Skocz do zawartości

1/48 Nichimo Kawasaki Ki-45 Toryu

kapsel

Rekomendowane odpowiedzi

Oczywiście ma być dobrze, nigdzie się nie spieszy wink3 dziękuję Panowie za podrzucone sugestie. 

1 godzinę temu, hlystek napisał:

Nic a nic go nie obijasz? 

Będzie poobijany oczywiście ale tu już z wyczuciem i nie tak mocno. 

Sól bym odpuścił na rzecz lakieru do włosów. Lepsza kontrola przy zdrapywaniu. Można naprawdę uzyskać świetne efekty tylko łatwo się zagalopować,  tak przyjemnie się robi te zdrapki 😝

11 godzin temu, alienus napisał:

Coś ucichło:) chyba go nie zespsułeś szorując szczoteczką aż do podkladu?  😀 

Chodzi o ten ze zdjęcia? Nieee, Kaśka to stara historia gdzieś z 2015 r. Był tu i warsztat (chyba mój pierwszy) i galeria, ale tak szczerze to nie chce mi się tego teraz szukać (może w "Spisie Galerii" będzie?). Na razie "męczymy się" nawzajem Hawkiem.:szerm:

• Haha 1

Projekcik nie umarł wink3 model ma się dobrze i czeka na dalsze zabiegi. Po prostu sytuacja na świecie totalnie odebrała mi wenę do modelowania 

3 godziny temu, alienus napisał:

U mnie czeka mi-24p w pudełku, i nie wiem czy czasem go w ukraińskich barwach nie zrobie

Zrób ruski wrak. Też będzie dobrze.

• Haha 2

• 4 weeks later...
  • 1 month later...

Czołem Koledzy :rozkaz: przepraszam za długą przerwę. W weekend zasiadam ponownie do modeli. Czas najwyższy kończyć co czeka na dokończenie i zabrać się za następne.

• Like 2

• 1 month later...

Po długiej (nawet jak na mnie wink3) przerwie, prace nieco drgnęły naprzód. Dziś przyszły obicia. Doszedłem do wniosku że nie będzie ich zbyt wiele i są one raczej w symbolicznej ilości jak na Japsa.

Gx62t6q.jpg

yqCfXBr.jpg

u4ZwA0x.jpg

ynYvPkg.jpg

Jutro zamierzam położyć wash, dać okopcenia i matowy lakier. Jak temperatura się zlituje to może też pobawię się w brudzenie pigmentami. 

Pozdrawiam serdecznie

• Like 8

Nie umarł i zamierzam go na dniach ukończyć :lol:. Później zabieram się za Ki-100 i wyciągam kolejne pudełko. Prawie pół roku przerwy to zdecydowanie za długo. 

• Like 1

Czołem Koledzy :rozkaz:

Ostatni wpis w w wątku warsztatowym. Wczoraj późnym wieczorem, i dziś troszkę czasu poświęciłem Toryu. Położyłem wash- ostatecznie poszedłem w brązy i szarości. Doszły także okopcenia z rur wydechowych oraz matowy lakier. Dołożyłem także pierdółki typu osłona kabiny, km tylnego strzelca czy linki anteny. Jutro dam suche pigmenty i coś spróbuję podziałać ze światłami nawigacyjnymi. 

kzaMlBb.jpeg

PSqcV6M.jpeg

IVAPkv4.jpeg

ql0McOz.jpeg

No cóż, to chyba tyle względem modelu tego pięknego Kawasaki. Dziękuję wszystkim zainteresowanym za wsparcie i garść przydatnych porad i wskazówek. Do zobaczenia w galerii :lol:

• Like 5

Zgadzam się z przedmówcą :super:. Natomiast:

3 godziny temu, kapsel napisał:

i coś spróbuję podziałać ze światłami nawigacyjnymi.

Osobiście miejsca na światła wycinam wcześniej -  po sklejeniu i wyszpachlowanu płatów.  A po wklejeniu i doszlifowaniu szkieł maskuję je taśmą.

• Thanks 1