TAW Napisano 1 Października 2022 Share Napisano 1 Października 2022 Po mocnym powiększeniu tego zdjęcia uważam, że te ogniwka wyszły bardzo pierwszorzędnie Poproszę o przepis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mic43 Napisano 2 Października 2022 Autor Share Napisano 2 Października 2022 W dniu 1.10.2022 o 20:25, TAW napisał: Po mocnym powiększeniu tego zdjęcia uważam, że te ogniwka wyszły bardzo pierwszorzędnie Poproszę o przepis. Nic nadzwyczajnego. Baza german grey, na to wash z białej akrylowej. Potem rdzawy wash i na koniec punktowo pomanraczowy pigment z pasteli rozcienczony w rzeczonym rdzawym washu. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 2 Października 2022 Share Napisano 2 Października 2022 (edytowane) 10 minut temu, mic43 napisał: Nic nadzwyczajnego. Baza german grey, na to wash z białej akrylowej. Potem rdzawy wash i na koniec punktowo pomanraczowy pigment z pasteli rozcienczony w rzeczonym rdzawym washu. Ahh It looks so easy, chociaż dodaj że ten biały wash akrylowy to dobrze rozcieńczony Edytowane 2 Października 2022 przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mic43 Napisano 3 Października 2022 Autor Share Napisano 3 Października 2022 11 godzin temu, Evildead napisał: Ahh It looks so easy, chociaż dodaj że ten biały wash akrylowy to dobrze rozcieńczony Wash z definicji jest dobrze rozcieńczony, więc tego już nie pisałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mic43 Napisano 4 Października 2022 Autor Share Napisano 4 Października 2022 (edytowane) Wpadły gąsienice. Nigdy więcej gumiaków, rwą się, rozciągają. Rozstaw otworów był za mały w stosunku do zębów koła napędowego. Jeszcze mały otrysk z błota i biorę się za kurzenie/błocenie górnej części kadłuba. Edytowane 4 Października 2022 przez mic43 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mic43 Napisano 4 Października 2022 Autor Share Napisano 4 Października 2022 1 godzinę temu, bulik58 napisał: Na zdjeciach wyglada bardzo dobrze , moglbys pochwalic sie co gdzie i jak uzyles do smarowania podwozia? Dzięki. Do gąsienic użyłem dokładnie tego samego co do kół, czyli akrylowa tekstura do dioram, na to efekt emaliowy od Ammo Mig (dry earth chyba się nazywa). Po wyschnięciu ciemnieszy efekt (chyba loose ground) w niektórzych miejscach, plus rozmywanie, żeby nie było ostrych przejść. Po wyschnięciu, w miejscach gdzie tekstury było najwiecej, dodałem tego samego efekt loose ground ale przyciemnionego dodatkowo ciemnym brązem olejnym. Na sam koniec w niektórych miejsach dodałem trochę wet effect i trochę zachlapań znowu jasnym kolorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mic43 Napisano 17 Października 2022 Autor Share Napisano 17 Października 2022 (edytowane) Pershing dostał brudzenie górnej części kadłuba, tak to sie prezentuje. Pokrywy silnika zostawię chyba w pozycji otwartej, muszę je dokleić. No i został jeszcze KM dowódcy. Edytowane 17 Października 2022 przez mic43 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 17 Października 2022 Share Napisano 17 Października 2022 Jednokolorowy kurz widzę że wygrał. Wygląda spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mic43 Napisano 17 Października 2022 Autor Share Napisano 17 Października 2022 Godzinę temu, patrykd napisał: Jednokolorowy kurz widzę że wygrał. Wygląda spoko. W niektórych miejscach próbowałem z ciemnym kolorem (boki wieży w zakamarkach), ale jakoś nie czułem kontroli, zaczął za bardzo przytłaczać jasny kurz, ciężko mi się to blendowało jakoś. Spod kurzu, w niektórych miejscach, widać jeszcze pozostałości po ciemnobrązowych zaciemnieniach, może to wystarczy, żeby nie było za nudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 18 Października 2022 Share Napisano 18 Października 2022 Kurz i brudzenie jest w porządku, nic już nie poprawiaj. Ślady eksploatacji fajnie wyszły, bardzo naturalne i nie przesadzone. Malowanie oddaje klimat epoki i efekt 3D, model nie jest płaski. Tak trzymaj!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p2288 Napisano 18 Października 2022 Share Napisano 18 Października 2022 Piękne błoto 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mic43 Napisano 18 Października 2022 Autor Share Napisano 18 Października 2022 (edytowane) 3 godziny temu, robertmodelarz napisał: Kurz i brudzenie jest w porządku, nic już nie poprawiaj. Ślady eksploatacji fajnie wyszły, bardzo naturalne i nie przesadzone. Malowanie oddaje klimat epoki i efekt 3D, model nie jest płaski. Tak trzymaj!!!! Dzięki. Nie jest źle, choć mam wrażenie, że wszystkie moje modele są dosyć podobne do siebie - w sumie stosuje podobne techniki, więc nie ma co się dziwić. Zastanawiam się czy spróbować jeszcze dodać jakieś kanistry,beczki czy inne szmaty, ale wszyskie zestawy kosztują tyle, ile wydałem za cały model. Edytowane 18 Października 2022 przez mic43 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 18 Października 2022 Share Napisano 18 Października 2022 4 minuty temu, mic43 napisał: Dzięki. Nie jest źle, choć mam wrażenie, że wszystkie moje modele są dosyć podobne do siebie - w sumie stosuje podobne techniki, więc nie ma co się dziwić. Zastanawiam się czy spróbować jeszcze dodać jakieś kanistry,beczki czy inne szmaty, ale wszyskie zestawy kosztują tyle, ile wydałem za cały model. Przemek Przybulewski drukuje takie akcesoria w 3D zapytaj go- zakupiłem od niego parę razy kilkanaście aftermarketów, wysoka jakość oraz duża precyzja wykonania : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 18 Października 2022 Share Napisano 18 Października 2022 (edytowane) Co do dodatkowych akcesoriów zawsze warto je dodawać. Podnoszą znacznie atrakcyjność modelu. Aż nie chce mi się mówić ile moje dodatki na Sherminatorze kosztowały Wstaw zdjęcie ubrudzenie od spodu czołgu. Jestem ciekaw spodu błotników i wanny spodu. Edytowane 18 Października 2022 przez patrykd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mic43 Napisano 18 Października 2022 Autor Share Napisano 18 Października 2022 4 godziny temu, patrykd napisał: Wstaw zdjęcie ubrudzenie od spodu czołgu. Jestem ciekaw spodu błotników i wanny spodu. Tu nie ma się czym chwalić, wanna jest w jednym, ciemnym kolorze błota, a do błotników od wewnątrz też się nie przyłożyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 18 Października 2022 Share Napisano 18 Października 2022 1 minutę temu, mic43 napisał: Tu nie ma się czym chwalić, wanna jest w jednym, ciemnym kolorze błota, a do błotników od wewnątrz też się nie przyłożyłem. No szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 18 Października 2022 Share Napisano 18 Października 2022 Ale obicia w dechę, Panie dzieju! 5 godzin temu, mic43 napisał: Zastanawiam się czy spróbować jeszcze dodać jakieś kanistry,beczki czy inne szmaty, ale wszyskie zestawy kosztują tyle, ile wydałem za cały model. Twój ból jest nie lepszy niż mój w tej kwestii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mic43 Napisano 27 Października 2022 Autor Share Napisano 27 Października 2022 Dzięki uprzejmości kolegi Bulik58 stałem się posiadaczem kilku dodatków żywicznych do modelu. Jakieś porady na jaki kolor je malować? W zestawie są plecaki, kanistry, jakieś śpiwory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 27 Października 2022 Share Napisano 27 Października 2022 W dniu 17.10.2022 o 20:55, mic43 napisał: A tych reflektorków nie dałoby się poprawić ? Model przecudny a one trochę takie .... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mic43 Napisano 28 Października 2022 Autor Share Napisano 28 Października 2022 9 godzin temu, Paweł Czarnocki napisał: A tych reflektorków nie dałoby się poprawić ? Model przecudny a one trochę takie .... Hmm nie bardzo mam pomysł jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 28 Października 2022 Share Napisano 28 Października 2022 To są te same reflektory co w moim shermanie. Ja miałem w zestawie RFM przezroczyste klosze. Mam je jeszcze bo kupiłem sobie zestaw waloryzacyjny do nich od voyagera. Mogę ci wysłać jak chcesz te 2 klosze od mojego modelu. Jak cchesz podesle ci zdjęcia. Jedyne co byś musiał zrobić to je spasować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 28 Października 2022 Share Napisano 28 Października 2022 (edytowane) Bulik, to ma kartony dodatków, a co masz ? hehe Edytowane 28 Października 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mic43 Napisano 4 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2022 Takie coś mi wyszło. Jeden kanister niestety ucierpiał podczas obróbki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 5 Grudnia 2022 Share Napisano 5 Grudnia 2022 To z prawej górnej strony identyczne jak na moim shermanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 5 Grudnia 2022 Share Napisano 5 Grudnia 2022 Kanister z paskiem i resztę betów zostaw, pozostałe kanistry są współczesne, na wodę bodajże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi