Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• push-up78 changed the title to Piechota SS wiosna 45r skala 1;16
Napisano
12 godzin temu, bulik58 napisał:

Bardzo realistycznie wykonane figurki , jedyna rzecz ktora mnie zastanawia to sposob trzymania ,,Piesci,, patrzac na mechanizm odpalania jst to wersja M60 lub M100. Waga tej broni to ok.6.1 kg i chyba byloby ciezko ja utrzymac w ten sposob , za koniec rury przy samym ramieniu, raczej tak jak ponizej, na zdjeciach

Granatnik przeciwpancerny Panzerfaust - Magnum-xPanzerfaust. Najsłynniejsza broń przeciwpancerna II wojny światowej -  WielkaHistoriaWunderwaffe (5). Panzerfaust – pancerna pięść Hitlera

Dziękuję za komentarz.Fakt figurant został tak wyrzezbiony jak by trzymał maczugę.Przeróbka nie wchodziła w grę.Reka jest odlana na rurze w całości.Ale mimo zdjęć ich braku,że tak się nie trzyma nie było by problemu z tak utrzymaniem na ramieniu przez chwilę.

Napisano

Cześć!

Te wzory maskujące są po prostu niesamowite... Gratulacje!

Takie podłużne obiekty mają to do siebie, że instynktownie albo automatycznie podpiera się je w środku ciężkości - tak jest najwygodniej i im dalej się od tego środka ciężkości odejdzie tym bardziej jest niewygodnie. Dobrze było by to przerobić, ale rozumiem, że teraz to już bardzo późno na to...

Życzę powodzenia w dalszych pracach i pozdrawiam

Paweł

• 1 month later...
Napisano
W dniu 9.04.2022 o 22:59, bulik58 napisał:

Waga tej broni to ok.6.1 kg i chyba byloby ciezko ja utrzymac w ten sposob , za koniec rury przy samym ramieniu, raczej tak jak ponizej, na zdjeciach

Ćwiczy biceps i kapturowy większy. Siłki zamknięte wtedy były.

• 2 weeks later...
Napisano
2 godziny temu, hlystek napisał:

Witam. można prosić o patent na malowanie panterek? Rauchtarn jest lepszy niż na replikach

Teraz wybacz ale nie bardzo pamiętam jak to było z tym malowaniem.Trochę czasu temu to robiłem.Na pewno misz masz farb vallejo ,emalii,akryli tamiya.Będę jeszcze wykonywał taki ale jesienny  z pewnością.Wtedy postaram się jak uda się to zrobić i załadować foty zrobię opis mniej więcej napiszę.Muszę sobie przypomnieć kolejność.Na razie tyle pozdrawiam.