marek d Napisano 25 Grudnia 2024 Autor Napisano 25 Grudnia 2024 20 godzin temu, greatgonzo napisał: jest tylko jeden Big Mac. W obu wersjach nose art jest identyczny Niezmiernie mnie to raduje. Bedę mógł zrobić zestaw opon o jakich było wyżej. Cytuj
marek d Napisano 26 Grudnia 2024 Autor Napisano 26 Grudnia 2024 Kleję. Tył kadłuba Góra: ... dół Szpachla w śladowej ilości często na skutek błędów sklejającego. Moja teoria o gorszych ramkach w weekendach i overtresach chyba ma rację bytu.Na boku kadłuba czai się zdrada która w ,, Profi" wydaje się być subtelniejsza. Dla wielbicieli ,,zdrad": Surf 500 na miejscu. Nadmiar zmyję Wamodem. 5 Cytuj
greatgonzo Napisano 28 Grudnia 2024 Napisano 28 Grudnia 2024 W dniu 24.12.2024 o 15:22, greatgonzo napisał: Jakby do puli dodać trzecie zdjęcie, to nie byłoby już 'raczej' i znalazłby się ten brakujący procent. No dobra, 0,999999999%. Mam teraz dostęp do bazy i mogę wrzucić wspomniane trzecie zdjęcie. 1 1 Cytuj
shadowmare Napisano 3 Stycznia 2025 Napisano 3 Stycznia 2025 Świetnie idzie Marku, ja planuję w 32 zrobić Maca ze starą owiewką, jak Edzio wypuści podobno w tym roku. Cytuj
marek d Napisano 3 Stycznia 2025 Autor Napisano 3 Stycznia 2025 9 godzin temu, shadowmare napisał: planuję w 32 zrobić Maca ze starą owiewką, jak Edzio wypuści Już masz kibica. Mam nadzieję że nic nie zepsują. 1 Cytuj
Marek K Napisano 4 Stycznia 2025 Napisano 4 Stycznia 2025 Marku może czas rozdzielić ten wątek . Jest parę fajnych warsztatow i może się komuś coś przydać. Tak to nawet w wyszukiwarce ich nie znajdziesz. Cytuj
marek d Napisano 6 Stycznia 2025 Autor Napisano 6 Stycznia 2025 (edytowane) Nie lubię tego robić. Ścięcie fikcją w wnęce podwozia. Na tym koniec drutologi. W dniu 4.01.2025 o 17:04, Marek K napisał: może czas rozdzielić ten wątek ... nie widzę takiej potrzeby. Po zrobieniu Mustanga i dokończeniu Spita nie będzie ulubionego ciągu dalszego tego tematu. Edytowane 6 Stycznia 2025 przez marek d 1 Cytuj
barszczo Napisano 6 Stycznia 2025 Napisano 6 Stycznia 2025 11 minut temu, marek d napisał: Nie lubię tego robić. Ścięcie fikcją w wnęce podwozia. Dajże spokój, dobrze jest . Cytuj
marek d Napisano 20 Stycznia 2025 Autor Napisano 20 Stycznia 2025 Miała być tablica Yahu, ale nie chciało mi się czekać. Zrobiłem z kalkomani podebranej z zestawu profi. Jeszcze mogę wyrzucić. 3 Cytuj
marek d Napisano 9 Lutego 2025 Autor Napisano 9 Lutego 2025 Bardzo mi się ślimaczy robota, ale.. Wiatrochron bez kleju, ujawniło się kilka rzeczy do poprawki. 5 Cytuj
marek d Napisano 11 Lutego 2025 Autor Napisano 11 Lutego 2025 Przymierzając 100x, klejąc na raty panel z wiatrochronem wkleił się idealnie. Przód kadłuba sklejony. Na razie bez szpachli, ale to później podkład ujawni babole. Kołpak na patafixie. Skrzydła bez kleju, obiecują przyjemną pracę. 5 Cytuj
jachud3 Napisano 11 Lutego 2025 Napisano 11 Lutego 2025 A cóż tam za zdrada z wiatrochronem się czai? Za szeroki? Cytuj
marek d Napisano 11 Lutego 2025 Autor Napisano 11 Lutego 2025 (edytowane) 12 minut temu, jachud3 napisał: Za szeroki? Trudno powiedzieć, być może stracił lekko kształt po wyjęciu z formy bo próbował wyjść na zewnątrz. Przód kadłuba nie sklejony i lekko rozwarty, panel kleiłem do jednego boku.Jak wyschło to do drugiego. Po domknięciu kadłuba wyszło ok. Z takim wiatrochronem jak tu miałem szkołę kiedyś w dużym Revellu. Edytowane 11 Lutego 2025 przez marek d 1 Cytuj
marek d Napisano 17 Lutego 2025 Autor Napisano 17 Lutego 2025 (edytowane) Długo myślałem czy malować kadłub osobno i wklejać gotowy. W końcu wkleiłem nie malowany. Jak psuje widać na foto, być może ja byłem mało dokładny. Co trzeba szpachlować; widać. Pewnie by się dało lepiej. Edytowane 18 Lutego 2025 przez marek d Cytuj
jachud3 Napisano 17 Lutego 2025 Napisano 17 Lutego 2025 Jakoś totalnie mi wcześniej umknęło - czemu tak? Co daje malowanie skrzydeł osobno? Cytuj
marek d Napisano 17 Lutego 2025 Autor Napisano 17 Lutego 2025 Godzinę temu, jachud3 napisał: czemu tak? Co daje malowanie skrzydeł osobno? Uwaga; odpowiedź złośliwa: głowa to tylko do noszenia czapki? Kilka stron wcześniej pisałem: Cytat Łatwiej manewrować samym skrzydłem niż całym modelem. . Pozwalam sobie na to wtedy gdy spasowanie jest bardzo dobre po wcześniejszym sprawdzeniu. Mam nadzieję że się Jasiek nie obraził. 1 Cytuj
zaruk Napisano 17 Lutego 2025 Napisano 17 Lutego 2025 Ale co tam jest nie tak, Panie Marki? BTW, wnęki wyglądają świetnie. 1 Cytuj
marek d Napisano 17 Lutego 2025 Autor Napisano 17 Lutego 2025 1 godzinę temu, zaruk napisał: co tam jest nie tak, Nic takiego nie mówiłem. Naczytałem się o zdradach, zapadliskach itd. To się bardzo staram by robić bez szpachli. Na razie się udaje. Cytuj
jachud3 Napisano 17 Lutego 2025 Napisano 17 Lutego 2025 3 godziny temu, marek d napisał: Uwaga; odpowiedź złośliwa: głowa to tylko do noszenia czapki? Nie no, jak, oczywiście że nie tylko. "Jem niom" Ja nigdy takiego ryzyka nie podejmuję, bo nie ufam sobie i swojemu "spasowaniu". 3 godziny temu, marek d napisał: Mam nadzieję że się Jasiek nie obraził. Po 8 lat mamy, czy co? ja prosty chłop po polibudzie jestem, nic mnie nie urazi 1 Cytuj
marek d Napisano 18 Lutego 2025 Autor Napisano 18 Lutego 2025 23 godziny temu, marek d napisał: Co trzeba szpachlować; widać. Nie trzeba, wystarczyło popieścić papierkiem ściernym. No zobaczymy po podkładzie, który schnie. Jestem zadowolony. Zero szpachli na łączeniach. Acha, jak by co to te przetarcia zginą w dalszych zabiegach. 1 Cytuj
Konrad-Ciba Napisano 18 Lutego 2025 Napisano 18 Lutego 2025 Wpadłem tu po 48 minutach ale już nie pamiętam po co. Cytuj
marek d Napisano 18 Lutego 2025 Autor Napisano 18 Lutego 2025 4 godziny temu, Konrad-Ciba napisał: Wpadłem tu po 48 minutach ale już nie pamiętam po co. Przykro mi ale nie pomogę z tym problemem. Podobno na forum jest specjalista. Cytuj
Konrad-Ciba Napisano 18 Lutego 2025 Napisano 18 Lutego 2025 27 minut temu, marek d napisał: Przykro mi ale nie pomogę z tym problemem. Podobno na forum jest specjalista. Właśnie! Dzięki za przypomnienie, zaraz się do niego udam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi