Skocz do zawartości

To to fakt, jest trochę fleja i nie zawsze się umyje po robocie.... czyli brudzenie "what if" Kawanishi N1K2-J

ArturKa

Rekomendowane odpowiedzi

Kolejna wrzutka, Hasegawa 1.48, blachy, ciut scratchu. Model, który youtubowi wymiatacze robią w weekend mi zajął z pół roku, wakacje, itd. To typowa Hasegawa, trochę zabawy z pasowaniem skrzydła kadłub. Miałem lekko brudzić ale mam tak, że jak już zacznę, nie umiem się zatrzymać i wychodzi jak na załączonym obrazku, Sporo do poprawy, kolor zielony self made, placki, litery malowane od masek Montexu. Pryskane AK Extreme Metal dół i AK RC góra. Nawierciłem wydechy ale gdybym wiedział, że makro pójdą, pocieniłbym i pociął żaluzje silnika. Zdjęcia robione profesjonalnym sprzętem przez  szacowną małżonkę ale światło się skończyło i trochę makr zabrakło.

041 (2).JPG

014 (3).JPG

011 (3).JPG

006 (2).JPG

004 (2).JPG

021 (2).JPG

025 (3).JPG

046 (3).JPG

035 (3).JPG

028 (3).JPG

022 (2).JPG

016 (2).JPG

• Like 29
  • Thanks 1

Fajnie ta eksploatacja wygląda, choć faktycznie jego miejsce na szrocie raczej jest.  Tu pan władza ma absolutną rację.

Ale kolorek ładny, podoba mnie się.

16 minut temu, Adamo722 napisał:

Trochę mocno sfatygowany i wygląda jakby parę lat spędził na składowisku sprzętu po wojnie ale wykonanie :super:

wiem, problem z japończykami to jednolitość koloru, cała góra to morze zieleni  albo jak w przypadku wczesnych Zero, szarość życia codziennego  a malowania ciekawe są z kolei dość trudne

Edytowane przez ArturKa

Japońce nie moja bajka, ale całość bardzo ciekawa choć nie do końca. Brakuje mi  czegoś co spajałoby malowanie do kupy, jest tam trochę za dużo kontrastów, zwłaszcza pod spodem. U góry zaś masa roboty z twojej strony, ale trochę za bardzo się to rozpływa. Niemniej za temat i włożoną pracę duży plus :super:.

W dniu 19.10.2022 o 11:11, lord_karton napisał:

Kabina po remoncie a na elewację nie starczyło :haha:Za nakład pracy duży +

Masz rację ale nie do końca :).  Górę burt zostawiłem czystą a nie powinienem, przy czym ja każdy model robię w zamierzeniu prosto z fabryki tylko potem nie mogę się powstrzymać. Mam nadzieję, że jak dorosnę, to wreszcie się uda. 💪

20220528_140340.jpg

20220528_140416.jpg

20220528_140257.jpg

20220528_140248.jpg

• Like 3

Teraz to widać, że dekorator miał spójną koncepcję👍, tylko ekipa remontowa zawaliła. :mrgreen: Tak się czasem układa, że na zdjęciu czegoś nie widać. Zawsze można jeszcze podretuszować krawędzie i będzie ok. Tych moich komentarzy to nie należy brać na poważnie, bo ja to jestem niepoważny modelarz, gospodyni domowa można by nawet powiedzieć :haha:

Jak dla mnie to dobrze że nie umiesz wyhamować , na modelu jest widać nakład pracy oraz wyobraźnie plastyczna którą masz dobrą .

Model podoba mi się bardzo , a że nie dla wszystkich no cóż to dobrze 🙂 .

Pozdrawiam Mirek .