ArturKa Napisano 16 Października 2022 Share Napisano 16 Października 2022 Kolejna wrzutka, Hasegawa 1.48, blachy, ciut scratchu. Model, który youtubowi wymiatacze robią w weekend mi zajął z pół roku, wakacje, itd. To typowa Hasegawa, trochę zabawy z pasowaniem skrzydła kadłub. Miałem lekko brudzić ale mam tak, że jak już zacznę, nie umiem się zatrzymać i wychodzi jak na załączonym obrazku, Sporo do poprawy, kolor zielony self made, placki, litery malowane od masek Montexu. Pryskane AK Extreme Metal dół i AK RC góra. Nawierciłem wydechy ale gdybym wiedział, że makro pójdą, pocieniłbym i pociął żaluzje silnika. Zdjęcia robione profesjonalnym sprzętem przez szacowną małżonkę ale światło się skończyło i trochę makr zabrakło. 29 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 16 Października 2022 Share Napisano 16 Października 2022 Fajnie ta eksploatacja wygląda, choć faktycznie jego miejsce na szrocie raczej jest. Tu pan władza ma absolutną rację. Ale kolorek ładny, podoba mnie się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 16 Października 2022 Share Napisano 16 Października 2022 Trochę mocno sfatygowany i wygląda jakby parę lat spędził na składowisku sprzętu po wojnie ale wykonanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturKa Napisano 16 Października 2022 Autor Share Napisano 16 Października 2022 (edytowane) 16 minut temu, Adamo722 napisał: Trochę mocno sfatygowany i wygląda jakby parę lat spędził na składowisku sprzętu po wojnie ale wykonanie wiem, problem z japończykami to jednolitość koloru, cała góra to morze zieleni albo jak w przypadku wczesnych Zero, szarość życia codziennego a malowania ciekawe są z kolei dość trudne Edytowane 16 Października 2022 przez ArturKa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 17 Października 2022 Share Napisano 17 Października 2022 Jest potwornie uświniony i wygląda przez to co najmniej dziwnie... Ale zdecydowanie PLUS za temat - George to jeden z moich ulubionych japońskich samolotów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 17 Października 2022 Share Napisano 17 Października 2022 Japońce nie moja bajka, ale całość bardzo ciekawa choć nie do końca. Brakuje mi czegoś co spajałoby malowanie do kupy, jest tam trochę za dużo kontrastów, zwłaszcza pod spodem. U góry zaś masa roboty z twojej strony, ale trochę za bardzo się to rozpływa. Niemniej za temat i włożoną pracę duży plus . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aProdi Napisano 17 Października 2022 Share Napisano 17 Października 2022 Mnie się podoba. Koledzy słusznie zauważyli, że za dużo na nim kontrastów, ale to chyba wina zdjęć - na żywo mogą już nie być tak widoczne. To co mi się rzuciło w oczy to czyściutkie wnętrze kabiny i opuszczony stopień, który nijak nie pasuje do reszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 17 Października 2022 Share Napisano 17 Października 2022 Powiem tak; odbiega nieco od mojego wyobrażenia, no ale pewnie jest jak chciałeś. Brawo. Mój ślimaczy się w warsztacie, za jakiś czas będziesz mógł ocenić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 19 Października 2022 Share Napisano 19 Października 2022 Kabina po remoncie a na elewację nie starczyło Za nakład pracy duży + Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturKa Napisano 20 Października 2022 Autor Share Napisano 20 Października 2022 W dniu 19.10.2022 o 11:11, lord_karton napisał: Kabina po remoncie a na elewację nie starczyło Za nakład pracy duży + Masz rację ale nie do końca :). Górę burt zostawiłem czystą a nie powinienem, przy czym ja każdy model robię w zamierzeniu prosto z fabryki tylko potem nie mogę się powstrzymać. Mam nadzieję, że jak dorosnę, to wreszcie się uda. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 20 Października 2022 Share Napisano 20 Października 2022 Teraz to widać, że dekorator miał spójną koncepcję, tylko ekipa remontowa zawaliła. Tak się czasem układa, że na zdjęciu czegoś nie widać. Zawsze można jeszcze podretuszować krawędzie i będzie ok. Tych moich komentarzy to nie należy brać na poważnie, bo ja to jestem niepoważny modelarz, gospodyni domowa można by nawet powiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stalooki Napisano 25 Października 2022 Share Napisano 25 Października 2022 Modelarstwo przez duże M. Ja nie mam tej cierpliwości do weatheringu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 25 Października 2022 Share Napisano 25 Października 2022 Myślę że jakbyś górne szkła owiewki pociągnął lakierem matowym to całość by nabrała spójności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herod Napisano 26 Października 2022 Share Napisano 26 Października 2022 Ten samolocik naprawdę wygląda jakby czekał od kilku lat na składowisku powojennego złomu. Słowem fajnie. W sam raz na dioramkę ze złomiarzami (zawsze to coś nowego) bądź bawiącymi się dziećmi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 1 Listopada 2022 Share Napisano 1 Listopada 2022 Jak dla mnie to dobrze że nie umiesz wyhamować , na modelu jest widać nakład pracy oraz wyobraźnie plastyczna którą masz dobrą . Model podoba mi się bardzo , a że nie dla wszystkich no cóż to dobrze . Pozdrawiam Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi