Artez Napisano 6 Sierpnia 2008 Share Napisano 6 Sierpnia 2008 Odrobine przesadziłeś z tym blotekiem , ilościowo , ale to moje zdanie , najważniejsze ażeby Tobie odpowiadało . I tak jak na Twój pierwszy model to naprawde dobrze Ci idzie . Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 6 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2008 Dzieqję. Jeżeli chodzi o błoto - to za kołami nie będzie go tak widać, więc tutaj się nie bawiłem ''lekką rękę''. Zaraz coś zjem i biorę się za klejenie gąsek może dzisiaj skończę jedną stronę ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 7 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2008 mam już gąski pomalowane teraz tylko muszą przejść przez błotko ;] u góry przed polerowaniem a na dole po polerce: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
art1992 Napisano 7 Sierpnia 2008 Share Napisano 7 Sierpnia 2008 Co to są za gąski, magictrack? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 7 Sierpnia 2008 Share Napisano 7 Sierpnia 2008 To są zestawowe gąski ? Jak tak to kolejny babol Italeri, a jak nie zestawowe, to się nie nadają do tego Tygrysa. A ślady po wypychaczach masz zamiar zostawić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 7 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2008 to sa gąski z zestawu Italeri a ślady po wypychaczach zostawiam bo błoto trochę je przysłoni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 7 Sierpnia 2008 Share Napisano 7 Sierpnia 2008 No to kolejny babol Italerii, gąski są do późnych Tygrysów, a z błotem na wew. stronach gąsek to bym był ostrożny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mieszko Napisano 7 Sierpnia 2008 Share Napisano 7 Sierpnia 2008 Seb zaszpachluj te ślady po wypychaczach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 7 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2008 będę ostrożny będę ;] trzeba zrobić tak żeby się nie narobić a nie chce mi się dziubać każdej dziurki z osobna... co mam wałkować w kółko że pierwszy raz kleje ? od razu muszę wykonywać modele jak profesjonalista? - nie chce mi się xD na poważnie - robie tak by mi się podobało i wg mojej wizji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 7 Sierpnia 2008 Share Napisano 7 Sierpnia 2008 Ale zostawianei szpar i wypychaczy to juz lenistwo :p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 7 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2008 zrobię tak że nie będzie ich widać ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 8 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2008 robota ciągle się przedłuża ale jakieś postępy są ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 9 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2008 no i pomału nadchodzi koniec roboty z tygryskiem ;] tutaj ''zamykam'' gąski: a tutaj po zamknięciu gąsek i ubrudzeniu... zostało jeszcze parę szczegółów: oczywiście nie mam jeszcze skończonego washa drybrusha i nie przykleiłem paru pierdółek ale to już pikuś ;] pzdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek00 Napisano 9 Sierpnia 2008 Share Napisano 9 Sierpnia 2008 Obicia są tylko na lewej burcie patrząc od tyłu ? bo na prawej ich nie widzę, i wydaje mi sie ze obicia są za duże. A model ogólnie nie jest zły Powodzenia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 9 Sierpnia 2008 Share Napisano 9 Sierpnia 2008 (edytowane) Czemu gąsienice wiszą nad kołami ? Z daleka model nawet się nieźle prezentuje, ale na zbliżeniach już tak fajnie nie jest, szczególnie w oczy się rzuca ostająca górna płyta przy przednim narożniku. A dziury po światłach to komu zostawiłeś ? Moim zdaniem za dużo kombinowałeś, na siłę przy pierwszym modelu chciałeś osiągnąć to do czego dochodzi się przez długą praktykę. Poćwicz jeszcze na kilku modelach Italeri. Pzdr Edytowane 9 Sierpnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 9 Sierpnia 2008 Share Napisano 9 Sierpnia 2008 No i bardzo ładnie... Tak trzymaj, po prostu jest super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 9 Sierpnia 2008 Share Napisano 9 Sierpnia 2008 No i bardzo ładnie... Tak trzymaj, po prostu jest super! Acha, to sorki za bzdury które wypisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 9 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2008 oj no przecież napisałem, że paru pierdół nie przykleiłem i że malowanie niedokończone ;] Gąski wiszą bo producent nie zaopatrzył zestawu w nadmiar ogniw :/ z resztą wolałbym żeby wszystkie ogniwa były oddzielnie... Płyta odstaje bo zestaw jest niedokładnie wykonany :/ i tak jestem zadowolony z modelu... dziury po światłach... - już napisałem że nie przykleiłem jeszcze paru elementów może i kombinowałem ale osiągnąłem to co chciałem osiągnąć bądź też chciałem osiągnąć to co osiągnąłem ;] gotowy model pokażę w galerii - tutaj będę nadal prezentował postępy w pracy nad tygrysiątkiem ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 10 Sierpnia 2008 Share Napisano 10 Sierpnia 2008 Gąski na siłę przyklej do kól, tak by zwis kończył sie na trzecim(wliczając napędowe, zębate) Ostrożność w modelarstwie nie popłaca, i tak popisałeś się odwaga, której brakuje większosści modelarzy. Dotyranie modelu kurzem, oprócz ziemi, wyjdzie mu na dobre. W tej chwili "dzielisz" powierzchnie na części,kurzowe przejhścia to zniwelują. Mogę tylko pogratulować, mój pierwszy tygrys był o poziom(jak nie więcej) niżej. pozdrawiam i czekam na....odwagę w "brudzingu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 7 Września 2008 Autor Share Napisano 7 Września 2008 teraz miałczyński wygląda j/n dokleiłem na siłę gąski i zamocowałem resztę pierdół. Nie wiem jednak jak zrobić ten kurz bo wszystkie przepisy jakie znalazłem są pomysłami na kurz nietrwały... czyli będę musiał zrobić to po swojemu ale jeszcze nie wiem jak :P http://img382.imageshack.us/my.php?image=dsc02259jg4.jpg http://img395.imageshack.us/my.php?image=dsc02260zx4.jpg http://img210.imageshack.us/my.php?image=dsc02261lh9.jpg http://img155.imageshack.us/my.php?image=dsc02262nw4.jpg http://img369.imageshack.us/my.php?image=dsc02269uy4.jpg http://img369.imageshack.us/my.php?image=dsc02265rq0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysztof66 Napisano 7 Września 2008 Share Napisano 7 Września 2008 czemu nie dałeś miniatur tylko linki wolno odpalają model spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 7 Września 2008 Share Napisano 7 Września 2008 Przejedź go jakimś matem bo się świeci jak psu... Ogólnie przesadziłeś z obiciami i kamo mi się nie podoba, ale jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 7 Września 2008 Share Napisano 7 Września 2008 Ogólnie przesadziłeś z obiciami O czym Ty rozmawiasz? Słomek,jest dobrze, ale nie super ODWAŻNIEJ poczynaj ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 9 Września 2008 Autor Share Napisano 9 Września 2008 Wiem, że się błyszczy i zmatuję go - spoko ;] - ale bezbarwny matowy lakier zamówię przy okazji kupna drugiego modelu bo nie opłaca się zamawiać tylko słoiczka lakieru :P Wkręciłem się więc będzie kolejny model - zastanawiam się tylko jaki edit: zdjęcia są w linkach bo jakiś błąd wyskoczył przy ładowaniu ich na stronę a miałem zamiar wstawić je tak jak wszystkie poprzednie w tym temacie... Wiem kamo jest francuskie - powinnienem zrobić łagodne przejscia między łatami a podstawowym kolorem... Co do obić to mogą być jednak za duże - nie przeczę ale najmniejszym pedzelkiem italeri jest ciężko zrobić drobne obicia i musiałem ''wystrugać'' pędzelek po swojemu z dziesięciu włosków tylko że już na to za późno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCzarnowicz Napisano 9 Września 2008 Share Napisano 9 Września 2008 Przejedź go jakimś matem bo się świeci jak psu... Ogólnie przesadziłeś z obiciami i kamo mi się nie podoba, ale jest OK. Ale żeś pocieszył chłopaka Tygrys jak to tygrys, jechał do przodu a ładowali w niego ile wlezie, nie trudno wywnioskować, że większość rykoszetowała, co musiało pozostawić slady na pancerzu. Słomek nie podłamuj się obicia są OK a kamo bardzo okazałe. Co do lakieru to proponuje Maimeri Mat Picture Varnish, jest w sprayu starcza na długo i świetnie matuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi