kozborn Napisano 15 Lutego 2022 Autor Share Napisano 15 Lutego 2022 2 godziny temu, BRAVO112 napisał: a te naciagi z sbs-a sa ze stali? A nie wiem. Ale jeśli Cię to interesuje to przy wycinaniu trzymają dość mocno i nieszczególnie się gną przy pracy. Zabawę uważam za rozpoczętą (uważne oko dojrzy już zaimplementowaną osłonę kabiny ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 16 Lutego 2022 Share Napisano 16 Lutego 2022 Powinny sporo uroku dodać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 16 Lutego 2022 Autor Share Napisano 16 Lutego 2022 1 godzinę temu, zaruk napisał: Powinny sporo uroku dodać. Też na to liczę. Przy okazji, w moich poszukiwaniach nigdzie nie rzuciło mi się, by drewniane śmigło miało w tej wersji "niezamalowane" słoje. Chodzi mi o odwzorowanie faktury drewna. To malowanie wcale nie jest szczególnie częste wśród modelarzy, bym mógł to porównać. Sądzę, że śmigło powinno być pomalowane w sposób jednolity, konkretnymi kolorami. Czy ktoś może pomóc mi potwierdzić tę tezę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenzan Napisano 16 Lutego 2022 Share Napisano 16 Lutego 2022 Ładnie idziesz do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 16 Lutego 2022 Autor Share Napisano 16 Lutego 2022 57 minut temu, tenzan napisał: Ładnie idziesz do przodu Dziś - mam nadzieję - naciągu trochę więcej przybędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 16 Lutego 2022 Share Napisano 16 Lutego 2022 w wypadku stali ( neusilber ) naciagi powinny " sprezynowac". Mozesz sprobowac na kawalku wycietym z ramki i po prost sprobowac wygiac. Takie czesci dawal Dragon do swoich modeli. Oczywiscie jesli znajdziesz chwile, bo warsztat jest expresowy. SBS bedzie za miesiac w Lingen i moze sie skusze, zeby te naciagi kupic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 16 Lutego 2022 Autor Share Napisano 16 Lutego 2022 1 minutę temu, BRAVO112 napisał: w wypadku stali ( neusilber ) naciagi powinny " sprezynowac". Oki to sprężynują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 16 Lutego 2022 Share Napisano 16 Lutego 2022 to znaczy, ze Wegrzy troche pomysleli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 16 Lutego 2022 Autor Share Napisano 16 Lutego 2022 49 minut temu, BRAVO112 napisał: to znaczy, ze Wegrzy troche pomysleli. To moje pierwsze starcie z SBS i jest ok. Można polecać. Przynajmniej naciągi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 16 Lutego 2022 Share Napisano 16 Lutego 2022 A co to, zacząłeś prowadzić warsztat opisowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 16 Lutego 2022 Share Napisano 16 Lutego 2022 Tu raczej chodzi o dopasowanie do nowej mody panującej na forum. Każdy chce mieć gorący temat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 16 Lutego 2022 Autor Share Napisano 16 Lutego 2022 1 godzinę temu, Roland_Sebastian napisał: Tu raczej chodzi o dopasowanie do nowej mody panującej na forum. Każdy chce mieć gorący temat. Gdzie mi tam do liderów... Dwa razy miałem ten zaszczyt. I aż 50% tych wątków było, że model jest be 1 godzinę temu, Moses napisał: A co to, zacząłeś prowadzić warsztat opisowy? Nie, dziś dwa zdjątka, bo zrobiłem to z doskoku. Wieczorem więcej fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 16 Lutego 2022 Autor Share Napisano 16 Lutego 2022 Naciągi GENERALNIE pasują, piszę "generalnie", ponieważ w jednym miejscu - choć wertowałem instrukcję i oznaczenia kilka razy, z przekonaniem, że jednak się w tej gęstwinie nie pogubiłem - zabrakło mi... z pół centymetra? W innym miejscu jestem niemal pewien, że producent sam pomylił oznaczenia. Naciągi pasowały, owszem, ale nie te, które były w instrukcji Generalnie szacun dla @Xmen, bo Tobie to wyszło koncertowo, a zdaje się, że robiłeś też SBSy, prawda? Nie jestem jakimś wyjadaczem, no ale nie wydaje mi się, żebym w którymś miejscu tak to skopał, żeby mi zabrakło 5 mm. Jak na moje pierwsze starcie z dwupłatowcem stwierdzam, że ta zabawa potrafi zmęczyć. Jaki kuń jest - każdy widzi. W zasadzie to macie już pewien przedsmak galerii... Nie zanosi się na niespodziankę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 16 Lutego 2022 Share Napisano 16 Lutego 2022 (edytowane) Fajnie wygląda, ale przed galerią proponuję popracować nad zdjęciami. Może wypróbuj inne kolory tła, bo biały bardzo kontrastuje z modelem i mimo oświetlenia pozostaje on dość ciemny. Edytowane 16 Lutego 2022 przez zaruk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 16 Lutego 2022 Autor Share Napisano 16 Lutego 2022 @zarukSpoko popróbuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 16 Lutego 2022 Autor Share Napisano 16 Lutego 2022 Na ciemnym na razie jest tak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 16 Lutego 2022 Share Napisano 16 Lutego 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 16 Lutego 2022 Autor Share Napisano 16 Lutego 2022 1 minutę temu, zaruk napisał: Pożyczyłem od taty aparat - wypróbuję jak skończę. Trzymaj kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 16 Lutego 2022 Share Napisano 16 Lutego 2022 Dobra, ale zacznij robić rano, żebym miał szansę się trochę przespać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 16 Lutego 2022 Autor Share Napisano 16 Lutego 2022 12 minut temu, zaruk napisał: Dobra, ale zacznij robić rano, żebym miał szansę się trochę przespać. ...jak skończę model. Na dziś już fajrant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 17 Lutego 2022 Share Napisano 17 Lutego 2022 7 godzin temu, kozborn napisał: Generalnie szacun dla @Xmen, bo Tobie to wyszło koncertowo, a zdaje się, że robiłeś też SBSy, prawda? Dzięki ale nie trzeba.Koncertowo to na zdjęciach tylko wygląda.Nie chciałbyś słyszeć tych bluzgów podczas montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 17 Lutego 2022 Share Napisano 17 Lutego 2022 Dużo uroku dodały mu te naciągi, wcześniej był jakiś taki hmm pusty? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 17 Lutego 2022 Autor Share Napisano 17 Lutego 2022 3 minuty temu, Roland_Sebastian napisał: Dużo uroku dodały mu te naciągi, wcześniej był jakiś taki hmm pusty? Taki był plan! Super, że się Tobie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jozik Napisano 17 Lutego 2022 Share Napisano 17 Lutego 2022 Ale to jeszcze nie wszystkie naciągi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 17 Lutego 2022 Autor Share Napisano 17 Lutego 2022 Teraz, jozik napisał: Ale to jeszcze nie wszystkie naciągi ? Pewnie, że nie, na wszystkie nie starczyło wczoraj sił i oczu Zostały jeszcze te najbardziej z brzegu skrzydeł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi