Mitrandir Napisano 1 Kwietnia 2023 Share Napisano 1 Kwietnia 2023 2 godziny temu, tomekk napisał: Farby olejne jak nakładasz? Możesz coś więcej opisać? Aerografem też to możesz zrobić tylko masz za bardzo intensywny kolor farby, musisz bardzo rozcieńczyć i taką mgiełką delikatnie nie wkładasz zobacz jak u mnie wyszło kopcenia na błękitku. Co do tych napisów nie wiem czy nie posiadam tych kalek więc równie dobrze mógłbyś to zamalować i nakleić na nowo zerknę i dam znać. Mnie jeszcze osobiście strasznie kłuje w oczy ta linia udziału na pokrywie silnika... W rzeczywistości ona jest praktycznie niewidoczna A u ciebie jest tej samej grubości co końcowa linia podziału pokrywy. Spójrz jeszcze raz na zdjęcia, może uda się coś z tym jeszcze zrobić. Ale ogólnie kawał dobrej roboty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 1 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2023 (edytowane) Reasumując. - starłem lekko czarną sadzę - jest dobrze. - zetrę lekko krzywy napis (kalki mam jeszcze jedne) - zamaskuje jeszcze raz okna - zrównam wspomnianą linie, albo tylko zamaluję i nie będę jej zakraplał - rzadkim białym, delikatnie wyrównam poprawiane fragmenty - lakier błyszczący - może użyje Pactry akrylowej do spalin, żeby w razie czego móc ją zmyć...? Edytowane 1 Kwietnia 2023 przez tomekk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 1 Kwietnia 2023 Share Napisano 1 Kwietnia 2023 4 godziny temu, tomekk napisał: - starłem lekko czarną sadzę - jest dobrze. - zetrę lekko krzywy napis (kalki mam jeszcze jedne) chyba nie będę już się odzywał, bo za dużo zamieszania przez moje wpisy... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 1 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2023 (edytowane) 10 minut temu, Grzes napisał: chyba nie będę już się odzywał, bo za dużo zamieszania przez moje wpisy... Będzie dobrze. Edytowane 1 Kwietnia 2023 przez tomekk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 1 Kwietnia 2023 Share Napisano 1 Kwietnia 2023 Weź tu buduj poloniki Dobrze, że poprawiasz napisz - to rzucało się w oczy. Blisko, coraz bliżej 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 2 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2023 Przygotowania. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 2 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2023 Malowanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 2 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2023 Gotowe. Lakier błyszczący położony, czekamy jak dobrze wyschnie. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 2 Kwietnia 2023 Share Napisano 2 Kwietnia 2023 Godzinę temu, tomekk napisał: Gotowe. Lakier błyszczący położony, czekamy jak dobrze wyschnie. Zupełnie inaczej wyglądają te pokrywy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 3 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2023 Jest problem, kalki są delikatne i niestety urwał mi się kawałek. Czy miałby ktoś do odstąpienia za jakąś rozsądną kwotę cały, albo kawałek napisu ? Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 3 Kwietnia 2023 Share Napisano 3 Kwietnia 2023 Poszukam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 4 Kwietnia 2023 Share Napisano 4 Kwietnia 2023 @tomekkzerwij , zrobię ci nowe napisy i po świętach wyślę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 4 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2023 18 minut temu, Adamsky napisał: @tomekkzerwij , zrobię ci nowe napisy i po świętach wyślę Bardzo dziękuję, chętnie skorzystam. to ten uszkodzony usunę. Czy ten napis który zrobisz będzie taki sam jak ten po drugiej stronie, czy też mam też go usunąć ? Tak sobie myślę, co ten biedny 621 zrobił złego, że go tak trzeba męczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 4 Kwietnia 2023 Share Napisano 4 Kwietnia 2023 (edytowane) usuń oba dostaniesz nowe 2 napisy - podeślij dane adresowe Edytowane 4 Kwietnia 2023 przez Adamsky 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 24 Maja 2023 Share Napisano 24 Maja 2023 (edytowane) W dniu 28.02.2023 o 23:23, Sławekb napisał: Edytowane 24 Maja 2023 przez qalimar W starych łopatach konsolki ze światłem obrysowym znajdowały się na krawędzi natarcia srebrnej osłony. kolory były te same. Sekcje grzewcze były dłuższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 29 Października 2023 Autor Share Napisano 29 Października 2023 Pora kończyć prace. Zapraszam do galerii. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi