Vieh_san Napisano 4 Lutego 2022 Share Napisano 4 Lutego 2022 (edytowane) Dzień dobry, trochę z kronikarskiego obowiązku, który odczuwam i chęci zamieszczenia tego w necie w formie archiwum dla mnie wstawiam tą galerię. Wiem, że to nie jest Block 52+ ;D dlatego prawie, ale robiłem go dla kolegi, który stawił jeden warunek. Ma być 4052 w tygrysim malowaniu. Mówiłem, że nie ma w 1/72 modelu takiego, mogę przerabiać, ale nie gwarantuję, że mi to jakoś wyjdzie. Także powstało coś takiego. Dorobiłem antenę na grzbiecie, te dłuższe... hmmm "pręty" przy spadochronie hamującym, "pręty" antystatyczne z włosia od pędzla, zbiorniki konforemne od CMK, z którymi miałem wielki problem jeśli chodzi o spasowanie. Dodatkowo czujniki AOA i pitot od mastera. No i to by było tyle. Dla mnie temat już nudny, bo to 3. F-16 jaką zrobiłem, a jeszcze sam dla siebie jedną chcę zrobić w kruczym malowaniu. Może tę ostatnią dam radę zrobić lepiej. Zauważyłem też, że podstawa steru kierunku powinna być grubsza i wystawać po bokach, wiem że inne koła by musiały być, wlot powietrza wygląda na odpowiedni. Poza tym nie wiem co bym musiał jeszcze dodać/przerobić, żeby był Block 52+. Prawię bym zapomniał, podstawą do zrobienia go był model Revella 03860 F-16 MLU Tiger Meet 2018 z Kleine Brogel. Teraz zdjęcia. Edytowane 4 Lutego 2022 przez Vieh_san 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 4 Lutego 2022 Share Napisano 4 Lutego 2022 Ja tam się nie znam ale wygląda fajnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 4 Lutego 2022 Share Napisano 4 Lutego 2022 Merytorycznie się nie wypowiadam, ale wygląda bardzo fajnie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 4 Lutego 2022 Share Napisano 4 Lutego 2022 (edytowane) Ta tzw. merytoryka jest bardzo ważna jeśli jest w czym wybierać . Bez wyboru można się tylko zdenerwować za dużo . Więc czasem lepiej się nie zagłębiać . To co rzuca się w oczy , to pojemnik na spadochron . Jest , więc pasuje . Lubię modele z szachownicą . Pozdrawiam Hello PS Pod skrzydłami coś jeszcze będzie wisieć, bo dziurki zostawiłeś ? Edytowane 4 Lutego 2022 przez Hello 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 4 Lutego 2022 Autor Share Napisano 4 Lutego 2022 32 minuty temu, Hello napisał: PS Pod skrzydłami coś jeszcze będzie wisieć, bo dziurki zostawiłeś ? Przyznaję, trochę moja wina z tym, kolega się nie mógł zdecydować. Ostatecznie zostało na tym, że ma być z samymi Aim-120. Budowa była na takim etapie (pomalowane), że było trochę za późno. W każdym razie, jemu nie przeszkadza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 5 Lutego 2022 Share Napisano 5 Lutego 2022 Fajnie wyszedł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 5 Lutego 2022 Share Napisano 5 Lutego 2022 Fajny wyszedł, i jak @barszczo napisał, na bezrybiu itd....więc nie ma czym się łamać. P.S na alle wisi turek, ale cenowo trochę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 5 Lutego 2022 Autor Share Napisano 5 Lutego 2022 (edytowane) 5 godzin temu, myszaty napisał: Fajny wyszedł, i jak @barszczo napisał, na bezrybiu itd....więc nie ma czym się łamać. P.S na alle wisi turek, ale cenowo trochę Dzięki, no ja dla siebie mam Solo Turka, ale tak szczerze mówiąc, przyglądałem się i mi wygląda to jak te same wypraski. Może niedostatecznie dobrze się przyglądałem, ale wyglądają tak samo jak ten MLU tiger meet 2018 kleine brogel. PS. A nieee, teraz widzę na zdjęciach wyprasek że faktycznie inne są, jest zasobnik celowniczy inny statecznik pionowy, są inne te wypraski. Ale można kupić go na niemieckiej stronie za około 50zl, tak przynajmniej podaje scalemates https://www.scalemates.com/pl/kits/revell-04844-lockheed-martin-f-16c-solo-tuerk--169029 Edytowane 5 Lutego 2022 przez Vieh_san Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 5 Lutego 2022 Share Napisano 5 Lutego 2022 Nie znam się na efach, ale model bardzo ładny. Podoba mi się dobór farb głównego kamuflażu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 5 Lutego 2022 Share Napisano 5 Lutego 2022 Nie do końca przemawia do mnie malowanie. Tygrysie paski za mocno moim zdaniem się zlewają w całość kiedy w realu są nieco bardziej odcięte. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 5 Lutego 2022 Autor Share Napisano 5 Lutego 2022 2 godziny temu, Mates napisał: Nie do końca przemawia do mnie malowanie. Tygrysie paski za mocno moim zdaniem się zlewają w całość kiedy w realu są nieco bardziej odcięte. No właśnie mogłyby być bardziej różniące się. Nie wiem dokładnie w czym problem, użyłem tak jak było przykazane FS 36375 z małym dodatkiem niebieskiego jako, że odcień jest bardziej niebieski i FS 36270 od Gunze, ten niebieskawy mi się wydaje, że jest w porządku, ale chyba ten szary musiałby być ciemniejszy. Będę musiał pamiętać przy robieniu dla siebie w "Kruczym" malowaniu, bo chyba tam ten sam zestaw kolorów jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi