alienus Napisano 20 Marca 2022 Share Napisano 20 Marca 2022 Dzień dobry, takie fajne coś mi wpadło w ręce: a jak się uda to chciałbym by wyszedł jakiś taki szwajcar, w ramach pożegnania z moim poprzednim bankiem ale na razie nie mam nic wiecej niz ten jeden rysunek w kategorii merytorycznej Muszę o nim coś poczytać ale podobno coś tam w min z drewna było Pozdrawiam, Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 22 Marca 2022 Share Napisano 22 Marca 2022 (edytowane) W dniu 20.03.2022 o 10:20, alienus napisał: Dzień dobry, takie fajne coś mi wpadło w ręce: a jak się uda to chciałbym by wyszedł jakiś taki szwajcar, w ramach pożegnania z moim poprzednim bankiem ale na razie nie mam nic wiecej niz ten jeden rysunek w kategorii merytorycznej Muszę o nim coś poczytać ale podobno coś tam w min z drewna było Pozdrawiam, Paweł Model masz T.11, ten na obrazku to F.1. Z zestawu możesz zrobić szwajcarskiego T.55: Edytowane 22 Marca 2022 przez Wymysl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alienus Napisano 30 Marca 2022 Autor Share Napisano 30 Marca 2022 Witam, Producent zapomniał w instrukcji zaznaczyć jak w środku należy kabinę pomalować patrzę po zdjęciachna internetach i nie wiem czy na czarno czy ciemnonszaro? Ale za to jest dwóch słodkich pilotów oczywiscie tez kolory ubranek niezanne. Chyba jednak zrobię w barwach brytyjskich tj na okładce, bo ciężko z kalkami do szwajcara ... a pozatym taki metalowy cały i tyle, nuda... a tu to paski wszedzie klolorwe jak na jarmark Kolejna ciekawostka to w zestawie jest turbina i wloty powietrza do sklejania ktore sa kompletnie nie widoczne z zewnątrz. Chyba zadanie z gwiazdka dla ambitnych z pozytywów to kalki w zestawie maja mnóstwo najmniejszych detali oraz plastik sam w sobie fajny jak i wypraski dobrej jakości. Fotki to później, narazie wycinanki robię wiec nie ma co patrzeć Pozdrawiam, Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 30 Marca 2022 Share Napisano 30 Marca 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alienus Napisano 30 Marca 2022 Autor Share Napisano 30 Marca 2022 No to jasne, odrzutowa sklejka będzie w środku czarna jak w habicie ksiądz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alienus Napisano 30 Marca 2022 Autor Share Napisano 30 Marca 2022 Ooo, i pilotów też się już znalazło Załączam dla kompletności wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 31 Marca 2022 Share Napisano 31 Marca 2022 I jeszcze taki link z drewnianą częścią kadłuba https://acesflyinghigh.wordpress.com/2017/02/25/swiss-air-force-centre-de-havilland-dh-100-vampire-the-first-swiss-jet-fighter/amp/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 31 Marca 2022 Share Napisano 31 Marca 2022 13 godzin temu, alienus napisał: Chyba jednak zrobię w barwach brytyjskich tj na okładce Tak to będzie wyglądać: Małe kalki są ok, ale te wściekłe pomarańczowe są jak z blachy. Trochę zejdzie zanim się je ułoży, a i płynu na kalki trzeba zdrowo podlać Moje zmagania warsztatowe z tym tematem masz tu: https://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=878&t=89223 Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 31 Marca 2022 Share Napisano 31 Marca 2022 A nie lepiej by tego pomarańcza namalowac? Kształty są banalne, a kalki mogą posłużyć jako wzornik masek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alienus Napisano 31 Marca 2022 Autor Share Napisano 31 Marca 2022 (edytowane) nawet nie rozważałem kalki kleić - tylko malować paski. Tylko nie wiem jeszcze czy zrobić to "pod metal" czy "na metal" [edit] chyba jednak - na metal Edytowane 31 Marca 2022 przez alienus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alienus Napisano 31 Marca 2022 Autor Share Napisano 31 Marca 2022 2 hours ago, abtb said: Moje zmagania warsztatowe z tym tematem masz tu: https://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=878&t=89223 Powodzenia nie omieszkam się inspirować ...o black gloss, potem metalic... już mi się podoba! (coś jeszcze z mustanga pamiętam jak to zrobić) Widzę że pominąłeś kompletnie pilotów, jak mogłeś im to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 31 Marca 2022 Share Napisano 31 Marca 2022 31 minut temu, Moses napisał: A nie lepiej by tego pomarańcza namalowac? Ten "pomarańcz" jest taki trochę fluororescencyjny czy jakoś tak. Taki ch..j wie jaki. Mam/miałem dwie farby z tym kolorem - Humbrol i Gunze. I powiem szczerze - Humbrolem to się można zajebać a Gunze zaorać. Malowałem Gunze swojego Seakinga Po pierwszym podejściu zmywałem cały model do gołego plastiku, za drugim wyszło. Na białym właściwości kryjące są ..........słabe Malowałem tym: https://www.mojehobby.pl/products/C173-Fluorescent-Orange-Gloss.html Można zwykłym pomarańczem ale to "nie je to" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 31 Marca 2022 Share Napisano 31 Marca 2022 1 minutę temu, alienus napisał: ...o black gloss, Proponuję Ueno Black (chyba GX2) Gunze bo Valejjo gloss black daję dziwną fakturę 2 minuty temu, alienus napisał: Widzę że pominąłeś kompletnie pilotów, jak mogłeś im to zrobić? Wyszło im to na zdrowie. Ja mam dwie lewe ręce do malowania modeli, a o figurkach to już nawet nie będę wspominał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alienus Napisano 31 Marca 2022 Autor Share Napisano 31 Marca 2022 GX2 już czeka A piloci jak wyjdą to zoabczymy - najwyżej będzie kupa śmiechu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jery Napisano 31 Marca 2022 Share Napisano 31 Marca 2022 (edytowane) Może ten pomarańcz by pasował: RC207 https://www.mojehobby.pl/catalog/AK-Interactive-2405636.html?search_keywords=RC+207&inp_div_val_0=RC+207&inp_div_cat_name_0=Farby&inp_div_cat_0=2405636&inp_div_val_1=RC+207+Leuchtorange&inp_div_cat_1=2405636&inp_div_val_2=RC+207&inp_div_cat_2=0&search_buy_mode=full_offer&search_news_from_days=30&search_sort=d_score&items_per_page=30&last_active_input=search_keywords&szukac=t&redirected_mode=cat Edytowane 31 Marca 2022 przez Jery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alienus Napisano 31 Marca 2022 Autor Share Napisano 31 Marca 2022 a moze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jery Napisano 31 Marca 2022 Share Napisano 31 Marca 2022 Zależy czy pod aero, czy pędzel... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alienus Napisano 31 Marca 2022 Autor Share Napisano 31 Marca 2022 Porobię próbki na testowym skrzydle i coś się z tego wybierze. Już citadelkami psikalem nie raz na dumne oddzialy blood angels, pomijając szlam w aero daje radę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 31 Marca 2022 Share Napisano 31 Marca 2022 Robiąc lata temu Gnata, użyłem Humbrola 209. Siadł całkiem ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 31 Marca 2022 Share Napisano 31 Marca 2022 Zobacz ten film, może któraś z tych. Obiecująco wygląda Mr. Color 173 (czas 51:45), albo puszka ze sprayem Tamiya TS-96 (czas 46:30) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 31 Marca 2022 Share Napisano 31 Marca 2022 Zrób w szwedzkim malowaniu (przecież jest w pudle) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alienus Napisano 31 Marca 2022 Autor Share Napisano 31 Marca 2022 1 hour ago, abtb said: Zrób w szwedzkim malowaniu (przecież jest w pudle) No niby jest ale to szary z dołu z góry błoto. Wiec zostanę przy tym z okładki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alienus Napisano 31 Marca 2022 Autor Share Napisano 31 Marca 2022 Mam taką swoją tradycję że na czas nowej maszyny na warsztacie trafia również na tapetę na laptopie https://vampireflight.co.uk/group-ownership/ Takie cudeńko znalazłem że żal się nie podzielić: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alienus Napisano 31 Marca 2022 Autor Share Napisano 31 Marca 2022 No i zmalowałem pilotów. Po kolorach bazowych wyglądali tak: Potem poszły washe i kilka przejść rozjaśnień i wyszło tj niżej. Myślałem czy im jakieś imiona nadać ale odpuściłem sobie (jak by byli szwedzi to na pewno bym nie omieszkał :D ) do akcji poszły takie oto sprzęty: Pozdrawiam, Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
golf czarny Napisano 31 Marca 2022 Share Napisano 31 Marca 2022 Szwedzkie malowanie jest wdzięczne do brudzenia. Mam pytanie do "vampirologów". Czym się rożni t.55, t.22, t.35 od t.11? Pytam bo zestawy kalek print scale i extradecal to istna menażeria malowań ale do rożnych wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi