kowal76 Napisano 24 Kwietnia 2022 Share Napisano 24 Kwietnia 2022 Najnowszy zrobiony model. Malowany farbkami Gunze. Ślady eksploatacji zrobiłem olejami od miga i AK. Użyłem też gdzieniegdzie pigmentów. Sam model taki sobie w składaniu, a kalki średniej jakości. Oczywiście jest trochę niedociągnięć, jak zwykle w moim przypadku :).. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr2498 Napisano 24 Kwietnia 2022 Share Napisano 24 Kwietnia 2022 Bardzo ładny model Fajny stonowany weathering spodu kadłuba, jedynie co się niestety rzuca w oczy, to poszarpana kalka z numerem bocznym na lewej stronie kadłuba, ale rozumiem, że kalki średniej jakości, więc wybaczam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 24 Kwietnia 2022 Share Napisano 24 Kwietnia 2022 Efekt końcowy taki jak lubię, oponki jeszcze przykurzyć i będzie super . Co następne? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 24 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2022 2 minuty temu, barszczo napisał: Efekt końcowy taki jak lubię, oponki jeszcze przykurzyć i będzie super . Co następne? Dzięki. Oponki są przykurzone, ale chyba słabo widać. Nastepna będzie rura, ale jeszcze się zastanawiam jaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 24 Kwietnia 2022 Share Napisano 24 Kwietnia 2022 Właśnie ta kalka z numerem, o której już wspomniał Piotr jest gatunku tych rzeczy, których już się nie odzobaczy. Trochę szkoda, może warto spróbować wyretuszować to pędzelkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 24 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2022 3 minuty temu, Roland_Sebastian napisał: Właśnie ta kalka z numerem, o której już wspomniał Piotr jest gatunku tych rzeczy, których już się nie odzobaczy. Trochę szkoda, może warto spróbować wyretuszować to pędzelkiem? W wolnej chwili podmaluję, chociaż tam idą linie podziału oraz nity wypukłe i aż tak bardzo poszarpana nie iest moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 24 Kwietnia 2022 Share Napisano 24 Kwietnia 2022 Ładny model. Podoba mi się. Niedociągnięcia? A kto ich nie ma. Pozdrawiam. Andrzej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 24 Kwietnia 2022 Share Napisano 24 Kwietnia 2022 Mnie również się podoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 24 Kwietnia 2022 Share Napisano 24 Kwietnia 2022 Jest dobrze, podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 24 Kwietnia 2022 Share Napisano 24 Kwietnia 2022 Jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 25 Kwietnia 2022 Share Napisano 25 Kwietnia 2022 Fajnie wyszedł, czysto sklejony, robi dobre wrażenie. Jeśli chodzi o kalkę to chyba jednak warto z nią powalczyć, trudno przecież określić granicę przy której staje się ona "nie aż tak poszarpana". To trochę tak, jak ze świeżością jesiotra u Bułhakowa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ripper1 Napisano 18 Maja 2022 Share Napisano 18 Maja 2022 Bardzo udany model. Czego dotyczyły problemy ze składaniem ( oprócz kalek ) ? Z doswiadczenia wiem, że nowe wypusty Airfixa są raczej OK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 18 Maja 2022 Autor Share Napisano 18 Maja 2022 4 minuty temu, Ripper1 napisał: Bardzo udany model. Czego dotyczyły problemy ze składaniem ( oprócz kalek ) ? Z doswiadczenia wiem, że nowe wypusty Airfixa są raczej OK Dziękuję :). Generalnie model składał się w miarę dobrze, ale plastik jakiś taki dziwny w obróbce. Trochę problemów miałem z zamknięciem kadłuba i spasowaniem kadłuba ze skrzydłami, ale jakoś poszło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Model FAN Napisano 20 Maja 2022 Share Napisano 20 Maja 2022 Bardzo mi się podoba. Nie za bardzo styrany to lubie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi