patrykd Napisano 3 Maja 2022 Autor Share Napisano 3 Maja 2022 30 minut temu, bulik58 napisał: Twoj warsztat nalezy do tych ktore sa chetnie obserwowane No tak masz rację. Ukazuje to licznik na górze wątku. W chwili obecnej jest ich zero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 3 Maja 2022 Share Napisano 3 Maja 2022 Licznik się popsuł. Jest nas dużo więcej tylko że niektórzy siedzą grzecznie i cichutko żeby nie przeszkadzać Mistrzowi. Pozdrawiam. Andrzej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 3 Maja 2022 Share Napisano 3 Maja 2022 Ja tam obserwuję. Bez licznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 3 Maja 2022 Share Napisano 3 Maja 2022 Nie patrz na licznik, sam go dopiero teraz zauważyłem. Patrz na reakcję pod zdjęciami . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 8 Maja 2022 Autor Share Napisano 8 Maja 2022 Przedostatni etap z budowy. Dodałem wózki nośne kół jezdnych, uchwyty pod linki, skończyłem tył pojazdu, tzn. osłony wydechów, no i połączyłem wieżę z kadłubem. Dodatkowo dorobiłem skrzynkę na apteczkę, której w budowanej wersji tego Shermana na zdjęciu nie ma, ale postanowiłem, że ją dodam. Ale to dopiero po kalkach. W chwili obecnej dorabiam koła. Na malowanie będę czekał aż prawie do lipca, bo zamówiłem jeszcze trochę bambateli na kadłub i muszę je porozmieszczać zanim zacznę malować. W międzyczasie myślę, że zacznę budować inny pojazd. Galeria końcowa etapu budowy zatem poczeka. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 9 Maja 2022 Autor Share Napisano 9 Maja 2022 (edytowane) Potrzebna pomoc. Czy to miejsce nie powinno być zeszlifowane? Wg producenta tak jest ok. Na zdjęciach z epoki nie widzę takiego kółka na tym włazie albo nie mogę znaleźć odpowiedniego zdjęcia z epoki. No i jeszcze jedno pytanie w zestawie są trzy wzory koła napędowego. Jaki wzór powinien być użyty? Edytowane 9 Maja 2022 przez patrykd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 9 Maja 2022 Share Napisano 9 Maja 2022 No jak by się przyjrzeć to tam coś jest, Choć lepiej to przykryć fakturą stali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 9 Maja 2022 Autor Share Napisano 9 Maja 2022 11 minut temu, ManiekB napisał: No jak by się przyjrzeć to tam coś jest, Choć lepiej to przykryć fakturą stali. To chyba złudzenie. Przejrzałem już kupę fotografii tego portu pistoletowego i nigdzie tego kółka nie widzę. Wygląda na to że RFM dał ciała w tak widocznym miejscu. Nie wiem na jakiej fotografii się wzorowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 9 Maja 2022 Share Napisano 9 Maja 2022 No sam zobacz czy to złudzenie - trochę z innej perspektywy: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 9 Maja 2022 Autor Share Napisano 9 Maja 2022 (edytowane) 20 minut temu, ManiekB napisał: No sam zobacz czy to złudzenie - trochę z innej perspektywy: No ok faktycznie wygląda jak poszlifowane kółko. Możesz wysłać linka do tego zdjęcia abym zobaczył co za wersję Shermana tam masz. Edytowane 9 Maja 2022 przez patrykd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 9 Maja 2022 Share Napisano 9 Maja 2022 Na tym "nowym" widać, na "starym" jak się chcesz zobaczyć, to się zobaczy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 9 Maja 2022 Autor Share Napisano 9 Maja 2022 Ciekawe o co chodzi z tym kółkiem. Jest odlane razem z włazem. Czyżby to lokalne pogrubienie w celu wzmocnienia przed penetracją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 9 Maja 2022 Share Napisano 9 Maja 2022 (edytowane) 22 minuty temu, patrykd napisał: No ok faktycznie wygląda jak poszlifowane kółko. Możesz wysłać linka do tego zdjęcia abym zobaczył co za wersję Shermana tam masz. To M4A3E8 z fortu Knox. Edytowane 9 Maja 2022 przez ManiekB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 9 Maja 2022 Autor Share Napisano 9 Maja 2022 Znalazłem jeszcze lepsze zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 9 Maja 2022 Share Napisano 9 Maja 2022 Zobacz tak to wygląda w M26 Pershing - skąd to kółko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 9 Maja 2022 Autor Share Napisano 9 Maja 2022 2 minuty temu, ManiekB napisał: Zobacz tak to wygląda w M26 Pershing - skąd to kółko. Ciekawa teoria. Ale pershing był chyba później wyprodukowany niż m4a3e8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 1 Lipca 2022 Autor Share Napisano 1 Lipca 2022 Witam ponownie. Sporo czasu minęło od ostatniego postu w tym temacie. Czekałem na dostawę dodatków no i w końcu się pojawiła. Poukładałem graty na kadłubie by pokazać moją wizję. Znając mnie to dodam jeszcze parę pierdółek tu i ówdzie. Zabieram się w końcu za malowanie. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 1 Lipca 2022 Share Napisano 1 Lipca 2022 Podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 2 Lipca 2022 Share Napisano 2 Lipca 2022 Z jakiej jednostki, był Patryk ten pojazd ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 2 Lipca 2022 Share Napisano 2 Lipca 2022 Jest cud i miód. Nie zapomnij tylko okiełznać lufy Browninga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 2 Lipca 2022 Autor Share Napisano 2 Lipca 2022 14 minut temu, MayonesEXG7 napisał: Z jakiej jednostki, był Patryk ten pojazd ? O moim pojździe krótkie info jest w pierwszym wątku tego tematu. A ten że zdjęcia nie mam pojęcia. Ale to zdjęcie w fajny sposób ukazuje prowadzenie linypod polka na przednim pancerzu. Też tak zrobię. 8 minut temu, TAW napisał: Jest cud i miód. Nie zapomnij tylko okiełznać lufy Browninga. Tak wiem że lufa lekko krzywa. Będzie prosta nie bój żaby. Tak samo w puszcze na wieży będą pociski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 2 Lipca 2022 Share Napisano 2 Lipca 2022 Gdzieś, albo się mylę, połka była drewniana ? Widzę, też mi się podoba te prowadzenie liny. Na półce skrzynia, i części zamienne...hmm . Fota kozak, i mam shermiego zezdy w domu. Jak dobrze pamiętam paper doll..z żółwiem go robisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 2 Lipca 2022 Autor Share Napisano 2 Lipca 2022 8 minut temu, MayonesEXG7 napisał: Gdzieś, albo się mylę, połka była drewniana ? Widzę, też mi się podoba te prowadzenie liny. Na półce skrzynia, i części zamienne...hmm . Fota kozak, i mam shermiego zezdy w domu. Jak dobrze pamiętam paper doll..z żółwiem go robisz. Tak to będzie ten z żółwiem ale dodatków dużo. Te półkę zrobiłem z patyka po lodach bo ta improwizowana też jest drewniana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 2 Lipca 2022 Share Napisano 2 Lipca 2022 7 minut temu, patrykd napisał: Tak to będzie ten z żółwiem ale dodatków dużo. Te półkę zrobiłem z patyka po lodach bo ta improwizowana też jest drewniana. Wiadomo,że od lodów- stary sprawdzony sposób, nawet na dioramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 3 Lipca 2022 Share Napisano 3 Lipca 2022 (edytowane) W dniu 9.05.2022 o 20:07, patrykd napisał: No i jeszcze jedno pytanie w zestawie są trzy wzory koła napędowego. Jaki wzór powinien być użyty? Czy już wyjaśniłeś ten dylemat? Jeśli nie wyjaśniłeś to podpowiem, że ta wersja M4 była produkowana w zakładach Chryslera. M4 opuszczające ten zakład miały koła napędowe z zębatką stosowaną tylko przez Chryslera czyli taką jak na zdjęciu poniżej. Ponieważ zębatki te były zamienne z wszystkimi innymi wersjami zarówno przy zawieszeniu VVSS i HVSS to w trakcie działań bojowych w trakcie wymiany uszkodzonej części mogły się pojawić inne zębatki na wozach wyprodukowanych przez Chryslera. Z tego co wiem nie ma zdjęcia tego elementu na tym wozie więc tak naprawdę można zrobić z każdą zębatką ale najprawdopodobniejsza jest oczywiście ta stosowana przez Chryslera. Edytowane 3 Lipca 2022 przez Endrju 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi