Adamo722 Napisano 4 Września 2022 Share Napisano 4 Września 2022 Nie polecam nikomu droga przez mękę. Dodatkowo odkupiłem z modelem kalki Techmodu, które chyba rozpadały się że starości. Może ktoś poratuje nr seryjnym 622 na kadłub i statecznik. Malowanie samolotu na którym latali Wacław Król, Stanisław Chałupa i Władysław Chciuk i podobno tym samolotem zestrzelono kilka maszyn niemieckich. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 4 Września 2022 Share Napisano 4 Września 2022 Widać walkę z kalkami, ale całość, biorąc pod uwagę materiał wyjściowy, całkiem niezła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 4 Września 2022 Share Napisano 4 Września 2022 Za temat plus ode mnie. Jakimi farbami malowany bo na zdjęciach widać "ziarnistą" powierzchnię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 4 Września 2022 Autor Share Napisano 4 Września 2022 (edytowane) 6 godzin temu, Xmen napisał: Za temat plus ode mnie. Jakimi farbami malowany bo na zdjęciach widać "ziarnistą" powierzchnię? Nie mogłem się dogadać z brązem Tamyi Edytowane 4 Września 2022 przez Adamo722 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 4 Września 2022 Share Napisano 4 Września 2022 Obejrzałem zdjęcia na większym ekranie i wygląda na to że chyba jednak lakier nie chciał współpracować bo całe prawe skrzydło tak wygląda. Będzie kontynuacja tematu francuskiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 4 Września 2022 Autor Share Napisano 4 Września 2022 3 minuty temu, Xmen napisał: Obejrzałem zdjęcia na większym ekranie i wygląda na to że chyba jednak lakier nie chciał współpracować bo całe prawe skrzydło tak wygląda. Będzie kontynuacja tematu francuskiego? Nie mam już żadnego Francuza w kolekcji ale może kiedyś kupi się Blocha 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 4 Września 2022 Share Napisano 4 Września 2022 8 godzin temu, Adamo722 napisał: Malowanie samolotu na którym latali Wacław Król, Stanisław Chałupa i Władysław Chciuk i podobno tym samolotem zestrzelono kilka maszyn niemieckich. Ale chyba podczas szkolenia w Lyon-Bron. Później każdy z wymienionych przez Ciebie pilotów latał w innym kluczu: W. Król w kluczu nr. 6 ( dołączonym do GC II/7), S. Chałupa w 5 (GC I/2), a W Chciuk w 4 (GC III/1). O malowaniu wypowiedzieli się już Koledzy, pewne nierówności widać we wnękach podwozia, a poza tym wykonanie bardzo dobre. Może ewentualnie troszkę jakiegoś łoszyka/brudu na spód by się przydało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 9 Września 2022 Autor Share Napisano 9 Września 2022 W dniu 4.09.2022 o 21:39, Baas ArK napisał: Ale chyba podczas szkolenia w Lyon-Bron. Później każdy z wymienionych przez Ciebie pilotów latał w innym kluczu: W. Król w kluczu nr. 6 ( dołączonym do GC II/7), S. Chałupa w 5 (GC I/2), a W Chciuk w 4 (GC III/1). O malowaniu wypowiedzieli się już Koledzy, pewne nierówności widać we wnękach podwozia, a poza tym wykonanie bardzo dobre. Może ewentualnie troszkę jakiegoś łoszyka/brudu na spód by się przydało. Może same lotki powinienem bardziej zaznaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 16 Września 2022 Share Napisano 16 Września 2022 Trzeba kochać francuskie lotnictwo, żeby Morana od AZ poskładać do kupy i nie rzucić nim o ścianę. Skoro się udało, to znaczy że to prawdziwa miłość. Mam tak samo ale podwozie sobie podarowałem. A co do kalkomanii Techmodu, te starsze tak miały, że się rwały, też trzeba to "pokochać". 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 16 Września 2022 Share Napisano 16 Września 2022 L'amour... Jak zwykle praca na świetnym poziomie, malowanie paluszki lizać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 20 Września 2022 Share Napisano 20 Września 2022 W dniu 16.09.2022 o 20:59, Hubert Kendziorek napisał: Morana od AZ poskładać do kupy i nie rzucić nim o ścianę Ooo aż tak? Przymierzałem się do zakupu zestawu Battle of France... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 20 Września 2022 Share Napisano 20 Września 2022 48 minut temu, myszaty napisał: Ooo aż tak? Przymierzałem się do zakupu zestawu Battle of France... W 72 czy 48? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 20 Września 2022 Share Napisano 20 Września 2022 W 72. Ten z malowaniem Bursztyna... O teraz widzę jakiego babola walnąłem - to model w 48... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 21 Września 2022 Share Napisano 21 Września 2022 7 godzin temu, myszaty napisał: W 72. Ten z malowaniem Bursztyna... O teraz widzę jakiego babola walnąłem - to model w 48... To zamiast AZ szukaj modelu Azura. Już nie zaśmiecam wątku.i znikam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herod Napisano 26 Października 2022 Share Napisano 26 Października 2022 Rarytas. Obecnie nic w 1/48 nie mogę znaleźć w sklepach gdy mowa o francuskim lotnictwie 1939-1942. Ale dałbym mu jakiegoś washa w wiadomych miejscach. Wówczas model nabrałby życia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 28 Października 2022 Share Napisano 28 Października 2022 W dniu 4.09.2022 o 12:42, Adamo722 napisał: Nie polecam nikomu droga przez mękę Miałem kiedyś AZeta w rękach i dałem sobie spokój. Mimo, że Morane mi się podoba - taki spóźniony, niewydarzony myśliwiec - to samolot o ciekawej sylwetce. Poczekam na jakiś mainstreamowy model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi