artoor_k Napisano 12 Lipca 2008 Share Napisano 12 Lipca 2008 To mój pierwszy model po kilkumiesięcznej przerwie.Jest to słynny Gee Bee Super Sportster firmy Testors w skali 1:48 (na wypraskach jest wytłoczone HAWK company 1976 Sklejony jest relaksacyjnie, bez użycia szpachli (te szpary w przejściu skrzydło kadłub...).Tym niemniej spełnił swoje zadanie jako odskoczni od rowerów...na szczęście kończę pracę z rowerami i na dłużej wracam do modeli...Na ostatniej fotce pozuje z AH-1 Skyraiderem w tej samej skali...kolosalna różnica rozmiarów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 12 Lipca 2008 Share Napisano 12 Lipca 2008 Może zabrzmi to trochę dziwnie, ale jest przeuroczy, zupełne jak mały szczeniaczek który zaraz radośnie nasika "Ci" do ulubionych kapci . A tak poważnie, choć nigdy żadnego "cywila" i nie z WW II to mówiąc szczerze, to maleństwo ma coś w sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tees Napisano 12 Lipca 2008 Share Napisano 12 Lipca 2008 I to jest to!!!!! To jest to co po lotnictwie polskim najbardziej lubie. Różne takie dziwne letadełka. Piona za temat . Wykonanie też niczego sobie. BRAWO !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 12 Lipca 2008 Share Napisano 12 Lipca 2008 W dwóch słowach ... "pocieszny bzzzzzyczek" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 12 Lipca 2008 Share Napisano 12 Lipca 2008 Bardzo fajna ta pchełka... A raczej pściółka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brabazon Napisano 12 Lipca 2008 Share Napisano 12 Lipca 2008 tees, czemu napisałeś "w lotnictwie POLSKIM"?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 12 Lipca 2008 Autor Share Napisano 12 Lipca 2008 Poprawka: napisał-- to co PO lotnictwie polskim... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekBydg Napisano 12 Lipca 2008 Share Napisano 12 Lipca 2008 rozkoszny jak pchła w gaciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brabazon Napisano 12 Lipca 2008 Share Napisano 12 Lipca 2008 Oj, przepraszam. Sypię popiół na swój głupi czerep. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elcin Napisano 12 Lipca 2008 Share Napisano 12 Lipca 2008 Super ten połysk na przedostatnim zdjęciu. Super modelik, malowanie odwraca uwage od jakichkolwiek braków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K.Barcz Napisano 12 Lipca 2008 Share Napisano 12 Lipca 2008 super samolocik tylko daj czarną obwódkę na styku czerwono - biały. To trudne zadanie , ale skoro już tyle zrobiłeś to nie powinno sprawić Ci kłopotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 12 Lipca 2008 Autor Share Napisano 12 Lipca 2008 spokojnie...zrobię to i już nawet wiem jak Nie będę zapuszczał bo linie podziału za szerokie. Zrobię to czarnym pisakiem do płyt CD , sprzedają takie w papierniczych...końcówka chyba 0,4 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 12 Lipca 2008 Share Napisano 12 Lipca 2008 Są też pisaczki 0,1mm, używaliśmy na kartografii i FaberCastella są dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 13 Lipca 2008 Share Napisano 13 Lipca 2008 No właśnie chciałem go kiedyś kupić, powiedz mi czy warto? Dobrze są wykonane wypraski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 13 Lipca 2008 Autor Share Napisano 13 Lipca 2008 Wypraski są nieźle zrobione tylko to nie jest TESTORS(mimo że pudło jest TESTORS-a), jest to firma HAWK a wypraski są z 1976 roku. Linie na skrzydłach są wypukłe a na kadłubie wklęsłe.Ponadto , mimo że jest instrukcja do naklejania kalek, na modelu są oznaczone miejsca ich naklejenia. Całe wnętrze kabiny trzeba dorabiać bo jest tylko pilot i kawałek plastiku żeby go posadzić. Części pasują nieźle,silnik też dobrze odwzorowany.Detalicznie jest cienki, zwłaszcza wewnątrz. Jeśli chodzi o detale (kabina i silnik) lepiej kupić model Gee Bee A-modelu ale to jest 1:72 i wiąże się z ryzykiem że będzie dziko niepasowny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 13 Lipca 2008 Share Napisano 13 Lipca 2008 No właśnie chciałem go kiedyś kupić, powiedz mi czy warto? Dobrze są wykonane wypraski?Jak cos, to w wolnej chwili moge zrobic szybkiego in-boxa. Tam jest raptem kilka, moze kilkanascie czesci na krzyz... Modelik fajny. Tez go kupilem w celach relaksacyjnych... Tylko ze nie mam czasu sie nawet relaksowac. To laczenie skrzydla z kadlubem to ja bym jednak poszpachlowal... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 14 Lipca 2008 Share Napisano 14 Lipca 2008 Byłbym zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi