Godfryd Napisano 12 Lipca 2008 Napisano 12 Lipca 2008 Witam! Na początek- jestem bardzo ciekaw która z metod robienia spalonej frby okaże się najlepsza Co do samego modelu- widać że wkładasz w to serce ;) Bardzo duża ilość detali, bardzo fajny pomysł i Twoje wysokie umiejętności na pewno dadzą efekt którym naciesze oko ;] Zobaczymy jak będzie po malowaniu- na razie klasa ;) ps. lepienie w nocy nie daje Ci się już we znaki? pozdr Cytuj
Dumo Napisano 13 Lipca 2008 Napisano 13 Lipca 2008 W łańcuszku posklejaj ogniwa, bo będzie ci się motał przy każdej opcji malowania i za razem przeszkadzał. Cytuj
Godfryd Napisano 13 Lipca 2008 Napisano 13 Lipca 2008 przynajmniej wiszą naturalnie, a malowanie to nie aż taki kłopot... Cytuj
reggy Napisano 13 Lipca 2008 Autor Napisano 13 Lipca 2008 efekt którym naciesze oko ;] Oby oby. Mam wieżę Panzera IV - dopóki z efektów na niej nie będę zadowolonym, nie zabiorę się za spaleniznę na Panterze. ps. lepienie w nocy nie daje Ci się już we znaki? Very Happy To jest pięć godzin kiedy nikt mnie nie prosi żebym zlazł z komputero-warsztatu, bo chce grać w Literaki na kurnik.pl. (kocham Cie mamo) Czyli zrobię więcej niż przez 10 godzin "dziennych". W łańcuszku posklejaj ogniwa, bo będzie ci się motał przy każdej opcji malowania i za razem przeszkadzał. To by było zbezczeszczenie samej idei łańcuszka Myślę, że przy jego wymiarach to że się lekko obróci dużo nie zmieni. Obecnie jestem po gipsowaniu formy. No dobra - pomysł raczej średni. Ciężko się wpycha gips, nawet rzadki. Dodatkowo forma się lekko wybrzuszyła, więc trzeba będzie szlifować. mogłem jednak próbować bazować na płytach gipsowych Zobaczymy co z tego wyjdzie. Cytuj
reggy Napisano 13 Lipca 2008 Autor Napisano 13 Lipca 2008 Dzisiaj miałem pracowity dzień. Rano zdjąłem część "szalunku" z budynku. Żałuję, że mi się nie chciało szukać w domu płyty regipsowej. Oczywiście nie jest tragicznie - po prostu więcej roboty sobie narobiłem. Zacząłem malować wieżę Panzera. Czarny Revell 6 jako baza (świetna farba), potem Green Ochre (Vallejo), pasy Lufftwaffe Cam. Green, potem miejsca spalone Panzer Grey, na te miejsca potem Cavalry Brown + Flat Brown wymieszane z rdzawymi pigmentami CMK, i potem dziubanie rdzy pomarańczami, brązami i czerwonymi. Teraz Sido, wash i przyjdą oleje i pigmenty. Póki co jestem zadowolony. Zacząłem też robić figurantów. Są jacy są, pyski malowane tak (wyjątkowo farbami olejnymi): baza to Vallejo Basic Skintone, na to mega dużo Sienny Palonej, potem ścieranie tejże pędzlem, pacanie Bielą Tytanową w miejscach "jasnych" i wcieranie. I tak do skutku. Mi się podoba Ciekawe jak będzie wyglądać jak wyschnie za parę dni. Potem oczki, detale, dokończenie malowania ciuchów i pójdzie z górki. Cytuj
KRUGER_MAN Napisano 13 Lipca 2008 Napisano 13 Lipca 2008 Wieża prezentuje sie świetnie , figuranci również . Cytuj
SmokHaosu Napisano 13 Lipca 2008 Napisano 13 Lipca 2008 Rdza fajna, a dorzucisz jakieś osmolenia ? Cytuj
reggy Napisano 13 Lipca 2008 Autor Napisano 13 Lipca 2008 Rdza fajna, a dorzucisz jakieś osmolenia ? Dużo rzeczy jeszcze dorzucę - przecież to dopiero sama farba bazowa jest Cytuj
subgrafik Napisano 14 Lipca 2008 Napisano 14 Lipca 2008 Reggy a ja troche pomarudze... ;) ja bym z tej wiezy czesc foli zdarl i podmalowal - troszke za bardzo wyglada jak szmaty a nie jak farba odchodzaca. Cytuj
Jendrass1 Napisano 14 Lipca 2008 Napisano 14 Lipca 2008 ja bym z tej wiezy czesc foli zdarl i podmalowal - troszke za bardzo wyglada jak szmaty a nie jak farba odchodzaca. Dokładnie tak własśnie Farba prezentuje się raczej jak by odchodziła z wilgotnej powierzchni (bąble) niż była odparzona od ognia/gorąca. Za dużo jest tej folii, jest zbyt pomarszczona. Za to rdza wyszła Ci kapitalnie, no może minimalnie za jasna jest, mocno kontrastuje z tym zielonym. Figuranci zgrabni, ale kamo na spodniach popraw. Cytuj
czak45 Napisano 14 Lipca 2008 Napisano 14 Lipca 2008 - troszke za bardzo wyglada jak szmaty a nie jak farba odchodzaca. Racja. Mimo, iz kolorystycznie jest ladna i ciekawa. Pozdrawiam. Cytuj
reggy Napisano 14 Lipca 2008 Autor Napisano 14 Lipca 2008 (...) ale kamo na spodniach popraw. Sie wie. Z tą fakturą farby... dość niefortunnie ustawiłem światło - bardzo uwypukliło to wszystko (jeden kierunkowy reflektor niestety z pośpiechu). Raczej zostawię tak jak jest. Kolory jeszcze się zmienią, ale jestem bardzo zadowolony - eksperymentowanie z jasnymi pomarańczami to był dobry pomysł. Cytuj
reggy Napisano 18 Lipca 2008 Autor Napisano 18 Lipca 2008 Dłubie sobie powoli budynek - Pantera czeka aż skończę generalnie rzeźbić w gipsie. A póki co zwashowałem wieżę czwórki i maluje sobie dalej figurki: Cytuj
Jendrass1 Napisano 18 Lipca 2008 Napisano 18 Lipca 2008 A ten czołgista z prawej strony (dowódca) to co ma za spodnie na nogach ? Bo takiego kamuflażu nie znam. Siakiś ciemny? http://i.wp.pl/a/f/jpeg/11963/camo_ss.jpeg taki miał być chyba prawda ? Cytuj
reggy Napisano 18 Lipca 2008 Autor Napisano 18 Lipca 2008 Wzorek niemal pudełkowy z Legend Productions. Jeszcze trochę kropek dodam i git. Cytuj
Jonak Napisano 18 Lipca 2008 Napisano 18 Lipca 2008 O ile kolory na wieży są bardzo fajne, to faktura na moje oko zupełnie nie przypomina spalonej, odchodzącej farby. Wydaje mi się, że delikatniejsza, z maskolu była lepsza. Spodnie obu figurek będziesz poprawiał? Cytuj
reggy Napisano 18 Lipca 2008 Autor Napisano 18 Lipca 2008 Spodnie obu figurek będziesz poprawiał? Tylko lewej - prawa tylko może dostać lekkiego wash'a, bo mi już się wizualnie podobają spodenki. Cytuj
Jonak Napisano 18 Lipca 2008 Napisano 18 Lipca 2008 Tylko lewej - prawa tylko może dostać lekkiego wash'a, bo mi już się wizualnie podobają spodenki. A nie wydaje Ci się, że rozjaśnienia są zbyt ostre, 'szorstkie'? A spodnie drugiego figuranta przemalowałbym - wzorując się na jakimś zdjęciu oryginału... Cytuj
Jendrass1 Napisano 18 Lipca 2008 Napisano 18 Lipca 2008 Wzorek niemal pudełkowy z Legend Productions. Jeszcze trochę kropek dodam i git. Nie sądzę, są zdecydowanie za ciemne. Plamki (jasne) są za duże, a tło się zlewa ciemną nierozpoznawalną masę. Cytuj
choochoo Napisano 24 Lipca 2008 Napisano 24 Lipca 2008 kurcze te figurki mi sie widza bardzo bardzo, ja mam stracha na sama o malowaniu figurki do leoparda 4-ki, oczywiscie jak juz nadejdzie czas. Najwieksze obawy mam o malowanie twarzy i dobor koloru ciala :/ pozdro Cytuj
reggy Napisano 24 Lipca 2008 Autor Napisano 24 Lipca 2008 (edytowane) Poprawiłem panom spodnie - teraz prysnąć ich lakierem trzeba. POPRAWIONE FOTKI: Edytowane 24 Lipca 2008 przez Gość Cytuj
FAZZY_bez_humoru Napisano 24 Lipca 2008 Napisano 24 Lipca 2008 zdjęcia ładne niech zostawi i zmieni podpis :P Cytuj
Pafica Napisano 24 Lipca 2008 Napisano 24 Lipca 2008 Nie no reggy, wielki + za oryginalność! Pierwszy raz widzę tak pomalowane spodnie!! :] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi