Jump to content

Biało czerwona pszczoła 1/48

artoor_k
 Share

Recommended Posts

To mój pierwszy model po kilkumiesięcznej przerwie.Jest to słynny Gee Bee Super Sportster firmy Testors w skali 1:48 (na wypraskach jest wytłoczone HAWK company 1976 Sklejony jest relaksacyjnie, bez użycia szpachli (te szpary w przejściu skrzydło kadłub...).Tym niemniej spełnił swoje zadanie jako odskoczni od rowerów...na szczęście kończę pracę z rowerami i na dłużej wracam do modeli...Na ostatniej fotce pozuje z AH-1 Skyraiderem w tej samej skali...kolosalna różnica rozmiarów

7ddf5fca285947fem.jpg88bb7d980fbc68c9m.jpg94bd3f6f8ca817e7m.jpg

106044a976dc4f90m.jpg4334b49e0c2a5485m.jpgfcacd6403ca8725cm.jpg

Może zabrzmi to trochę dziwnie, ale jest przeuroczy, zupełne jak mały szczeniaczek który zaraz radośnie nasika "Ci" do ulubionych kapci .

A tak poważnie, choć nigdy żadnego "cywila" i nie z WW II to mówiąc szczerze, to maleństwo ma coś w sobie.

Super ten połysk na przedostatnim zdjęciu. Super modelik, malowanie odwraca uwage od jakichkolwiek braków.

spokojnie...zrobię to i już nawet wiem jak Nie będę zapuszczał bo linie podziału za szerokie. Zrobię to czarnym pisakiem do płyt CD , sprzedają takie w papierniczych...końcówka chyba 0,4 mm

Wypraski są nieźle zrobione tylko to nie jest TESTORS(mimo że pudło jest TESTORS-a), jest to firma HAWK a wypraski są z 1976 roku. Linie na skrzydłach są wypukłe a na kadłubie wklęsłe.Ponadto , mimo że jest instrukcja do naklejania kalek, na modelu są oznaczone miejsca ich naklejenia. Całe wnętrze kabiny trzeba dorabiać bo jest tylko pilot i kawałek plastiku żeby go posadzić. Części pasują nieźle,silnik też dobrze odwzorowany.Detalicznie jest cienki, zwłaszcza wewnątrz. Jeśli chodzi o detale (kabina i silnik) lepiej kupić model Gee Bee A-modelu ale to jest 1:72 i wiąże się z ryzykiem że będzie dziko niepasowny.

No właśnie chciałem go kiedyś kupić, powiedz mi czy warto? Dobrze są wykonane wypraski?
Jak cos, to w wolnej chwili moge zrobic szybkiego in-boxa. Tam jest raptem kilka, moze kilkanascie czesci na krzyz...

Modelik fajny. Tez go kupilem w celach relaksacyjnych... Tylko ze nie mam czasu sie nawet relaksowac. To laczenie skrzydla z kadlubem to ja bym jednak poszpachlowal...