kowal76 Napisano 26 Marca 2022 Share Napisano 26 Marca 2022 3 minuty temu, Kolekcjoner WP napisał: W 1/48 jedynie z tego co wiem, to są kalki ModelMakera https://www.mojehobby.pl/products/Spitfire-XVI.html Tak, ale nie do tej wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 26 Marca 2022 Share Napisano 26 Marca 2022 (edytowane) 20 godzin temu, greatgonzo napisał: Tylko połowę. Druga połowa przysłanych Spitów jest 'poznańska'. To miałem na myśli nie wiem czemu wpisałem liczbę mnogą. Dobrze widać to na zdjęciu od @KayFranz. 11 godzin temu, jmx62 napisał: Ale w środku jest przepak z czeskiego KP. I nawet dawno temu go robiłem, i mam zdjęcie na dowód: A numery podszkrzydłowe odbijałem "Kalkotekstem" . Który pamięta taki wynalazek? Edytowane 26 Marca 2022 przez Baas ArK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 28 Marca 2022 Share Napisano 28 Marca 2022 W dniu 26.03.2022 o 18:25, greatgonzo napisał: Albo pamięć płata figle, albo... chyba jednak pamięć. Ten konkretny MkXVI nie latał w naszych dywizjonach i o tym, podejrzewam, pisano w SP. Bo MkXVI to całe skrzydło. Na handel poszedł chyba DH-9. Tak, DH-9. Ten egzemplarz z MLP ma trójszprychowe koła i do nich przetłoczenia na górnej powierzchni skrzydeł - taka konfiguracja nie występowała w prawdziwych polskich Mk XVI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 28 Marca 2022 Share Napisano 28 Marca 2022 Prawda, ale to nie jest wersja tylko zwyczajna powojenna modyfikacja związana ze zmianą trakcji podwozia w ramach dostosowywania konstrukcji do operowania z 'twardych' lotnisk. Uwaga, oczywiście, słuszna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 29 Marca 2022 Share Napisano 29 Marca 2022 W dniu 26.03.2022 o 22:47, Baas ArK napisał: To miałem na myśli nie wiem czemu wpisałem liczbę mnogą. Dobrze widać to na zdjęciu od @KayFranz. I nawet dawno temu go robiłem, i mam zdjęcie na dowód: A numery podszkrzydłowe odbijałem "Kalkotekstem" . Który pamięta taki wynalazek? Doskonale pamiętam Kalkotekst. Arkusze na których znajdowały się znaki, które działały podobnie jak suche kalkomanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 22 Listopada 2023 Share Napisano 22 Listopada 2023 Pytanko. MisterCraft G90 Sd.Kfz.171 'Panther' Co to za model? Podobno ramki z ICM. Prawda czy fałsz? I jak jest z malowaniami? Czasami MC potrafi podobno zrobić S-F? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 22 Listopada 2023 Share Napisano 22 Listopada 2023 24 minuty temu, jmx62 napisał: Pytanko. MisterCraft G90 Sd.Kfz.171 'Panther' Co to za model? Podobno ramki z ICM. Prawda czy fałsz? I jak jest z malowaniami? Czasami MC potrafi podobno zrobić S-F? To przepak ICMu. Numer katalogowy 35361. Jeśli chodzi o malowania to spod Kurska to ok - wersja z pudełka D. Polskie powstańcze to nie ta wersja (wersja G) 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi