MayonesEXG7 Napisano 16 Lutego 2022 Autor Share Napisano 16 Lutego 2022 4 godziny temu, Evildead napisał: Tak to z tym jest, trzeba na spokojnie, pomału, czasem przemyśleć ze dwa razy każdy ruch i jakoś to będzie Te części wycięte z ramek, są naprawdę słabo wylane...za cienkie..łamały się ale na szczęście trzpieniowy- wahadłowy system dół, góra została nie naruszona, ale ile kleju cyjano i extra thon tam poszło, że mnie ...wica strzelała....słabo się postarali z mocowaniem działka, zobaczymy jak reszta później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 16 Lutego 2022 Share Napisano 16 Lutego 2022 Możliwe, zvezda to zvezda ale ma dobry stosunek ceny do jakości, a te wszystkie z nr powyżej 36.. są już całkiem spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 16 Lutego 2022 Autor Share Napisano 16 Lutego 2022 Teraz, Evildead napisał: Możliwe, zvezda to zvezda ale ma dobry stosunek ceny do jakości, a te wszystkie z nr powyżej 36.. są już całkiem spoko Z zvezdy to figurki używałem 172 ale nic z pojazdów, więc chrzest na zvezdzie poszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 16 Lutego 2022 Share Napisano 16 Lutego 2022 Apropos lufy: skleiłem 3 takie modele w tym jeden z lufą metalowa, nigdy nie było problemu z mechanizmem "systemem mocowania jarzma" Metalowa lufa jest cięższa, ja zazwyczaj w takim przypadku brudzę klejem mechanizm obrotowy i czekam aż wyschnie, co powoduje większe tarcie pomiędzy elementami i wtedy lufa samoistnie nie opada, przy zamkniętych własach mozna zrobić przeciwwagę ze śrubki z nakrętkami. Ta akurat produkcja Zvezdy moim zdaniem ma poziom światowy i jest doskonała do klejenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 16 Lutego 2022 Autor Share Napisano 16 Lutego 2022 (edytowane) 16 minut temu, chorąży napisał: Apropos lufy: skleiłem 3 takie modele w tym jeden z lufą metalowa, nigdy nie było problemu z mechanizmem "systemem mocowania jarzma" Metalowa lufa jest cięższa, ja zazwyczaj w takim przypadku brudzę klejem mechanizm obrotowy i czekam aż wyschnie, co powoduje większe tarcie pomiędzy elementami i wtedy lufa samoistnie nie opada, przy zamkniętych własach mozna zrobić przeciwwagę ze śrubki z nakrętkami. Ta akurat produkcja Zvezdy moim zdaniem ma poziom światowy i jest doskonała do klejenia. Kumam, ale takie pracę zarzuciłem sobie po 12h dnówki wczoraj. Rozumiem, patent ruchomy lufy do jarzma, wiadomo lufa jest cięższa,na spokojnie z koryguje sobie. Ważne, że siadła na miejsce. Ustabilizuje się. Pierwszy teciak w 135 zvezdy .Mam Revella 172 to nie ma co porównywać. Edytowane 16 Lutego 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 16 Lutego 2022 Share Napisano 16 Lutego 2022 To lepiej gąski sklejaj jak się dobrze wyśpisz , trzeba być wypoczęty do takiej roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 16 Lutego 2022 Autor Share Napisano 16 Lutego 2022 2 minuty temu, Evildead napisał: To lepiej gąski sklejaj jak się dobrze wyśpisz , trzeba być wypoczęty do takiej roboty Po wczorajszym, jak nie idzie to zostaw, to na drugi dzień, jak w muzyce. Nie można , nic na siłę robić, a czujesz co innego...proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 16 Lutego 2022 Autor Share Napisano 16 Lutego 2022 (edytowane) 4 minuty temu, Evildead napisał: To lepiej gąski sklejaj jak się dobrze wyśpisz , trzeba być wypoczęty do takiej roboty Gumowe w P 4 AUS. H polecam Edytowane 16 Lutego 2022 przez MayonesEXG7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 16 Lutego 2022 Share Napisano 16 Lutego 2022 (edytowane) 4 minuty temu, MayonesEXG7 napisał: Gumowe w P 4 AUS. H polecam No widziałem, piękne są , Szarik będzie ? Edytowane 16 Lutego 2022 przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 16 Lutego 2022 Share Napisano 16 Lutego 2022 6 minut temu, bulik58 napisał: Szarik? Evildead co ty bys na jego miejscu zrobil , jesc nie daja , na spacer nie wypuszcza to poszedl...... w cholere Siergiej go pogonił 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 16 Lutego 2022 Autor Share Napisano 16 Lutego 2022 1 godzinę temu, Evildead napisał: No widziałem, piękne są , Szarik będzie ? Bydzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 16 Lutego 2022 Autor Share Napisano 16 Lutego 2022 2 minuty temu, Evildead napisał: Siergiej go pogonił Biegnie do Bulika...fafik chodź fafunio chodź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 16 Lutego 2022 Autor Share Napisano 16 Lutego 2022 Teraz, bulik58 napisał: Bo zajol jego miejsce Szarik- jeść .. a nie ten van dizel cały czas czuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 16 Lutego 2022 Autor Share Napisano 16 Lutego 2022 (edytowane) Ucze się uchwytów, więc trochę sie pobawie jutro,dziś sprzątanie domu a nie granie-modelowanie. Edytowane 16 Lutego 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 16 Lutego 2022 Autor Share Napisano 16 Lutego 2022 (edytowane) 23 minuty temu, bulik58 napisał: Patrzcie sie ludziska jaki posmiewny Jak bedziesz dalej dbal to nie tylko pies ci ucieknie ale tez zaloga Ruska przygoda z humorem-jak Ty moim załogantem-to bym o dobrego tankiera dbał.Spoko rozczochrana. Edytowane 16 Lutego 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 16 Lutego 2022 Autor Share Napisano 16 Lutego 2022 (edytowane) 5 godzin temu, bulik58 napisał: Patrzcie sie ludziska jaki posmiewny Jak bedziesz dalej dbal to nie tylko pies ci ucieknie ale tez zaloga On leci do WC w trybie kulturowym ??. Poligonowym wiadomo. Edytowane 16 Lutego 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 17 Lutego 2022 Autor Share Napisano 17 Lutego 2022 (edytowane) Epoxy putty biała tamki, może nie jest najlepsza na spawy, ale już mi z tą pastą lepiej idzie, Poprawiona faktura, drugą warstwą. Dorabiam na wieży uchwyty transportowe i spawy na wentylatorach - odprowadzające "słodkie zapachy" po strzale z lufy na zewnątrz. Jestem takim znawcą z nazwy militarnej, że hej Edytowane 17 Lutego 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 17 Lutego 2022 Share Napisano 17 Lutego 2022 (edytowane) Tylko z sowieckich su-85 robiłem, to do experta mi daleko , chyba jeszcze można szlifnac co nie co wieże, spawy chyba najlepiej po fakturze robić ogólnie, i z uchwytów zeskrob ta szpachlę , będzie ładniej Edytowane 17 Lutego 2022 przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 17 Lutego 2022 Share Napisano 17 Lutego 2022 Deczko niechlujnie to wszystko wygląda. Wystarczyło wokół detali podziałać mniejszym pędzelkiem, bo widać, że się rozciapało wszędzie dookoła, niekoniecznie tam gdzie być powinno. A poręcze wkleić po zrobieniu faktury. A te uchwyty transportowe, co przygotowałeś, to przypadkiem w wypadku tej wersji teciaka to nie są te małe tegesy na bokach, które też zalałeś szpachlą? Bo nie bardzo wiem, gdzie takie druciane uchwyty miałyby się znaleźć, jeżeli nie w miejscach, gdzie są te mniejsze, plastikowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 17 Lutego 2022 Autor Share Napisano 17 Lutego 2022 Zeskrobię uchwyty, ale poprawki tam będę minimalne, bo szpachel jak szpachel, kruchy, ale mi się podoba moja praca .Coś innego, nowego,to człowiek kielnią się pouczy .Zawód tynkarz, na dzisiaj.m trochę jubiler, Jest rezania przy wieży, to fakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 17 Lutego 2022 Autor Share Napisano 17 Lutego 2022 (edytowane) 10 minut temu, Kamil K. napisał: Deczko niechlujnie to wszystko wygląda. Wystarczyło wokół detali podziałać mniejszym pędzelkiem, bo widać, że się rozciapało wszędzie dookoła, niekoniecznie tam gdzie być powinno. A poręcze wkleić po zrobieniu faktury. A te uchwyty transportowe, co przygotowałeś, to przypadkiem w wypadku tej wersji teciaka to nie są te małe tegesy na bokach, które też zalałeś szpachlą? Bo nie bardzo wiem, gdzie takie druciane uchwyty miałyby się znaleźć, jeżeli nie w miejscach, gdzie są te mniejsze, plastikowe. Panie, ja nie NajtShift,tak mogłem w sumie od środka po fakturze- tym samym wiertłem, przejechać od wewnątrz dziury i instalować relingi Pierwsza zvezda, więc proszę brać na mnie poprawkę, tak szczerze od serca Fakturę wieży robiłem, od takiej gąmpki, więc pęndzlem jechałem, ale włosie zostawało na fakturze. Edytowane 17 Lutego 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 17 Lutego 2022 Share Napisano 17 Lutego 2022 17 minut temu, MayonesEXG7 napisał: Panie, ja nie NajtShift, NajtShiftem Ty nie zostaniesz , ale po co nam dwóch takich , nudno by było , rób dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 17 Lutego 2022 Share Napisano 17 Lutego 2022 Może zarzucaj mniejszą kielnią ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 17 Lutego 2022 Share Napisano 17 Lutego 2022 @bulik58 kozacki ten filmik z tym teciakiem , aż by się skleiło dziada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 17 Lutego 2022 Autor Share Napisano 17 Lutego 2022 (edytowane) Bulik serio-nie odwzoruje Tobie idealnie wszystko na -równi.Prawa strona dolnego spawu,na wieży uciekła teraz widzę.Sproboje poprawić-rezam dalej model.Faktura przetarta.Myślałem,że pod kątem idzie spaw. Inne wersje właśnie miały innaczej, czy w każdej 85 ? Edytowane 17 Lutego 2022 przez MayonesEXG7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi