulca. Zasejwowałem wszystko małymi kropelkami CA. Następnie przyszła pora na prowadnice, które będą w rządku pomiędzy obiema dziurkowanymi płaszczyznami. Ostatecznie każdą zaginałem na ostrzu skalpela. Nie czarujmy się, robota nie najtrudniejsza, ale przemnożona przez 6 - dość mozolna. Upewniamy się, że prześwit jest równo. Na koniec ostatni element pierwszego hamulca. Zaledwie przymiarka - z uwagi na zróżnicowane malowanie. Siedzi. Jutro druga strona. Edytowane 6 Stycznia 2022 przez kozborn 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 6 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2022 4 minuty temu, Moses napisał: Uuuuu szkoda ze to nijak nie przypomina M1919 w szczególności patrząc na walorke jaka uczyniłeś w kokpicie Wspominałem, że wymieniam tylko lufy. Dojdą jeszcze taśmy pocisków w bonusie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 6 Stycznia 2022 Share Napisano 6 Stycznia 2022 Jak flapsy, to airbraksy. I konsekwentnie i mniej karkołomnie, choć wciąż dziwnie ;). Z tym nijak to jednak trochę przesada wg mnie. Pewnie, że też wolałbym lepiej, ale jednak... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi