marek d Napisano 25 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2024 20 godzin temu, greatgonzo napisał: jest tylko jeden Big Mac. W obu wersjach nose art jest identyczny Niezmiernie mnie to raduje. Bedę mógł zrobić zestaw opon o jakich było wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 26 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2024 Kleję. Tył kadłuba Góra: ... dół Szpachla w śladowej ilości często na skutek błędów sklejającego. Moja teoria o gorszych ramkach w weekendach i overtresach chyba ma rację bytu.Na boku kadłuba czai się zdrada która w ,, Profi" wydaje się być subtelniejsza. Dla wielbicieli ,,zdrad": Surf 500 na miejscu. Nadmiar zmyję Wamodem. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 28 Grudnia 2024 Share Napisano 28 Grudnia 2024 W dniu 24.12.2024 o 15:22, greatgonzo napisał: Jakby do puli dodać trzecie zdjęcie, to nie byłoby już 'raczej' i znalazłby się ten brakujący procent. No dobra, 0,999999999%. Mam teraz dostęp do bazy i mogę wrzucić wspomniane trzecie zdjęcie. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 28 Grudnia 2024 Share Napisano 28 Grudnia 2024 No dobra, przekonałeś mnie... 99% 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowmare Napisano 3 Stycznia Share Napisano 3 Stycznia Świetnie idzie Marku, ja planuję w 32 zrobić Maca ze starą owiewką, jak Edzio wypuści podobno w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 3 Stycznia Autor Share Napisano 3 Stycznia 9 godzin temu, shadowmare napisał: planuję w 32 zrobić Maca ze starą owiewką, jak Edzio wypuści Już masz kibica. Mam nadzieję że nic nie zepsują. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 4 Stycznia Share Napisano 4 Stycznia Marku może czas rozdzielić ten wątek . Jest parę fajnych warsztatow i może się komuś coś przydać. Tak to nawet w wyszukiwarce ich nie znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 6 Stycznia Autor Share Napisano 6 Stycznia (edytowane) Nie lubię tego robić. Ścięcie fikcją w wnęce podwozia. Na tym koniec drutologi. W dniu 4.01.2025 o 17:04, Marek K napisał: może czas rozdzielić ten wątek ... nie widzę takiej potrzeby. Po zrobieniu Mustanga i dokończeniu Spita nie będzie ulubionego ciągu dalszego tego tematu. Edytowane 6 Stycznia przez marek d 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 6 Stycznia Share Napisano 6 Stycznia 11 minut temu, marek d napisał: Nie lubię tego robić. Ścięcie fikcją w wnęce podwozia. Dajże spokój, dobrze jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 20 Stycznia Autor Share Napisano 20 Stycznia Miała być tablica Yahu, ale nie chciało mi się czekać. Zrobiłem z kalkomani podebranej z zestawu profi. Jeszcze mogę wyrzucić. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 9 Lutego Autor Share Napisano 9 Lutego Bardzo mi się ślimaczy robota, ale.. Wiatrochron bez kleju, ujawniło się kilka rzeczy do poprawki. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 11 Lutego Autor Share Napisano 11 Lutego Przymierzając 100x, klejąc na raty panel z wiatrochronem wkleił się idealnie. Przód kadłuba sklejony. Na razie bez szpachli, ale to później podkład ujawni babole. Kołpak na patafixie. Skrzydła bez kleju, obiecują przyjemną pracę. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 11 Lutego Share Napisano 11 Lutego A cóż tam za zdrada z wiatrochronem się czai? Za szeroki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 11 Lutego Autor Share Napisano 11 Lutego (edytowane) 12 minut temu, jachud3 napisał: Za szeroki? Trudno powiedzieć, być może stracił lekko kształt po wyjęciu z formy bo próbował wyjść na zewnątrz. Przód kadłuba nie sklejony i lekko rozwarty, panel kleiłem do jednego boku.Jak wyschło to do drugiego. Po domknięciu kadłuba wyszło ok. Z takim wiatrochronem jak tu miałem szkołę kiedyś w dużym Revellu. Edytowane 11 Lutego przez marek d 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 17 Lutego Autor Share Napisano 17 Lutego (edytowane) Długo myślałem czy malować kadłub osobno i wklejać gotowy. W końcu wkleiłem nie malowany. Jak psuje widać na foto, być może ja byłem mało dokładny. Co trzeba szpachlować; widać. Pewnie by się dało lepiej. Edytowane 18 Lutego przez marek d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 17 Lutego Share Napisano 17 Lutego Jakoś totalnie mi wcześniej umknęło - czemu tak? Co daje malowanie skrzydeł osobno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 17 Lutego Autor Share Napisano 17 Lutego Godzinę temu, jachud3 napisał: czemu tak? Co daje malowanie skrzydeł osobno? Uwaga; odpowiedź złośliwa: głowa to tylko do noszenia czapki? Kilka stron wcześniej pisałem: Cytat Łatwiej manewrować samym skrzydłem niż całym modelem. . Pozwalam sobie na to wtedy gdy spasowanie jest bardzo dobre po wcześniejszym sprawdzeniu. Mam nadzieję że się Jasiek nie obraził. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 17 Lutego Share Napisano 17 Lutego Ale co tam jest nie tak, Panie Marki? BTW, wnęki wyglądają świetnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 17 Lutego Autor Share Napisano 17 Lutego 1 godzinę temu, zaruk napisał: co tam jest nie tak, Nic takiego nie mówiłem. Naczytałem się o zdradach, zapadliskach itd. To się bardzo staram by robić bez szpachli. Na razie się udaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 17 Lutego Share Napisano 17 Lutego 3 godziny temu, marek d napisał: Uwaga; odpowiedź złośliwa: głowa to tylko do noszenia czapki? Nie no, jak, oczywiście że nie tylko. "Jem niom" Ja nigdy takiego ryzyka nie podejmuję, bo nie ufam sobie i swojemu "spasowaniu". 3 godziny temu, marek d napisał: Mam nadzieję że się Jasiek nie obraził. Po 8 lat mamy, czy co? ja prosty chłop po polibudzie jestem, nic mnie nie urazi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 18 Lutego Autor Share Napisano 18 Lutego 23 godziny temu, marek d napisał: Co trzeba szpachlować; widać. Nie trzeba, wystarczyło popieścić papierkiem ściernym. No zobaczymy po podkładzie, który schnie. Jestem zadowolony. Zero szpachli na łączeniach. Acha, jak by co to te przetarcia zginą w dalszych zabiegach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 18 Lutego Share Napisano 18 Lutego Wpadłem tu po 48 minutach ale już nie pamiętam po co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 18 Lutego Autor Share Napisano 18 Lutego 4 godziny temu, Konrad-Ciba napisał: Wpadłem tu po 48 minutach ale już nie pamiętam po co. Przykro mi ale nie pomogę z tym problemem. Podobno na forum jest specjalista. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 18 Lutego Share Napisano 18 Lutego 27 minut temu, marek d napisał: Przykro mi ale nie pomogę z tym problemem. Podobno na forum jest specjalista. Właśnie! Dzięki za przypomnienie, zaraz się do niego udam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 22 Lutego Autor Share Napisano 22 Lutego I dalej: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi