Jump to content

AICHI M6A1-K NANZAN (SEIRAN KAI) - Tamiya 1:72

alienus
 Share

Recommended Posts

Zapraszam na relaksujący i pomarańczowy temat do kawki na niedzielę 😉 

Śmieszna sprawa z nim wyszła bo w założeniu miałem malować głównie aero i mr hobby, a skończyło się na pędzlu i cytadelach - no ale jak relaks to relaks ;D 

Warsztat i moje boje z tym samolotem poniżej: 

no i fotki, bo słońce dziś takie ładne 😉 

image.png.25b75d7daaa98c6cd0ff76e54c0e239d.png

image.png.6728e6beec3118cc0629535b54b5fd45.png

image.png.fcbfd8c96d7382319ceb6e33c95e54be.png

image.png.dc79db2dd55c37e59e6e123cf248331d.png

image.thumb.png.33a02583aaabea381e16c206a9d7fae7.png

image.png.7cdd03febaee1d40de5daff81f878628.png

Pozdrawiam,

Paweł 

• Like 8

Fajny model, bardzo dobrze polakierowany. 

Jego kolor to jedyna rzecz, która przyciąga moja uwagę i sprawia mi przyjemność w oglądaniu Twojego modelu.

Japończyki w mojej ocenie są okropnie brzydkie (jak i główne amerykańskie samoloty latające nad Pacyfikiem). Chyba konstruktorzy z obu stron konfliktu zrobili sobie konkurs na najbrzydszy i najnudniejszy samolot. 🤪

1 hour ago, rymulus said:

Fajny model, bardzo dobrze polakierowany. 

Jego kolor to jedyna rzecz, która przyciąga moja uwagę i sprawia mi przyjemność w oglądaniu Twojego modelu.

Japończyki w mojej ocenie są okropnie brzydkie (jak i główne amerykańskie samoloty latające nad Pacyfikiem). Chyba konstruktorzy z obu stron konfliktu zrobili sobie konkurs na najbrzydszy i najnudniejszy samolot. 🤪

Miałem taką samą reakcję jak go dostałem. Takie uhhh, no nic... coś z tego chyba ulepię, a potem z upływem czasu spędzonego przy nim zaczął podobać mi się coraz bardziej. Wersja tj na okładce czyli pomarańczowa plama nie wróżyła za dobrze, także bardzo się cieszę że udało się zrobić "coś" z tym kolorem na co miło spojrzeć.

Co do lakieru na finiszu to tamiya satynowy z puszki.

Pozdrawiam