Kukuruźnik Napisano 3 Lipca 2008 Share Napisano 3 Lipca 2008 Na stronie Hobby Boss pojawiły się informacje o nowościach, a wśród nich takie ciekawostki jak MiG 17F i dwa F105 Thunderchief w 1:48. To chyba dobre wiadomości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 3 Lipca 2008 Share Napisano 3 Lipca 2008 Mam nadzieję, że ten Mig-!7F będzie lepszy od modelu Smeru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 3 Lipca 2008 Share Napisano 3 Lipca 2008 Wydaje mi się żę moga to byc modele easy tzn 20 części takie podobne jak a-10 w 72 więc nie napalajcie się tak bardzo. Model smer jest taki starszny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxek Napisano 3 Lipca 2008 Share Napisano 3 Lipca 2008 Oglądając zamieszczone zdjęcia zdecydowanie mogę stwierdzić że nie będą to modele Easy. Zastanawiam się tylko jaki sens ma wydawanie nowego Avengera jeżeli na rynku ciągle jest model Accurate Miniatures i Italeri. Jedyne sensowne wyjście to model jeszcze lepszy od wymienionych, a to może być bardzo trudne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kukuruźnik Napisano 4 Lipca 2008 Autor Share Napisano 4 Lipca 2008 Mam FJ4 Fury z HB w 1:48. Jeśli utrzymają ten poziom, to z pewnością będą to niezłe modele i na pewno nie w wersji easy. To w końcu 1:48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 4 Lipca 2008 Share Napisano 4 Lipca 2008 Maxek to powiedz mi gdzie kupić tego avengera bo nie ma w żadnym sklepie internetowym w polsce Jak nie easy to spoko bo to a-10 z hb w 72 to kompletny szajs jak można wydać model a-10 bez kompletu uzbrojenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxek Napisano 6 Lipca 2008 Share Napisano 6 Lipca 2008 Maxek to powiedz mi gdzie kupić tego avengera bo nie ma w żadnym sklepie internetowym w polsce Szukaj na Allegro. Co chwila pojawiają się Italeri za ok 80 PLN i Accurate Miniatures za więcej niż 100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 6 Lipca 2008 Share Napisano 6 Lipca 2008 Pojawiły się też dwa śmiglaki MI-8 i MI-24W. Czy może ktoś z kolegów to widział ? Pozdrawiam. Krystek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 6 Lipca 2008 Share Napisano 6 Lipca 2008 Niewidziałem ale jak interesuje cię mi-8 /17 to polecam model zvezdy około 32 zł jest bardzo dobry szczegółowy i dobrze spasowany. Mi- 24 może byc ciekawy Maxek na allegro widziałem chodzi mi że nie ma w sklepach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaKuz Napisano 6 Lipca 2008 Share Napisano 6 Lipca 2008 Dwa dni temu kupiłem Mi-8 i Mi-24, ale jeszcze nie przykładałem do planów - nie wiem czy trzymają wymiary. Co do pierwszego wrażenia - bardzo dobre. Dużo drobnych, delikatnych detali, cienkie i równe wgłębne linie podziałów, gładka powierzchnia form, dużo szczegółów. Pierwsze minusy modeli jakie zauważyłem - kiepskie szkło w Mi-24 - szew na górnej powierzchni i nierówna grubość ścianek co daje efekt soczewki, symetryczne przekroje kadłuba Mi-24 (a powinny być lekko niesymetryczne tak jak w Monogramie 1:48 i Italerii/Revell 1:72), formy tych modeli nie są dwudzielne, ale wielosegmentowe, dzięki czemu odwzorowane są detale na powierzchniach prostopadłych do głównej płaszczyzny podziału form - niestety ubocznym efektem jest pozostawienie śladów podziału formy na powierzchniach kadłubów - ale jest to do usunięcia w łatwy sposób. pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 6 Lipca 2008 Share Napisano 6 Lipca 2008 A czy w tych modelach Mi-8 i Mi-24 są kalki z polskimi oznaczeniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 6 Lipca 2008 Share Napisano 6 Lipca 2008 Dwa dni temu kupiłem Mi-8 i Mi-24 Mógłbyś zrobić in-boxa tego Mi-8? Zastanawiam się nad tym albo Bilkiem ale chyba HB będzie lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 6 Lipca 2008 Share Napisano 6 Lipca 2008 Roobert kup ze zvezdy jest naprawde fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaKuz Napisano 6 Lipca 2008 Share Napisano 6 Lipca 2008 Cztery ramki z częściami kalki i fragment instrukcji Niestety ani Mi-8 ani Mi-24 nie mają polskich malowań. W Mi-8 zauważyłem mały babol - zbyt głębokie jak mi się wydaje wcięcia w bocznych zbiornikach, na wysokości amortyzatorów głównego podwozia - ale jeżeli są faktycznie zbyt głębokie łatwo to poprawić. pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 7 Lipca 2008 Share Napisano 7 Lipca 2008 Prosiłbym cię jeszcze o mi 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 7 Lipca 2008 Share Napisano 7 Lipca 2008 W Mi-8 zauważyłem mały babol - zbyt głębokie jak mi się wydaje wcięcia w bocznych zbiornikach, na wysokości amortyzatorów głównego podwozia - ale jeżeli są faktycznie zbyt głębokie łatwo to poprawić. Oglądałem wypraski i chyba HB chciał zrobić duże zbiorniki paliwa- wtedy głębokie wcięcia są prawidłowe. W śmigłowcach Mi-8 i Mi-17 można stosować małe bądź duże zbiorniki paliwa. Przy dużych wcięcia na amortyzatory są większe. Ale żeby nie było za słodko to jeżeli HB chciał zrobić duże zbiorniki to prawy zbiornik który z przodu ma instalacje klimatyzacji powinien mieć wyraźny uskok między osłoną klimatyzacji a zbiornikiem właściwym. DOKŁADNIE TAKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 7 Lipca 2008 Share Napisano 7 Lipca 2008 Fajne zdjecie Piotrek. Ciekawe czy Amis, kiedykolwiek wpadliby na pomysl namalowania napisu "Marynarka " na jakims Seahawku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaKuz Napisano 7 Lipca 2008 Share Napisano 7 Lipca 2008 Mi-24 prezentuje się mniej więcej tak dwie takie same ramki z uzbrojeniem na oszkleniu widać krawędź łączenia segmentów formy oraz efekt soczewki na bocznej ściance instrukcja i kalka pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tees Napisano 7 Lipca 2008 Share Napisano 7 Lipca 2008 Dzisiaj wpadl mi w rece Mi-24 z HB. Po analizie modelu z dokumentacja mam mieszane uczucia bo niby jest ok a cos jednak niegra. Odwzorowanie szczegulow na powierzchniach kadluba jest bardzo dobre ale jego dlugosc w przedniej czesci jest o 2,5 do 3 mm za duza. dlugosc belki ogonowej jest ok natomiast wszelkie anteny w dolnej czesci ( DISS i ramowa) sa za blisko kadluba o jakies 2mm. I ta czesc oslony szilnika na gorze gdzie wal i piasta wychodzi- dyskfalifikacja!!!! Kadlub terz zawaski o milimetr.Oszklenie kabiny niezbyt fajne ale bez problemu pasuje z italerki (sprawdzalem). Skrzydelka nosne z pylonami zadlugie o 3mm kazde . na tylnym usterzeniu jakies dziwne przetloczenia. Piasta wirnika jest piekna tylko ja troche trzeba uszczegolowic. Noi wnetrze. W porownaniu z italerka to miodzio chociaz mozna sie doczepic ale bez przesady. fotel pilota i operatora sa wporzadku. uzbrojenia nie analizowalem . zrobilbym in-boxa ale niewiem jak zdjecia zamiescic.moze mi ktos podpowie. ogolnie modelik fajny. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 7 Lipca 2008 Share Napisano 7 Lipca 2008 Zakładasz konto na fotosik.pl logujesz się i masz strone z opcją dodaj zdjęcie podajesz jego lokalizacje i klikasz dodaj po dodaniu zdjęcia pokazują ci sie kody kopiujesz kod "pokaz pełen rozmiar na forum" i wklejasz go do posta wysyłasz i jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tees Napisano 7 Lipca 2008 Share Napisano 7 Lipca 2008 Ojej ! Jakie to skomplikowane. Bede prubowal. Moze wyjdzie. Dzieki piekne Tomaszu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 7 Lipca 2008 Share Napisano 7 Lipca 2008 Jak do zdjęć poprawisz dodasz jeszcze poprawną polszczyznę to będzie "cut, miut i ożeszki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 7 Lipca 2008 Share Napisano 7 Lipca 2008 Witam. A czy ktoś miał kontakt z MiG-15bis z HB? Jeżeli tak, to jak to się ma do starego i nieśmiertelnego KP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 24 Lipca 2008 Share Napisano 24 Lipca 2008 Na stronie www.luckymodel.com sa fotki ramek Jasne! Akurat ten model ma tylko zdjęcia gotowego, sprawdź najpierw. Mig 15 i UTI to seria Easy, czyli mało części, ale kto wie może jest całkiem sympatyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 24 Lipca 2008 Share Napisano 24 Lipca 2008 Obleciałem sklepy modelarskie w Poznaniu i Mig-a 15 z HB na razie nie ma. Oczywiście nie mogłem się powstrzymać i przytargałem Mi-8T ze Zviezdy, Mig-21 i Mig-17PF z KP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi