artoor_k Posted July 12, 2008 Share Posted July 12, 2008 To mój pierwszy model po kilkumiesięcznej przerwie.Jest to słynny Gee Bee Super Sportster firmy Testors w skali 1:48 (na wypraskach jest wytłoczone HAWK company 1976 Sklejony jest relaksacyjnie, bez użycia szpachli (te szpary w przejściu skrzydło kadłub...).Tym niemniej spełnił swoje zadanie jako odskoczni od rowerów...na szczęście kończę pracę z rowerami i na dłużej wracam do modeli...Na ostatniej fotce pozuje z AH-1 Skyraiderem w tej samej skali...kolosalna różnica rozmiarów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
METYS Posted July 12, 2008 Share Posted July 12, 2008 Może zabrzmi to trochę dziwnie, ale jest przeuroczy, zupełne jak mały szczeniaczek który zaraz radośnie nasika "Ci" do ulubionych kapci . A tak poważnie, choć nigdy żadnego "cywila" i nie z WW II to mówiąc szczerze, to maleństwo ma coś w sobie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tees Posted July 12, 2008 Share Posted July 12, 2008 I to jest to!!!!! To jest to co po lotnictwie polskim najbardziej lubie. Różne takie dziwne letadełka. Piona za temat . Wykonanie też niczego sobie. BRAWO !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paffko Posted July 12, 2008 Share Posted July 12, 2008 W dwóch słowach ... "pocieszny bzzzzzyczek" Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil zoszak Posted July 12, 2008 Share Posted July 12, 2008 Bardzo fajna ta pchełka... A raczej pściółka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brabazon Posted July 12, 2008 Share Posted July 12, 2008 tees, czemu napisałeś "w lotnictwie POLSKIM"?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
artoor_k Posted July 12, 2008 Author Share Posted July 12, 2008 Poprawka: napisał-- to co PO lotnictwie polskim... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomekBydg Posted July 12, 2008 Share Posted July 12, 2008 rozkoszny jak pchła w gaciach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brabazon Posted July 12, 2008 Share Posted July 12, 2008 Oj, przepraszam. Sypię popiół na swój głupi czerep. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elcin Posted July 12, 2008 Share Posted July 12, 2008 Super ten połysk na przedostatnim zdjęciu. Super modelik, malowanie odwraca uwage od jakichkolwiek braków. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
K.Barcz Posted July 12, 2008 Share Posted July 12, 2008 super samolocik tylko daj czarną obwódkę na styku czerwono - biały. To trudne zadanie , ale skoro już tyle zrobiłeś to nie powinno sprawić Ci kłopotu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
artoor_k Posted July 12, 2008 Author Share Posted July 12, 2008 spokojnie...zrobię to i już nawet wiem jak Nie będę zapuszczał bo linie podziału za szerokie. Zrobię to czarnym pisakiem do płyt CD , sprzedają takie w papierniczych...końcówka chyba 0,4 mm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ostach Posted July 12, 2008 Share Posted July 12, 2008 Są też pisaczki 0,1mm, używaliśmy na kartografii i FaberCastella są dobre. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constructor Posted July 13, 2008 Share Posted July 13, 2008 No właśnie chciałem go kiedyś kupić, powiedz mi czy warto? Dobrze są wykonane wypraski? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
artoor_k Posted July 13, 2008 Author Share Posted July 13, 2008 Wypraski są nieźle zrobione tylko to nie jest TESTORS(mimo że pudło jest TESTORS-a), jest to firma HAWK a wypraski są z 1976 roku. Linie na skrzydłach są wypukłe a na kadłubie wklęsłe.Ponadto , mimo że jest instrukcja do naklejania kalek, na modelu są oznaczone miejsca ich naklejenia. Całe wnętrze kabiny trzeba dorabiać bo jest tylko pilot i kawałek plastiku żeby go posadzić. Części pasują nieźle,silnik też dobrze odwzorowany.Detalicznie jest cienki, zwłaszcza wewnątrz. Jeśli chodzi o detale (kabina i silnik) lepiej kupić model Gee Bee A-modelu ale to jest 1:72 i wiąże się z ryzykiem że będzie dziko niepasowny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majek Posted July 13, 2008 Share Posted July 13, 2008 No właśnie chciałem go kiedyś kupić, powiedz mi czy warto? Dobrze są wykonane wypraski?Jak cos, to w wolnej chwili moge zrobic szybkiego in-boxa. Tam jest raptem kilka, moze kilkanascie czesci na krzyz... Modelik fajny. Tez go kupilem w celach relaksacyjnych... Tylko ze nie mam czasu sie nawet relaksowac. To laczenie skrzydla z kadlubem to ja bym jednak poszpachlowal... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constructor Posted July 14, 2008 Share Posted July 14, 2008 Byłbym zadowolony Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts