moskal Napisano 26 Stycznia 2022 Share Napisano 26 Stycznia 2022 Siema. Chciałbym pokazać Wam prace nad modelem Jagdtigera firmy Dragon w skali 1:35. Jest to mój drugi model po długiej przerwie, wcześniej siedziałem w kartonach. Model nie będzie odwzorowaniem autentycznego pojazdu, raczej będę się uczył na nim technik brudzenia itp. Na tą chwilę model jest sklejony i psiknięty podkładem. Popróbowałem też trochę pobawić się rdzą na kawałku gąsienicy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mic43 Napisano 26 Stycznia 2022 Share Napisano 26 Stycznia 2022 Czekamy na dalsze postępy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 26 Stycznia 2022 Share Napisano 26 Stycznia 2022 Czy pojazd będzie cały pordzewiały bo gąsienica strasznie pordzewiał. No chyba że to z zapasu, ale wtedy przetarcia na ścierającej się powierzchni nie owinny występować bądź być tak wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moskal Napisano 26 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2022 47 minut temu, patrykd napisał: Czy pojazd będzie cały pordzewiały bo gąsienica strasznie pordzewiał. No chyba że to z zapasu, ale wtedy przetarcia na ścierającej się powierzchni nie owinny występować bądź być tak wielkie Gąska z zapasu, pierwszy kontakt z pigmentami, docelowo będzie mniej rdzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 26 Stycznia 2022 Share Napisano 26 Stycznia 2022 (edytowane) 5 godzin temu, moskal napisał: Siema. Chciałbym pokazać Wam prace nad modelem Jagdtigera firmy Dragon w skali 1:35. Jest to mój drugi model po długiej przerwie, wcześniej siedziałem w kartonach. Model nie będzie odwzorowaniem autentycznego pojazdu, raczej będę się uczył na nim technik brudzenia itp. Na tą chwilę model jest sklejony i psiknięty podkładem. Popróbowałem też trochę pobawić się rdzą na kawałku gąsienicy. Jaki to kolor na gąsienicach? Steel? Poprosze dokładnie producenta. Edytowane 26 Stycznia 2022 przez DamianosPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moskal Napisano 26 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2022 Godzinę temu, DamianosPL napisał: Jaki to kolor na gąsienicach? Steel? Poprosze dokładnie producenta. Gąski w podkładzie, na to czarny mat z Tamki. Potem suche pigmenty i rdzawy wash. Jak przeschło to przetarłem gąsienice o papierowy ręcznik i taki jest efekt. Zastanawiam się właśnie nad tym żeby czarny mat zastąpić Gun Metal z Tamki i na to pigmenty/wasche. Mam jeszcze kawałek gąski i chyba sprawdzę jak by to wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moskal Napisano 26 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2022 (edytowane) 6 godzin temu, DamianosPL napisał: Jaki to kolor na gąsienicach? Steel? Poprosze dokładnie producenta. Kamuflaż położony. Baza to Dark Yellow, ciemny brąz to Flat Earth a jasny to Deck Tan. Edytowane 26 Stycznia 2022 przez moskal 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 26 Stycznia 2022 Share Napisano 26 Stycznia 2022 Wypychacze z zapasowych ogniw usuń. A tak poza tym ładnie i schludnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 27 Stycznia 2022 Share Napisano 27 Stycznia 2022 A co to za kamuflaż ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moskal Napisano 27 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2022 4 godziny temu, gustlik napisał: A co to za kamuflaż ? Oglądałem film na YT z budowy tego modelu i przypadł mi do gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 27 Stycznia 2022 Share Napisano 27 Stycznia 2022 Szkoda że nie wiesz z jakiej jednostki kamuflaż pochodził. Mam nadzieję że ten co yt to malował przynajmniej nie wymyślił sobie tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 27 Stycznia 2022 Share Napisano 27 Stycznia 2022 W dniu 26.01.2022 o 09:22, moskal napisał: Model nie będzie odwzorowaniem autentycznego pojazdu, raczej będę się uczył na nim technik brudzenia itp. Autor wątku napisał zaraz w pierwszym poście. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moskal Napisano 27 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2022 4 godziny temu, patrykd napisał: Szkoda że nie wiesz z jakiej jednostki kamuflaż pochodził. Mam nadzieję że ten co yt to malował przynajmniej nie wymyślił sobie tego Pojazd nie będzie wzorowany na istniejącym kiedyś sprzęcie Na takie modele przyjdzie jeszcze czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moskal Napisano 27 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2022 4 godziny temu, bulik58 napisał: Przypomina mi podobne malowanie Jagi z Menga , i takie podobne malowanko moze nie w 100% istnialo. Ale dajmy autorowi szanse nas zaskoczyc. A ze bywaja modele pojazdow ,, moze , gdyby ? ,, to wiemy Fajne, nietypowe malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moskal Napisano 27 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2022 Mała przymiarka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 27 Stycznia 2022 Share Napisano 27 Stycznia 2022 Jak spod Anzio @Thalgonis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 27 Stycznia 2022 Share Napisano 27 Stycznia 2022 Buszujący w zbożu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 27 Stycznia 2022 Share Napisano 27 Stycznia 2022 (edytowane) 3 godziny temu, Evildead napisał: Jak spod Anzio @Thalgonis To samo chciałem powiedzieć-jak zobaczyłem włosie z pęndzli-a gdzie słonik 102 heh. Edytowane 27 Stycznia 2022 przez MayonesEXG7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 27 Stycznia 2022 Share Napisano 27 Stycznia 2022 (edytowane) Godzinę temu, Kowalec222 napisał: Buszujący w zbożu Jager majster zbiera żniwa-może kolejna ziołówka % wyjdzie.Camo ładne.Tęsknie powoli za tankami Edytowane 27 Stycznia 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 27 Stycznia 2022 Share Napisano 27 Stycznia 2022 (edytowane) ŻePAK Edytowane 27 Stycznia 2022 przez MayonesEXG7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moskal Napisano 28 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2022 Bystrzaki BTW model psiknięty GX-100, na próbę przeleciałem górną płytę brązowym panel linerem, doradźcie mi jakim kolorem robić obicia. Hull Red XF-9 będzie ok? Jest troszkę ciemniejszy od koloru kamuflażu, nie będzie się zlewał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 28 Stycznia 2022 Share Napisano 28 Stycznia 2022 Obicia najlepiej robić dwuetapowo. Najpierw rozjaśnionym kolorem bazowym dunkel gelb a potem w miejscach gdzie robiłeś pierwsze obicia kolorem mocno ciemno brązowym. Są dzięki temu dwuwymiarowe SA tez tacy co dają obicia w kolorze mini. Taki jaki był podkład na niemieckich czołgach Wszystko zależy od gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 28 Stycznia 2022 Share Napisano 28 Stycznia 2022 (edytowane) 1 godzinę temu, moskal napisał: , na próbę przeleciałem górną płytę brązowym panel linerem, nie widać go za bardzo poza miejscem gdzie go nie starłeś Miejsca, które zaznaczyłem na zielono to ślady po wypychaczu. Następnym razem warto je zaszpachlować bo uroku nie dodają... Edytowane 28 Stycznia 2022 przez enten Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moskal Napisano 28 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2022 54 minuty temu, enten napisał: nie widać go za bardzo poza miejscem gdzie go nie starłeś Miejsca, które zaznaczyłem na zielono to ślady po wypychaczu. Następnym razem warto je zaszpachlować bo uroku nie dodają... Faktycznie trochę zginął..... Mam jeszcze trochę ciemniejszy wash do Afrika Korps albo w ostateczności czarny panel liner... A co do śladów po wypychaczach to myślałem, że to jakieś wgłębienia w deklu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moskal Napisano 28 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2022 2 godziny temu, patrykd napisał: Obicia najlepiej robić dwuetapowo. Najpierw rozjaśnionym kolorem bazowym dunkel gelb a potem w miejscach gdzie robiłeś pierwsze obicia kolorem mocno ciemno brązowym. Są dzięki temu dwuwymiarowe SA tez tacy co dają obicia w kolorze mini. Taki jaki był podkład na niemieckich czołgach Wszystko zależy od gustu Spróbuję zrobić pierwszym sposobem. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi