jpl Napisano 6 Sierpnia 2022 Share Napisano 6 Sierpnia 2022 No to Mi - 2 skończony. Warsztat jest tutaj. Ogółem - bardzo sympatyczny model, choć wymaga korekt. Ale ogółem jestem zadowolony i chętnie kiedyś wrócę do tematu, jeśli będzie to możliwe. No to teraz garść zdjęć. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 6 Sierpnia 2022 Share Napisano 6 Sierpnia 2022 Mnie ciekawi malowanie, masz może jakieś zdjęcie poglądowe tego ukraińskiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 26 Sierpnia 2022 Share Napisano 26 Sierpnia 2022 (edytowane) Bardzo mi się podoba glowica wirnika bo jest właściwych proporcji ale.... żeby było po polskiemu to chyba coś tam nie do końca poszlo dobrze... nie żebym się czepiał ale warto poprawić: Edytowane 26 Sierpnia 2022 przez Bikernytzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 6 Września 2022 Share Napisano 6 Września 2022 Cieszy oko ten Czajnik, mam do nich sentyment, chyba jeszcze od czasów komiksów z podstawówki, "Pilot śmigłowca" chyba to się nazywało. Trzeba będzie się kiedyś za niego zabrać, miałem jeszcze tego ze śp. Intechu, ale w ogóle nie nadawał się do niczego. Co do wirnika, widziałem u innych, że używali jakichś części żywicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 6 Września 2022 Share Napisano 6 Września 2022 59 minut temu, GreGG24 napisał: miałem jeszcze tego ze śp. Intechu, ale w ogóle nie nadawał się do niczego Mocna przesada, bo można z niego przyzwoity model zrobić. No i w przeciwieństwie do HB, Intech ma głowicę wirnika we właściwej wielkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 6 Września 2022 Share Napisano 6 Września 2022 (edytowane) 1 godzinę temu, Grzes napisał: Intech ma głowicę wirnika we właściwej wielkości. Powiedzmy, że autor modelu wiedział o jaki element chodzi ale nie bardzo wiedział jak ma on wyglądać Edytowane 6 Września 2022 przez abtb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 6 Września 2022 Share Napisano 6 Września 2022 No co, nawet mało zaawansowany modelarz, może zrobić wirnik w Intechu prosto z pudła (wiadomo - bardzo uproszczony) a i tak będzie to w miarę wyglądało. Z HB już tak nie jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 6 Września 2022 Share Napisano 6 Września 2022 6 godzin temu, Grzes napisał: Mocna przesada, bo można z niego przyzwoity model zrobić. No i w przeciwieństwie do HB, Intech ma głowicę wirnika we właściwej wielkości. Z tego co pamiętam, kadłub miał niewłaściwe proporcje i wymiary. Ale było to już dość dawno temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 6 Września 2022 Share Napisano 6 Września 2022 3 minuty temu, GreGG24 napisał: Z tego co pamiętam, kadłub miał niewłaściwe proporcje i wymiary Być może. Wcale tego nie neguję. Zakładam się jednak - zrobisz model - nikt tego nie zauważy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 6 Września 2022 Share Napisano 6 Września 2022 (edytowane) 56 minut temu, GreGG24 napisał: Z tego co pamiętam, kadłub miał niewłaściwe proporcje i wymiary. Ale było to już dość dawno temu. Ze Zlinkowych planów wynika dla oka konstatacja, iż tylna czesc osłony przekładni WN idzie w dół zamiast w góre. To jest mankament, jednak kadłub ,,lezy w planach, belka jest za niska, na szybko remedium poprawić góre kadłuba od krawedzi drzwi przy zawiasach do przejscia kadłub -belka.Mówimy o Intechu Edytowane 6 Września 2022 przez em Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 6 Września 2022 Share Napisano 6 Września 2022 HB skleiłem, Intech zarzuciłem, bo szkoda czasu. Z Intecha dobra jest nie głowica (Bilmodel lub ResKit) a… łopaty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi