barszczo Napisano 18 Stycznia Share Napisano 18 Stycznia (edytowane) 58 minut temu, marek d napisał: Kiedyś wyczytałem że po przesiadce jednostki z Lightingów na Mustangi przeszczepy lusterek były dość popularne. Nie wiem czy po przesiadce. ale faktycznie trochę tych lusterek można znaleźć: Mnie jednak bardziej na Kucykach podobają się lusterka w wersji samochodowej : Wszystkie zdjęcia z zasobów IWM. Edytowane 18 Stycznia przez barszczo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 18 Stycznia Share Napisano 18 Stycznia (edytowane) Czy bardziej spitfire*owe? Bo jeśli jednak samochodowe, to tematem dla Ciebie mogą być Spity z wczesnego okresu BoB, kiedy piloci udawali się do salonów samochodowych, żeby ogołocić z lusterka wstecznego jakąś furę i w ogóle mieć jakikolwiek wgląd w to co się dzieje z tyłu. A tu pewnie, że po. Lightningów do ogołocenia było po kokardki i kogo tam obchodziło, że zda się niekompletne. Edytowane 18 Stycznia przez greatgonzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 18 Stycznia Share Napisano 18 Stycznia 1 godzinę temu, greatgonzo napisał: Czy bardziej spitfire*owe? Chodzi mi bardziej o układ niż o pochodzenie, natomiast montaż do wiatrochronu na cz. b. zdjęciu wzorcowy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 18 Stycznia Share Napisano 18 Stycznia Nie no, wiadomo. Ale wykorzystałem okazję do przemycenia ciekawostki, bo podejrzewam, iż niekoniecznie jest to wiedza powszechna, że już w trakcie trwania bitwy, zanim wprowadzono fabryczne lusterka wsteczne w Spitfire'ach, piloci kombinowali je na własną rękę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 19 Stycznia Share Napisano 19 Stycznia Mimo prób kneblowania uprzejmie wycharczę, że dzięki moim niezbyt poważnym i mądrym wpisom, światło dzienne ujrzały ciekawostki i fajne zdjęcia lusterek. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 19 Stycznia Autor Share Napisano 19 Stycznia (edytowane) Tak to dzięki nieudolnej próbie wykonania lustereczka temat ożył znacznie. 47 minut temu, zaruk napisał: Mimo prób kneblowania Tylko proszę nie rób scen i protestów. Edytowane 19 Stycznia przez marek d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 19 Stycznia Share Napisano 19 Stycznia Nawet chciałem, ale brak empatii w narodzie zniechęca mnie do tego. Zatem jedziemy dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 19 Stycznia Autor Share Napisano 19 Stycznia 6 minut temu, zaruk napisał: Zatem jedziemy dalej. Uf co za ulga.......... obawiałem się jakichś radykalnych działań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 19 Stycznia Share Napisano 19 Stycznia Ogłoś głodówkę, ostatnio w modzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 19 Stycznia Share Napisano 19 Stycznia 14 minut temu, Szydercza Gała napisał: Ogłoś głodówkę, ostatnio w modzie Źle znoszę burczenie w brzuchu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianPoltorak Napisano 19 Stycznia Share Napisano 19 Stycznia 1 godzinę temu, marek d napisał: Tak to dzięki nieudolnej próbie wykonania lustereczka temat ożył znacznie. A czy mógłbyś opisać po krótce jak wykonałeś to lusterko i czym kleiłeś do owiewki? Też mnie to czeka a nie mam pomysłu na wykonanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 19 Stycznia Autor Share Napisano 19 Stycznia Godzinę temu, DamianPoltorak napisał: opisać po krótce jak wykonałeś Krótko bo i proces wykonania taki był: kawałek ramki od oszklenia- opiłowany na zbliżony kształt, wypolerowany, Przyklejony na błyszczący lakier. Sprawdzone bo połączenie nie jest narażone na obciążenia. W modelach ICM i Tamiya można znaleźć taki klocek imitujący lusterko. Popytać może komuś został. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 19 Stycznia Share Napisano 19 Stycznia (edytowane) Są takie sytuacje, gdzie trudno mi wyobrazić sobie lepszy klej niż lakier błyszczący. Sam jestem na etapie, gdzie klejenie lakierem jest stałym etapem powstawania elementów. Przy okazji się poprawię, bo pisałem z pamięci i potem sobie sprawdziłem. Temat braku lusterek w Spitfire ciągnął się niemal przez całą BoB. Fabrycznie zaczęto je montować pod koniec września. Tu samochodowe lusterko w wiatrochronie Spitfire'a Locke'a: Czasem montowano lusterka na zewnątrz na ramie wiatrochronu: Edytowane 19 Stycznia przez greatgonzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 3 Lutego Autor Share Napisano 3 Lutego Po roku od pierwszych cięć Mustang wreszcie stanął na kołach. Jeszcze trochę wyrównać pudry panience i galeria. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 3 Lutego Share Napisano 3 Lutego Świetny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 3 Lutego Share Napisano 3 Lutego Dawaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 3 Lutego Share Napisano 3 Lutego "Legancko tego" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 10 Marca Autor Share Napisano 10 Marca Kucyk dołączył do kolegów z grupy. Galeria się robi. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 11 Marca Share Napisano 11 Marca Brakuje reprezentanta 77th. I gdzie są Lightningi, dopytuje się gawiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 11 Marca Share Napisano 11 Marca 20 godzin temu, marek d napisał: Galeria się robi. Jesteśmy przygotowani. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 11 Marca Autor Share Napisano 11 Marca 2 godziny temu, greatgonzo napisał: Brakuje reprezentanta 77th. I gdzie są Lightningi, Sprawa reprezentacji grupy ciągle jest otwarta, ale bez Lightinga. Godzinę temu, Lipa napisał: Jesteśmy przygotowani. Nie obiecuj sobie zbyt dużo, nie ta opcja. Nie lubię takich obrazków w moim temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 12 Marca Autor Share Napisano 12 Marca (edytowane) Obiecana galeria: https://modelwork.pl/topic/55357-p-51-d-5-mustang-eduard-148/ Za oknem coraz cieplej i mniej mnie w warsztacie choć na biurku jest nowy zawodnik: Edytowane 12 Marca przez marek d 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 12 Marca Share Napisano 12 Marca No piękny Japoniec się szykuje, Edward? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 12 Marca Autor Share Napisano 12 Marca Tak: A6M3 Type 32 . Moja ulubiona wersja z krótkimi skrzydłami. Muszę złapać oddech od Mustangów, bo Edek szykuje mi nowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 12 Marca Share Napisano 12 Marca 6 minut temu, marek d napisał: Muszę złapać oddech od Mustangów, bo Edek szykuje mi nowego. Takiego trochę garbatego, też kupię . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi