Godfryd Napisano 12 Lipca 2008 Share Napisano 12 Lipca 2008 Witam! Na początek- jestem bardzo ciekaw która z metod robienia spalonej frby okaże się najlepsza Co do samego modelu- widać że wkładasz w to serce ;) Bardzo duża ilość detali, bardzo fajny pomysł i Twoje wysokie umiejętności na pewno dadzą efekt którym naciesze oko ;] Zobaczymy jak będzie po malowaniu- na razie klasa ;) ps. lepienie w nocy nie daje Ci się już we znaki? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 13 Lipca 2008 Share Napisano 13 Lipca 2008 W łańcuszku posklejaj ogniwa, bo będzie ci się motał przy każdej opcji malowania i za razem przeszkadzał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 13 Lipca 2008 Share Napisano 13 Lipca 2008 przynajmniej wiszą naturalnie, a malowanie to nie aż taki kłopot... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 13 Lipca 2008 Autor Share Napisano 13 Lipca 2008 efekt którym naciesze oko ;] Oby oby. Mam wieżę Panzera IV - dopóki z efektów na niej nie będę zadowolonym, nie zabiorę się za spaleniznę na Panterze. ps. lepienie w nocy nie daje Ci się już we znaki? Very Happy To jest pięć godzin kiedy nikt mnie nie prosi żebym zlazł z komputero-warsztatu, bo chce grać w Literaki na kurnik.pl. (kocham Cie mamo) Czyli zrobię więcej niż przez 10 godzin "dziennych". W łańcuszku posklejaj ogniwa, bo będzie ci się motał przy każdej opcji malowania i za razem przeszkadzał. To by było zbezczeszczenie samej idei łańcuszka Myślę, że przy jego wymiarach to że się lekko obróci dużo nie zmieni. Obecnie jestem po gipsowaniu formy. No dobra - pomysł raczej średni. Ciężko się wpycha gips, nawet rzadki. Dodatkowo forma się lekko wybrzuszyła, więc trzeba będzie szlifować. mogłem jednak próbować bazować na płytach gipsowych Zobaczymy co z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 13 Lipca 2008 Autor Share Napisano 13 Lipca 2008 Dzisiaj miałem pracowity dzień. Rano zdjąłem część "szalunku" z budynku. Żałuję, że mi się nie chciało szukać w domu płyty regipsowej. Oczywiście nie jest tragicznie - po prostu więcej roboty sobie narobiłem. Zacząłem malować wieżę Panzera. Czarny Revell 6 jako baza (świetna farba), potem Green Ochre (Vallejo), pasy Lufftwaffe Cam. Green, potem miejsca spalone Panzer Grey, na te miejsca potem Cavalry Brown + Flat Brown wymieszane z rdzawymi pigmentami CMK, i potem dziubanie rdzy pomarańczami, brązami i czerwonymi. Teraz Sido, wash i przyjdą oleje i pigmenty. Póki co jestem zadowolony. Zacząłem też robić figurantów. Są jacy są, pyski malowane tak (wyjątkowo farbami olejnymi): baza to Vallejo Basic Skintone, na to mega dużo Sienny Palonej, potem ścieranie tejże pędzlem, pacanie Bielą Tytanową w miejscach "jasnych" i wcieranie. I tak do skutku. Mi się podoba Ciekawe jak będzie wyglądać jak wyschnie za parę dni. Potem oczki, detale, dokończenie malowania ciuchów i pójdzie z górki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 13 Lipca 2008 Share Napisano 13 Lipca 2008 Wieża prezentuje sie świetnie , figuranci również . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 13 Lipca 2008 Share Napisano 13 Lipca 2008 Rdza fajna, a dorzucisz jakieś osmolenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 13 Lipca 2008 Autor Share Napisano 13 Lipca 2008 Rdza fajna, a dorzucisz jakieś osmolenia ? Dużo rzeczy jeszcze dorzucę - przecież to dopiero sama farba bazowa jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 14 Lipca 2008 Share Napisano 14 Lipca 2008 Reggy a ja troche pomarudze... ;) ja bym z tej wiezy czesc foli zdarl i podmalowal - troszke za bardzo wyglada jak szmaty a nie jak farba odchodzaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 14 Lipca 2008 Share Napisano 14 Lipca 2008 ja bym z tej wiezy czesc foli zdarl i podmalowal - troszke za bardzo wyglada jak szmaty a nie jak farba odchodzaca. Dokładnie tak własśnie Farba prezentuje się raczej jak by odchodziła z wilgotnej powierzchni (bąble) niż była odparzona od ognia/gorąca. Za dużo jest tej folii, jest zbyt pomarszczona. Za to rdza wyszła Ci kapitalnie, no może minimalnie za jasna jest, mocno kontrastuje z tym zielonym. Figuranci zgrabni, ale kamo na spodniach popraw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 14 Lipca 2008 Share Napisano 14 Lipca 2008 - troszke za bardzo wyglada jak szmaty a nie jak farba odchodzaca. Racja. Mimo, iz kolorystycznie jest ladna i ciekawa. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 14 Lipca 2008 Autor Share Napisano 14 Lipca 2008 (...) ale kamo na spodniach popraw. Sie wie. Z tą fakturą farby... dość niefortunnie ustawiłem światło - bardzo uwypukliło to wszystko (jeden kierunkowy reflektor niestety z pośpiechu). Raczej zostawię tak jak jest. Kolory jeszcze się zmienią, ale jestem bardzo zadowolony - eksperymentowanie z jasnymi pomarańczami to był dobry pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 18 Lipca 2008 Autor Share Napisano 18 Lipca 2008 Dłubie sobie powoli budynek - Pantera czeka aż skończę generalnie rzeźbić w gipsie. A póki co zwashowałem wieżę czwórki i maluje sobie dalej figurki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 18 Lipca 2008 Share Napisano 18 Lipca 2008 A ten czołgista z prawej strony (dowódca) to co ma za spodnie na nogach ? Bo takiego kamuflażu nie znam. Siakiś ciemny? http://i.wp.pl/a/f/jpeg/11963/camo_ss.jpeg taki miał być chyba prawda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 18 Lipca 2008 Autor Share Napisano 18 Lipca 2008 Wzorek niemal pudełkowy z Legend Productions. Jeszcze trochę kropek dodam i git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 18 Lipca 2008 Share Napisano 18 Lipca 2008 O ile kolory na wieży są bardzo fajne, to faktura na moje oko zupełnie nie przypomina spalonej, odchodzącej farby. Wydaje mi się, że delikatniejsza, z maskolu była lepsza. Spodnie obu figurek będziesz poprawiał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 18 Lipca 2008 Autor Share Napisano 18 Lipca 2008 Spodnie obu figurek będziesz poprawiał? Tylko lewej - prawa tylko może dostać lekkiego wash'a, bo mi już się wizualnie podobają spodenki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 18 Lipca 2008 Share Napisano 18 Lipca 2008 Tylko lewej - prawa tylko może dostać lekkiego wash'a, bo mi już się wizualnie podobają spodenki. A nie wydaje Ci się, że rozjaśnienia są zbyt ostre, 'szorstkie'? A spodnie drugiego figuranta przemalowałbym - wzorując się na jakimś zdjęciu oryginału... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 18 Lipca 2008 Share Napisano 18 Lipca 2008 Wzorek niemal pudełkowy z Legend Productions. Jeszcze trochę kropek dodam i git. Nie sądzę, są zdecydowanie za ciemne. Plamki (jasne) są za duże, a tło się zlewa ciemną nierozpoznawalną masę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
choochoo Napisano 24 Lipca 2008 Share Napisano 24 Lipca 2008 kurcze te figurki mi sie widza bardzo bardzo, ja mam stracha na sama o malowaniu figurki do leoparda 4-ki, oczywiscie jak juz nadejdzie czas. Najwieksze obawy mam o malowanie twarzy i dobor koloru ciala :/ pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 24 Lipca 2008 Autor Share Napisano 24 Lipca 2008 (edytowane) Poprawiłem panom spodnie - teraz prysnąć ich lakierem trzeba. POPRAWIONE FOTKI: Edytowane 24 Lipca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 24 Lipca 2008 Share Napisano 24 Lipca 2008 Popraw zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 24 Lipca 2008 Share Napisano 24 Lipca 2008 zdjęcia ładne niech zostawi i zmieni podpis :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 24 Lipca 2008 Share Napisano 24 Lipca 2008 Ładne spodnie... fajne kamo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 24 Lipca 2008 Share Napisano 24 Lipca 2008 Nie no reggy, wielki + za oryginalność! Pierwszy raz widzę tak pomalowane spodnie!! :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi