zoltan1 Posted July 2, 2022 Share Posted July 2, 2022 (edited) Witam śmigłowiec z rambo 3 na podstawie Pumy Revella 1:32. Model ma już 6 lat i nadal nie doczekał się niekierowanych wyrzutni rakiet.ale to się zmieni. Śmigłowiec zbudowany na zasadzie bo czemu nie Edited July 2, 2022 by zoltan1 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandrivecs Posted July 2, 2022 Share Posted July 2, 2022 W Rambo 3 to był rosyjski Mi-24 w wersji A (z pojedynczą kabiną), a nie Puma. Masz fantazję..! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grrzesiek28 Posted July 2, 2022 Share Posted July 2, 2022 (edited) Hej. Z tą fantazją to chyba odwrotnie jest To Puma była, a dokładnie zwała się SA330 Edited July 2, 2022 by grrzesiek28 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jostein Posted July 2, 2022 Share Posted July 2, 2022 9 minut temu, mandrivecs napisał: W Rambo 3 to był rosyjski Mi-24 w wersji A (z pojedynczą kabiną), a nie Puma. Masz fantazję..! No raczej jednak nie: 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoltan1 Posted July 2, 2022 Author Share Posted July 2, 2022 MI 24 no ok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoltan1 Posted July 2, 2022 Author Share Posted July 2, 2022 Miał być Mi 24 ale w tych latach z tego wszystkiego przerobili Pume i wyszedł im jeden z najfajniejszych śmigłowców jakie ja widziałem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoltan1 Posted July 2, 2022 Author Share Posted July 2, 2022 Dotyczy to też jego mniejszego brata czyli kapitalnie przerobionej Gazelli Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoltan1 Posted July 2, 2022 Author Share Posted July 2, 2022 Projekt jest luzny i tak należy do niego podchodzić ,dotyczy finałowej sceny,chodzi o numer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandrivecs Posted July 2, 2022 Share Posted July 2, 2022 15 minut temu, zoltan1 napisał: Miał być Mi 24 ale w tych latach z tego wszystkiego przerobili Pume i wyszedł im jeden z najfajniejszych śmigłowców jakie ja widziałem Zwracam honor... Byłem pewny, że to był Mi (prawdziwy, nie udawany). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoltan1 Posted July 2, 2022 Author Share Posted July 2, 2022 Takie były plany ale w tych czasach to wiadomo ,przy okazji zrobili nie złe cudo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoltan1 Posted July 2, 2022 Author Share Posted July 2, 2022 Szkoda tylko że te Pumy Revella są już niedostępne 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart207skw Posted July 2, 2022 Share Posted July 2, 2022 Piękny mi-24 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoltan1 Posted July 2, 2022 Author Share Posted July 2, 2022 Jak dla mnie równie piękny jak mi 24 ,ktoś tam myślał żeby zrobić takie cudo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoltan1 Posted July 2, 2022 Author Share Posted July 2, 2022 Tak czy inaczej nie jest żaden wybitny model zwracając np uwagę na malowanie ,ja jestem okrętowy więc. Myślę że nie jednej osobie na tym forum pamiętającym stare dobre filmy akcji widok tego czegoś wywołał uśmiech na twarzy i oto chodziło 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrandir Posted July 3, 2022 Share Posted July 3, 2022 Zajefajny temat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoltan1 Posted July 4, 2022 Author Share Posted July 4, 2022 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoltan1 Posted July 4, 2022 Author Share Posted July 4, 2022 Fajne machiny chłopaki ulepili Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artek82 Posted July 5, 2022 Share Posted July 5, 2022 Bardzo fajny model A co do dziwolągów filmowych to w "Czerwonym świcie" trochę bardziej postarali się aby Pumę do Mi-24A upodobnić Z kolei w "Czerwonym skorpionie" to już przegięli na maxa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoltan1 Posted July 5, 2022 Author Share Posted July 5, 2022 Zgadza się ,choć całkiem niezły ten mi 24 z pumy gdyby tak zmrużyć oczy Ten drugi cudak to faktycznie poniosła ich fantazja BARDZO . Tak się mu przyglądam czy to czasami nie jest przerobiony SEA KING ?. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrandir Posted July 5, 2022 Share Posted July 5, 2022 10 minut temu, zoltan1 napisał: Zgadza się ,choć całkiem niezły ten mi 24 z pumy gdyby tak zmrużyć oczy Ten drugi cudak to faktycznie poniosła ich fantazja BARDZO . Tak się mu przyglądam czy to czasami nie jest przerobiony SEA KING ?. Nie, to jego mniejszy kuzyn HH-52 bodajże Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoltan1 Posted July 5, 2022 Author Share Posted July 5, 2022 (edited) Teraz już wiem taki troszkę podobny Do całej tej stawki trzeba jeszcze dorzucić Airwolfa i dziwaka z Blue Thunder. Edited July 5, 2022 by zoltan1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnatolPigwa Posted July 5, 2022 Share Posted July 5, 2022 Airwolf to oidp Bell 222 a Błękitny From to Gazelle Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrandir Posted July 5, 2022 Share Posted July 5, 2022 No blue thundera już mam już na dość zaawansowanym etapie... Tylko siąść i dłubać 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoltan1 Posted July 5, 2022 Author Share Posted July 5, 2022 Gazella miała branie trudno się dziwić piękny śmigłowiec. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jostein Posted July 10, 2022 Share Posted July 10, 2022 W dniu 5.07.2022 o 17:55, zoltan1 napisał: Gazella miała branie trudno się dziwić piękny śmigłowiec. A w "Przygodach rabina Jakuba" z Louisem de Funesem nazwaną ją "najnowszym modelem Alouette". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts