Skocz do zawartości

MS 406C AzModel 1/48

Adamo722

Rekomendowane odpowiedzi

Nie polecam nikomu droga przez mękę. Dodatkowo odkupiłem z modelem kalki Techmodu, które chyba rozpadały się że starości. Może ktoś poratuje nr seryjnym 622 na kadłub i statecznik. Malowanie samolotu na którym latali Wacław Król, Stanisław Chałupa i Władysław Chciuk i podobno tym samolotem zestrzelono kilka maszyn niemieckich.

IMG20220904122141.jpg

IMG20220904122005.jpg

IMG20220904122038.jpg

IMG20220904122047.jpg

IMG20220904122057.jpg

IMG20220904122106.jpg

IMG_20220904_123039.jpg

IMG_20220904_122923.jpg

• Like 13

6 godzin temu, Xmen napisał:

Za temat plus ode mnie.:super:

Jakimi farbami malowany bo na zdjęciach widać "ziarnistą" powierzchnię?

Nie mogłem się dogadać z brązem Tamyi :nie_powiem: 

Edytowane przez Adamo722

Obejrzałem zdjęcia na większym ekranie i wygląda na to że chyba jednak lakier nie chciał współpracować bo całe prawe skrzydło tak wygląda.

Będzie kontynuacja tematu francuskiego?

3 minuty temu, Xmen napisał:

Obejrzałem zdjęcia na większym ekranie i wygląda na to że chyba jednak lakier nie chciał współpracować bo całe prawe skrzydło tak wygląda.

Będzie kontynuacja tematu francuskiego?

Nie mam już żadnego Francuza w kolekcji ale może kiedyś kupi się Blocha:nie_powiem:

• Like 1

8 godzin temu, Adamo722 napisał:

Malowanie samolotu na którym latali Wacław Król, Stanisław Chałupa i Władysław Chciuk i podobno tym samolotem zestrzelono kilka maszyn niemieckich.

Ale chyba podczas szkolenia w Lyon-Bron. Później każdy z wymienionych przez Ciebie pilotów latał w innym kluczu: W. Król w kluczu nr. 6 ( dołączonym do GC II/7), S. Chałupa w 5 (GC I/2), a W Chciuk w 4 (GC III/1).

O malowaniu wypowiedzieli się już Koledzy, pewne nierówności widać we wnękach podwozia, a poza tym wykonanie bardzo dobre. Może ewentualnie troszkę jakiegoś łoszyka/brudu na spód by się przydało.

W dniu 4.09.2022 o 21:39, Baas ArK napisał:

Ale chyba podczas szkolenia w Lyon-Bron. Później każdy z wymienionych przez Ciebie pilotów latał w innym kluczu: W. Król w kluczu nr. 6 ( dołączonym do GC II/7), S. Chałupa w 5 (GC I/2), a W Chciuk w 4 (GC III/1).

O malowaniu wypowiedzieli się już Koledzy, pewne nierówności widać we wnękach podwozia, a poza tym wykonanie bardzo dobre. Może ewentualnie troszkę jakiegoś łoszyka/brudu na spód by się przydało.

Może same lotki powinienem bardziej zaznaczyć

image.thumb.png.f2a7ae51a182838fcfdb859459e9883c.png

Trzeba kochać francuskie lotnictwo, żeby Morana od AZ poskładać do kupy i nie rzucić nim o ścianę. Skoro się udało, to znaczy że to prawdziwa miłość. Mam tak samo :) ale podwozie sobie podarowałem.

lfluR0.jpg

A co do kalkomanii Techmodu, te starsze tak miały, że się rwały, też trzeba to "pokochać".

• Like 3
  • Thanks 2

7 godzin temu, myszaty napisał:

W 72. Ten  z malowaniem Bursztyna...

O teraz widzę jakiego babola walnąłem - to model w 48...

To zamiast AZ szukaj modelu Azura.

Już nie zaśmiecam wątku.:super:i znikam.

• 1 month later...
W dniu 4.09.2022 o 12:42, Adamo722 napisał:

Nie polecam nikomu droga przez mękę

Miałem kiedyś AZeta w rękach i dałem sobie spokój. Mimo, że Morane mi się podoba - taki spóźniony, niewydarzony myśliwiec - to samolot o ciekawej sylwetce.

Poczekam na jakiś mainstreamowy model. :cool: