orzechu500 Napisano 8 Kwietnia 2022 Share Napisano 8 Kwietnia 2022 (edytowane) Witam wszystkich! W koncu przyszła pora na ten projekt. Na warsztat wjeżdza BTR-80 w konwencji what if, pojazd przejęty i wyremontowany przez siły Ukraińskie. Bazą jest zestaw Trumpetera, chcę podmienić wieżę na tą która jest montowana np na K-4386, dodatkowo jammer. Udało mi się zdobyć zestaw kalek z nietypowych malowań BTRów - chciałbym użyć tych udających paszczę. Do zestawu mam kółka żywiczne. Samo malowanie to natomiast hybryda dwóch ostatnich zdjęc - pixel camo + żółte przetarte pasy. Standardowo w moim przypadku, do modelu powstanie podstawka. Zapraszam do oglądania, komentowania no i nie ukrywam, że liczę na Waszą pomoc jak w przypadku poprzedniego warsztatu Edytowane 8 Kwietnia 2022 przez orzechu500 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 8 Kwietnia 2022 Share Napisano 8 Kwietnia 2022 Zestaw startowy zacny. Będzie zabawa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 8 Kwietnia 2022 Share Napisano 8 Kwietnia 2022 Będzie się działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 8 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2022 (edytowane) 16 minutes ago, bulik58 said: Dawno cie nie widzialem i nie slyszalem , Pytanie co do tej hm.. wersji sci fi ,moze przemysl ten kierunek i cos bardziej realistycznego jak ten ponizej a jesli musi byc z mordeczka to moze ten drugi Fajne wykonanie ! Patrent z opancerzeniem z gąsienic podoba mi się, może się tym zainspiruję PS są jeszcze takie ulepy ( dwa ostatnie foto) Edytowane 8 Kwietnia 2022 przez orzechu500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek12 Napisano 8 Kwietnia 2022 Share Napisano 8 Kwietnia 2022 Ciekawie wygląda ta wieża na btrku. Masz jakiś sprawdzony sklep do żywić liveresin? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 8 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2022 (edytowane) 4 minutes ago, Krzysiek12 said: Ciekawie wygląda ta wieża na btrku. Masz jakiś sprawdzony sklep do żywić liveresin? Kupowałem je bezpośrednio u nich na models-hobby, teraz chyba nie do zdobycia ze względu na sankcje. Tą przesyłkę zamówiłem początkiem lutego i przyszła kilka dni po rozpoczęciu inwazji... Edytowane 8 Kwietnia 2022 przez orzechu500 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 9 Kwietnia 2022 Share Napisano 9 Kwietnia 2022 Fajny pojazd. Można poszaleć z malowaniem i efektami zużycia. Jakkolwiek What if ma wyglądać, to zachęcałbym do w miarę realnego wykonawstwa. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 9 Kwietnia 2022 Share Napisano 9 Kwietnia 2022 Tak jak pisze Piotrek zrób go realistycznego takiego jakego używają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 9 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2022 Z taką wieżą którą będę próbował zamontować nie widziałem, żadnych fotek, dlatego what if. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 9 Kwietnia 2022 Share Napisano 9 Kwietnia 2022 Model ciekawy. Będziemy podglądać. Pozdrawiam. Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 10 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2022 Przymierzyłem sobie tą wieże LR i nie ma szans żeby pasowała do nadwozia, musiałbym zrobić jakieś rzeźbiarstwo żeby ją podnieść ponad nadwozie o jakiś centymetr. Będzie chyba zmiana koncepcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 11 Kwietnia 2022 Share Napisano 11 Kwietnia 2022 To błąd miało być RPG Model numer zestawu się zgadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 11 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2022 (edytowane) 4 hours ago, bulik58 said: A widzisz . starsi ci radzili to trza bylo od poczatku posluchac. A tak , 3 dni stracone na ble,ble,ble. Interesujacy jest spis modeli zalecanych do zabudowy tej wiezy , jest to m.in RFM 35019 VDV Typhoon ktory tego modelu nie wypuscil. Pozostaje tylko spekulowac czy jest to blad w nazwie firmy czy tez poklosie sprawy gdzie RFM podebral model Leoparda 2A5/6 RPG , ktora tym numerem oznaczyla swojego VDV Typhoon-a . Oj tam oj tam, nic się nie straciło. Pickupa dłubałem i wysprzątałem warsztat w końcu porządnie odnajdując cemantarzysko zgubionych częsci, teraz już wiem, że wszystkie lądują w jednym miejscu - tym najtrudniej dostępnym wymagajacym odsuwania mebli. Czary jakieś. Wracając do wieży - nie zmarnuje się, chociaż nie ukrywam, że podobał mi się taki: Jest też taka opcja: Edytowane 11 Kwietnia 2022 przez orzechu500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 11 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2022 12 minutes ago, bulik58 said: A po te naklejki UA pojedziesz pod granice? Tak, one są niezbędne, dodają +10mocy do opancerzenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 11 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2022 (edytowane) Edytowane 11 Kwietnia 2022 przez orzechu500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 11 Kwietnia 2022 Share Napisano 11 Kwietnia 2022 Co do zagłuszacza - w rogu po prawej w Kupyansku. Ciekawe wyposażenie ma żołnierz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 11 Kwietnia 2022 Share Napisano 11 Kwietnia 2022 BTR-80 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 12 Kwietnia 2022 Share Napisano 12 Kwietnia 2022 A może coś o nazwie Typhoon-m pojazd służący do osłony/ochrony samobieżnych wyrzutni rakiet strategicznych ? Co najmniej jeden taki "plątał" się w Syrii w okolicach Khmejmin, na Ukrainie pewnie też będzie można wypatrzeć. Zdjęcie poglądowe tylko do celów dyskusji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 12 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2022 (edytowane) 1 hour ago, chorąży said: A może coś o nazwie Typhoon-m pojazd służący do osłony/ochrony samobieżnych wyrzutni rakiet strategicznych ? Co najmniej jeden taki "plątał" się w Syrii w okolicach Khmejmin, na Ukrainie pewnie też będzie można wypatrzeć. Zdjęcie poglądowe tylko do celów dyskusji Fajny, ale bez dostępu do liveresin to moze być ciężko. Aktualnie dumam nad dwoma wariantami. Albo ten pustyny Madmax, albo ten z paszczą po lekkich modyfikacjach, typu łancuchy, ERA Edytowane 12 Kwietnia 2022 przez orzechu500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek12 Napisano 12 Kwietnia 2022 Share Napisano 12 Kwietnia 2022 Jak można głosować to drugi moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 12 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2022 3 minutes ago, bulik58 said: Uzycie Ery na tego typu pojazdach skonczyloby sie w pierwszym boju, gdyz pancerz nie wytrzyma eksplozji tych kostek, Niby tak, a jednak montowali: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uapa Napisano 12 Kwietnia 2022 Share Napisano 12 Kwietnia 2022 Wojna w Czeczeni pokazała, że jak się bardzo chce to można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 12 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2022 o własnie, tego ulepa nawet nazwali "Pancernikiem" xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 12 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2022 Just now, bulik58 said: Ci kostruktorzy tez tak mysleli gdy to zakladali te kostki, zycie pokazalo co innego w bardzo szybkim czasie Może w tej częsci świata z której jest myśl konstruktorska empiryzm jest nazdwyczaj ważny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 12 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2022 1 minute ago, bulik58 said: Mozna to roznie komentowac lecz zycie koryguje pewne rzeczy , lecz ktos za to placi czesto najwyzsza cene Zgadza się. Wojna nie jest niczym dobry. Moi plastikowi żołnierze nie umierają, i tego się trzymam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi