Roland_Sebastian Napisano 23 Lutego 2022 Share Napisano 23 Lutego 2022 10 godzin temu, piotr2498 napisał: co przy takiej ich ilości nie będzie szybkim zajęciem A ma być szybko czy ma być dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 23 Lutego 2022 Autor Share Napisano 23 Lutego 2022 Oczywiście ma być dobrze, nigdzie się nie spieszy dziękuję Panowie za podrzucone sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 23 Lutego 2022 Autor Share Napisano 23 Lutego 2022 1 godzinę temu, hlystek napisał: Nic a nic go nie obijasz? Będzie poobijany oczywiście ale tu już z wyczuciem i nie tak mocno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hlystek Napisano 23 Lutego 2022 Share Napisano 23 Lutego 2022 Ja w swoim chyba zrobie zdrapki na C8 i sól. Pod kabinami i na przesciu kadłub-skrzydlo. Nr 65 ma trochę gorzej ze zdjęciami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 23 Lutego 2022 Autor Share Napisano 23 Lutego 2022 Sól bym odpuścił na rzecz lakieru do włosów. Lepsza kontrola przy zdrapywaniu. Można naprawdę uzyskać świetne efekty tylko łatwo się zagalopować, tak przyjemnie się robi te zdrapki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 23 Lutego 2022 Share Napisano 23 Lutego 2022 22 minuty temu, kapsel napisał: ... tylko łatwo się zagalopować, tak przyjemnie się robi te zdrapki To fakt! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hlystek Napisano 23 Lutego 2022 Share Napisano 23 Lutego 2022 Ładny... To chyba na maskol robione? A zagalopować się można. z Ki 100 tak miałem , jak Hayabusa wyszedł:D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 23 Lutego 2022 Share Napisano 23 Lutego 2022 Nie lakier do włosów i szczoteczka do zębów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alienus Napisano 1 Marca 2022 Share Napisano 1 Marca 2022 Coś ucichło:) chyba go nie zespsułeś szorując szczoteczką aż do podkladu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 1 Marca 2022 Share Napisano 1 Marca 2022 2 godziny temu, alienus napisał: Coś ucichło:) Jak i wiele innych warsztatów. Atmosfera mało modelarska nastała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hlystek Napisano 1 Marca 2022 Share Napisano 1 Marca 2022 W sumie sie nie dziwie, sam do modelu nie podchodze. Nie mam glowy na to:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 1 Marca 2022 Share Napisano 1 Marca 2022 11 godzin temu, alienus napisał: Coś ucichło:) chyba go nie zespsułeś szorując szczoteczką aż do podkladu? Chodzi o ten ze zdjęcia? Nieee, Kaśka to stara historia gdzieś z 2015 r. Był tu i warsztat (chyba mój pierwszy) i galeria, ale tak szczerze to nie chce mi się tego teraz szukać (może w "Spisie Galerii" będzie?). Na razie "męczymy się" nawzajem Hawkiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 9 Marca 2022 Autor Share Napisano 9 Marca 2022 Projekcik nie umarł model ma się dobrze i czeka na dalsze zabiegi. Po prostu sytuacja na świecie totalnie odebrała mi wenę do modelowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alienus Napisano 9 Marca 2022 Share Napisano 9 Marca 2022 No wierzę. U mnie czeka mi-24p w pudełku, i nie wiem czy czasem go w ukraińskich barwach nie zrobię by wyraźnieć co o tym wszystkim myślę. Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 9 Marca 2022 Share Napisano 9 Marca 2022 3 godziny temu, alienus napisał: U mnie czeka mi-24p w pudełku, i nie wiem czy czasem go w ukraińskich barwach nie zrobie Zrób ruski wrak. Też będzie dobrze. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hlystek Napisano 2 Kwietnia 2022 Share Napisano 2 Kwietnia 2022 Coś się ruszyło z tematem?:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 26 Maja 2022 Autor Share Napisano 26 Maja 2022 Czołem Koledzy przepraszam za długą przerwę. W weekend zasiadam ponownie do modeli. Czas najwyższy kończyć co czeka na dokończenie i zabrać się za następne. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 23 Lipca 2022 Autor Share Napisano 23 Lipca 2022 Po długiej (nawet jak na mnie ) przerwie, prace nieco drgnęły naprzód. Dziś przyszły obicia. Doszedłem do wniosku że nie będzie ich zbyt wiele i są one raczej w symbolicznej ilości jak na Japsa. Jutro zamierzam położyć wash, dać okopcenia i matowy lakier. Jak temperatura się zlituje to może też pobawię się w brudzenie pigmentami. Pozdrawiam serdecznie 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 23 Lipca 2022 Share Napisano 23 Lipca 2022 1 godzinę temu, kapsel napisał: Po długiej (nawet jak na mnie ) przerwie, prace nieco drgnęły naprzód. Znam to, dobrze że temat nie umarł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 23 Lipca 2022 Autor Share Napisano 23 Lipca 2022 Nie umarł i zamierzam go na dniach ukończyć . Później zabieram się za Ki-100 i wyciągam kolejne pudełko. Prawie pół roku przerwy to zdecydowanie za długo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenzan Napisano 23 Lipca 2022 Share Napisano 23 Lipca 2022 Wreszcie kapsel-reaktywacja, bo trochę się stęskniłem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 23 Lipca 2022 Share Napisano 23 Lipca 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 24 Lipca 2022 Autor Share Napisano 24 Lipca 2022 Czołem Koledzy Ostatni wpis w w wątku warsztatowym. Wczoraj późnym wieczorem, i dziś troszkę czasu poświęciłem Toryu. Położyłem wash- ostatecznie poszedłem w brązy i szarości. Doszły także okopcenia z rur wydechowych oraz matowy lakier. Dołożyłem także pierdółki typu osłona kabiny, km tylnego strzelca czy linki anteny. Jutro dam suche pigmenty i coś spróbuję podziałać ze światłami nawigacyjnymi. No cóż, to chyba tyle względem modelu tego pięknego Kawasaki. Dziękuję wszystkim zainteresowanym za wsparcie i garść przydatnych porad i wskazówek. Do zobaczenia w galerii 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 24 Lipca 2022 Share Napisano 24 Lipca 2022 Świetnie wygląda . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 24 Lipca 2022 Share Napisano 24 Lipca 2022 Zgadzam się z przedmówcą . Natomiast: 3 godziny temu, kapsel napisał: i coś spróbuję podziałać ze światłami nawigacyjnymi. Osobiście miejsca na światła wycinam wcześniej - po sklejeniu i wyszpachlowanu płatów. A po wklejeniu i doszlifowaniu szkieł maskuję je taśmą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi