Xmen Napisano 24 Kwietnia 2022 Share Napisano 24 Kwietnia 2022 Następny odgrzewany kotlet. I gromadka meśków do zrobienia . 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 24 Kwietnia 2022 Share Napisano 24 Kwietnia 2022 Spoko są do sklejania te modele AZmodel? Czy dużo trzeba dłubać, żeby coś z tego było? Model oczywiście bardzo przyjemny w odbiorze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 24 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2022 1 minutę temu, Vieh_san napisał: Spoko są do sklejania te modele AZmodel? Jak dla mnie to tak ale ja się nie znam. 2 minuty temu, Vieh_san napisał: Czy dużo trzeba dłubać, żeby coś z tego było? Puryści na pewno znajdą dużo do poprawienia.Ja nie sprawdzam.Wyciągam z pudła i sklejam. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 24 Kwietnia 2022 Share Napisano 24 Kwietnia 2022 1 minutę temu, Xmen napisał: Puryści na pewno znajdą dużo do poprawienia.Ja nie sprawdzam.Wyciągam z pudła i sklejam. Bardziej mi chodziło o spasowanie, ale rozumiem, że są spoko. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 24 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2022 10 minut temu, Vieh_san napisał: Bardziej mi chodziło o spasowanie, Jeżeli o spasowanie to jak to w short runie szpachla jest potrzebna ale nie dużo.Najwięcej uwagi trzeba zwrócić na montaż panelu z wylotami km . Nie wiem jak wersje E i F bo jeszcze nie robiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 24 Kwietnia 2022 Share Napisano 24 Kwietnia 2022 Ok, dziękuję za info. Bo jako, że mają dużo różnych 109 to się nad ich firmą zastanawiałem przy ewentualnym zakupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 24 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2022 2 minuty temu, Vieh_san napisał: Ok, dziękuję za info. Bo jako, że mają dużo różnych 109 to się nad ich firmą zastanawiałem przy ewentualnym zakupie. W listopadzie mają być pierwsze Messerki w 72 od Eduarda.Pewnie będą biły modele AZ na głowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 24 Kwietnia 2022 Share Napisano 24 Kwietnia 2022 Oo, to nie wiedziałem, no to warto może poczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 24 Kwietnia 2022 Share Napisano 24 Kwietnia 2022 3 godziny temu, Xmen napisał: Następny odgrzewany kotlet. Odgrzewany czy nie, wygląda bardzo fajnie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 25 Kwietnia 2022 Share Napisano 25 Kwietnia 2022 Ładnie wyszły Ci te plamki. Kiedyś próbowałem robić plamki i wężyki na Albatrosie, kilka razy zaliczyłem wpadkę z lekkim chlapnięciem farby, co udało się jakoś poprawić. Masz swój patent na malowanie plamek, czy to po prostu wprawa i dobry aerograf? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 25 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2022 5 minut temu, zaruk napisał: Masz swój patent na malowanie plamek, czy to po prostu wprawa i dobry aerograf? Patentu nie mam żadnego.To tylko wprawa i dobre farby.Aerograf to Procon PS-270. 10 minut temu, zaruk napisał: kilka razy zaliczyłem wpadkę z lekkim chlapnięciem farby To tak jak ja i to nie raz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 25 Kwietnia 2022 Share Napisano 25 Kwietnia 2022 Może i odgrzewany kotlet ale jaki smakowity. Niemców nie lubię i lubić nie będę ale model to zupełnie inna bajka. Model mi się bardzo podoba. Pozdrawiam. Andrzej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 25 Kwietnia 2022 Share Napisano 25 Kwietnia 2022 Muszę się przyznać, że zaskoczony jestem tym "oznakowaniem" . Tak normalnie po szwabsku? Do do ciebie nie podobne - jakiś Chorwat, Włoch czy cuś a tu Helmut Model całkiem sympatyczny, plamki istotnie robią wrażenie, tym bardziej, że to 72. Gratuluję opanowania fukawy. Z minusów to jak dla mnie trochę za mocno natarty borsuczym sadłem i za mocno się "bliszczy" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 25 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2022 2 godziny temu, abtb napisał: Tak normalnie po szwabsku? Do do ciebie nie podobne - jakiś Chorwat, Włoch czy cuś a tu Helmut Helmut ale z ciekawą historią. 2 godziny temu, abtb napisał: minusów to jak dla mnie trochę za mocno natarty borsuczym sadłem i za mocno się "bliszczy" Semi gloss Hataki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 25 Kwietnia 2022 Share Napisano 25 Kwietnia 2022 (edytowane) Bardzo fajnie się komponuje jako całość. Podoba mi się, ale tak jak już wspominali poprzednicy przydało by mu się trochę trupiego matu. Szkoda też że nie wymieniłeś tej grubaśnej anteny pierścieniowej czy co to to jest Nabrał by wtedy lekkości. Edytowane 25 Kwietnia 2022 przez panDespota 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Havoc Napisano 1 Maja 2022 Share Napisano 1 Maja 2022 W dniu 24.04.2022 o 14:25, Vieh_san napisał: Spoko są do sklejania te modele AZmodel? Czy dużo trzeba dłubać, żeby coś z tego było? Model oczywiście bardzo przyjemny w odbiorze Ostatnio popełniłem dwa Gustawy z AZ, jeszcze z nie poprawianych form (wypust bodajże z przed 2020) który był mocno krytykowany za to, że niby ma "oklapnięty nos". Kultystą 109 zdecydowanie nie jestem, ale model po złożeniu prezentuje się jak dla mnie poprawnie. Składa się przyjemnie, wypraski czyste bez nadlewek czy jamek skurczowych. Wieść gminna niesie że to kopia FineMolds. Troszkę cienkiego polistyrenu wklejałem przy panelu z KM bo powstała niewielka szpara, tak to zero szpachli, do momentu montażu oszklenia. Jak cały model bardzo fajny i nie czuć go typowym szor runem, to tu,wypowiemwypowiem w obu egzemplarzach miałem w tym miejscu katastrofę. Niestety, oszklenie znacząco za wąskie w stosunku do kadłuba, wiec trzeba było się mocno namęczyć żeby coś z tego wyszło. Ponoć sprawę ułatwia wykonanie modelu z otwartą kabiną. Gdyby nie to nieszczęsne oszklenie to jak dla mnie model na 4+. SpecialHobby/Edek ze swoją 109 w 72 na pewno są o tyle lepsi, że model już jest przenitowany. Natomiast jeszcze nie składałem wiec się nie mam jak porównać. Aha no i jeszcze SH jak na razie koncentruje się na Emilach, o Gustawach, Friedrichah czy Kurfurstach nic nie słyszałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 1 Maja 2022 Autor Share Napisano 1 Maja 2022 14 minut temu, Havoc napisał: Aha no i jeszcze SH jak na razie koncentruje się na Emilach, o Gustawach, Friedrichah czy Kurfurstach nic nie słyszałem Gustawy szykuje Eduard.Na jesień mają być pierwsze w sprzedaży.Czy tak będzie to czas pokaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi