Skocz do zawartości

Letnia ofensywa Hobby Bossa

Kukuruźnik

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 107
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Oglądając zamieszczone zdjęcia zdecydowanie mogę stwierdzić że nie będą to modele Easy. Zastanawiam się tylko jaki sens ma wydawanie nowego Avengera jeżeli na rynku ciągle jest model Accurate Miniatures i Italeri. Jedyne sensowne wyjście to model jeszcze lepszy od wymienionych, a to może być bardzo trudne.

Maxek to powiedz mi gdzie kupić tego avengera bo nie ma w żadnym sklepie internetowym w polsce

Jak nie easy to spoko bo to a-10 z hb w 72 to kompletny szajs jak można wydać model a-10 bez kompletu uzbrojenia.

Maxek to powiedz mi gdzie kupić tego avengera bo nie ma w żadnym sklepie internetowym w polsce

Szukaj na Allegro. Co chwila pojawiają się Italeri za ok 80 PLN i Accurate Miniatures za więcej niż 100.

Niewidziałem ale jak interesuje cię mi-8 /17 to polecam model zvezdy około 32 zł jest bardzo dobry szczegółowy i dobrze spasowany.

Mi- 24 może byc ciekawy

Maxek na allegro widziałem chodzi mi że nie ma w sklepach

Dwa dni temu kupiłem Mi-8 i Mi-24, ale jeszcze nie przykładałem do planów - nie wiem czy trzymają wymiary. Co do pierwszego wrażenia - bardzo dobre. Dużo drobnych, delikatnych detali, cienkie i równe wgłębne linie podziałów, gładka powierzchnia form, dużo szczegółów. Pierwsze minusy modeli jakie zauważyłem - kiepskie szkło w Mi-24 - szew na górnej powierzchni i nierówna grubość ścianek co daje efekt soczewki, symetryczne przekroje kadłuba Mi-24 (a powinny być lekko niesymetryczne tak jak w Monogramie 1:48 i Italerii/Revell 1:72), formy tych modeli nie są dwudzielne, ale wielosegmentowe, dzięki czemu odwzorowane są detale na powierzchniach prostopadłych do głównej płaszczyzny podziału form - niestety ubocznym efektem jest pozostawienie śladów podziału formy na powierzchniach kadłubów - ale jest to do usunięcia w łatwy sposób.

pozdrawiam

Marcin

Cztery ramki z częściami

ramka1.jpg

ramka2.jpg

ramka3.jpg

ramka4.jpg

kalki

decal.jpg

i fragment instrukcji

instr1.jpg

instr2.jpg

Niestety ani Mi-8 ani Mi-24 nie mają polskich malowań. W Mi-8 zauważyłem mały babol - zbyt głębokie jak mi się wydaje wcięcia w bocznych zbiornikach, na wysokości amortyzatorów głównego podwozia - ale jeżeli są faktycznie zbyt głębokie łatwo to poprawić.

pozdrawiam

Marcin

W Mi-8 zauważyłem mały babol - zbyt głębokie jak mi się wydaje wcięcia w bocznych zbiornikach, na wysokości amortyzatorów głównego podwozia - ale jeżeli są faktycznie zbyt głębokie łatwo to poprawić.

Oglądałem wypraski i chyba HB chciał zrobić duże zbiorniki paliwa- wtedy głębokie wcięcia są prawidłowe. W śmigłowcach Mi-8 i Mi-17 można stosować małe bądź duże zbiorniki paliwa. Przy dużych wcięcia na amortyzatory są większe. Ale żeby nie było za słodko to jeżeli HB chciał zrobić duże zbiorniki to prawy zbiornik który z przodu ma instalacje klimatyzacji powinien mieć wyraźny uskok między osłoną klimatyzacji a zbiornikiem właściwym.

DOKŁADNIE TAKI

Mi-24 prezentuje się mniej więcej tak

ramka1-1.jpg

ramka2-1.jpg

ramka3-1.jpg

dwie takie same ramki z uzbrojeniem

ramka4-1.jpg

na oszkleniu widać krawędź łączenia segmentów formy oraz efekt soczewki na bocznej ściance

ramka5.jpg

instrukcja

instr.jpg

i kalka

decal-1.jpg

pozdrawiam

Marcin

Dzisiaj wpadl mi w rece Mi-24 z HB. Po analizie modelu z dokumentacja mam mieszane uczucia bo niby jest ok a cos jednak niegra. Odwzorowanie szczegulow na powierzchniach kadluba jest bardzo dobre ale jego dlugosc w przedniej czesci jest o 2,5 do 3 mm za duza. dlugosc belki ogonowej jest ok natomiast wszelkie anteny w dolnej czesci ( DISS i ramowa) sa za blisko kadluba o jakies 2mm. I ta czesc oslony szilnika na gorze gdzie wal i piasta wychodzi- dyskfalifikacja!!!! Kadlub terz zawaski o milimetr.Oszklenie kabiny niezbyt fajne ale bez problemu pasuje z italerki (sprawdzalem). Skrzydelka nosne z pylonami zadlugie o 3mm kazde . na tylnym usterzeniu jakies dziwne przetloczenia. Piasta wirnika jest piekna tylko ja troche trzeba uszczegolowic. Noi wnetrze. W porownaniu z italerka to miodzio chociaz mozna sie doczepic ale bez przesady. fotel pilota i operatora sa wporzadku. uzbrojenia nie analizowalem . zrobilbym in-boxa ale niewiem jak zdjecia zamiescic.moze mi ktos podpowie. ogolnie modelik fajny.

Pozdrawiam.

Zakładasz konto na fotosik.pl logujesz się i masz strone z opcją dodaj zdjęcie podajesz jego lokalizacje i klikasz dodaj po dodaniu zdjęcia pokazują ci sie kody kopiujesz kod "pokaz pełen rozmiar na forum" i wklejasz go do posta wysyłasz i jest.

• 3 weeks later...