barszczo Napisano 25 Października Share Napisano 25 Października Jest osobny wątek dla modeli w skali 1:32. Ten powstał po to być wrzucać informacje o modelach w skali czołgowej, których ukazuje się coraz więcej i większej czyli 1:24. I jest porządek, i dla tego nie tu... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 25 Października Share Napisano 25 Października 8 minut temu, lord_karton napisał: Dlaczego nie tu? Wątek nazywa się 1:35 i większe. 1:32 jest większe od 1:35. A tak z innej beczki to oba wątki powinny zostać połączone w jeden, bo się coraz większy burdel robi. Po to został wydzielony żeby oddzielić nietypowe skale od reszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 25 Października Share Napisano 25 Października Jak widać świetnie się sprawdza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 25 Października Share Napisano 25 Października 27 minut temu, lord_karton napisał: Jak widać świetnie się sprawdza Do nietypowych skal na pewno . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tempest Napisano 27 Października Share Napisano 27 Października (edytowane) Cytat A tak z innej beczki to oba wątki powinny zostać połączone w jeden, bo się coraz większy burdel robi. Burdel się robi bo jest jeden wątek w którym różne skale są wymieszane. Trzeba zmienić nazwę z "...1/35 i ..." na "...1:35" i utworzyć osobne wątki dla 1:24, 1:18 oraz osobny na "inne skale" czyli inne niż 144,72,48,32,35,24 i 18. I wtedy będzie porządek. Jak szukam czegoś nowego w skali 1:24 to dlaczego mam marnować swój czas na przedzieranie się przez kilkanaście albo i dziesiąt wpisów dotyczących 1:32 albo 1:35 ? A tak za 10-20 lat - jeśli to forum będzie jeszcze istniało - to większość obecnych siedemdwójkowców i czteryósemkowców będzie zaglądać już tylko do tematu 1:32 a może i ten pominie otwierając od razu 1:24 Edytowane 27 Października przez Tempest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 27 Października Share Napisano 27 Października W skali 1:24 pojawia się jedna nowość na 7 lat, napewno nie przegapisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tempest Napisano 27 Października Share Napisano 27 Października 1:24 to był przykład. Proponuję abyś ten swój nowatorski pomysł wrzucenia tych kilku skal do jednego worka sprzedał właścicielom sklepów internetowych. Oni od lat tkwią w mylnym błędzie. Zresztą ... to co pojawiło się nowego to ja właśnie na stronach sklepów internetowych mogę sobie sprawdzić. W tych wątkach o nowościach to raczej oczekuję, że ktoś wrzuci jakiś link do recenzji albo sam napisze coś o modelu, który zakupił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMS Napisano 27 Października Share Napisano 27 Października 2 godziny temu, Tempest napisał: Burdel się robi bo jest jeden wątek w którym różne skale są wymieszane. Trzeba zmienić nazwę z "...1/35 i ..." na "...1:35" i utworzyć osobne wątki dla 1:24, 1:18 oraz osobny na "inne skale" czyli inne niż 144,72,48,32,35,24 i 18. I wtedy będzie porządek. Jak szukam czegoś nowego w skali 1:24 to dlaczego mam marnować swój czas na przedzieranie się przez kilkanaście albo i dziesiąt wpisów dotyczących 1:32 albo 1:35 ? A tak za 10-20 lat - jeśli to forum będzie jeszcze istniało - to większość obecnych siedemdwójkowców i czteryósemkowców będzie zaglądać już tylko do tematu 1:32 a może i ten pominie otwierając od razu 1:24 To załóż wątek... W czym problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tempest Napisano 27 Października Share Napisano 27 Października (edytowane) Cytat To załóż wątek... W czym problem? Kolega mirage3 założył ... i już w pierwszym poście po swoim przeczytał że Cytat Generalnie to bez sensu. Ja bym to połączył ze skalą 1:32. Tych modeli w większych skałach jest jak na lekarstwo więc to niepotrzebne dzielenie włosa... i potem jeszcze kilka uszczypliwości, że ktoś nie doczytał i 32 wsadził do 35 a jak by było w jednym worku to by mu się nie pomyliło bo przecież jest wątek z 32 no ale mu się pomyliło bo faktycznie opis "...1/35 i większe" jest mylący więc starałem się wytłumaczyć, że osobne tematy dla skal 1:35, 1:24 czy 1:18 są jak najbardziej sensowne. A co do zakładania wątku .... ja tak jak kapitan Yossarian z powieści Josepha Hellera pod tytułem Paragraf 22 ... podczas gdy koledzy budowali kantynę oficerską siedział na leżaku i tylko się temu przyglądał za to jak już ją zbudowali to bardzo chętnie w niej przebywał. Edytowane 27 Października przez Tempest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 28 Października Share Napisano 28 Października 7 godzin temu, Tempest napisał: siedział na leżaku i tylko się temu przyglądał Widzę, że znalazłeś rozwiązanie idealne - działaj zatem. Ja swoje stanowisko wyrobiłem sobie po przejrzeniu 30 stron działu nowości. Czy moja opinia jest słuszna? Być może nie jest, ale innej jeszcze nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tempest Napisano 28 Października Share Napisano 28 Października Cytat działaj zatem Zwlokę się z tego leżaka dziś wieczorem i utworzę wątek zbiorczy zawierający linki do wątków z poszczególnymi skalami i poproszę admina o przypięcie go tak jak jest przypięty wątek "Literatura lotnicza". Wtedy szybko i łatwo będzie można przejść do przeglądania informacji o nowościach w swojej ulubionej skali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMS Napisano 28 Października Share Napisano 28 Października Założysz albo nie - zależy od ciebie. Z filozofią lub bez. Atrakcyjność oceni się sama poprzez wyswietlenia i wpisy w wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackriver Napisano 28 Października Share Napisano 28 Października Border 1/35 he-111 test shot! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 28 Października Share Napisano 28 Października Mówią że Arma ma problem z wtryskami, ale tutaj to jakiś dramat jest... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 28 Października Autor Share Napisano 28 Października (edytowane) To może ciekawie wyglądać bo model jest duży a efekt pofalowanego poszycia nie jest jakoś mocno przesadzony... Nic czekam na zdjęcia zlepionego Szpadla Edytowane 28 Października przez mirage3 Literówka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 28 Października Share Napisano 28 Października Super to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 28 Października Share Napisano 28 Października Dobrze, że ktoś próbuje się bawić takim zmęczonym poszyciem. Robi wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkrzyska Napisano 28 Października Share Napisano 28 Października To będzie piękny model, tak jak Kate od nich, wiadomo może kiedy będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 28 Października Share Napisano 28 Października (edytowane) A tak naprawdę, pomijając mój wcześniejszy żart. Ja wszystko rozumiem, tylko skąd oni czerpali wiedzę na temat przebiegu nitów i przede wszystkim ich wielkości. He 111 to nie był parowóz, tylko piękny, szybki bombowiec nitowany wpuszczanymi nitami na zakładkę. Nawet wraki nie miały tak zniszczonego poszycia. Ten model to niestety kompletne nieporozumienie. Zdjęcie z zasobów SA-Kuva Edytowane 28 Października przez barszczo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkrzyska Napisano 28 Października Share Napisano 28 Października Barszczo tu jednak( na zdjęciu od ciebie) na boku samolotu pieknie widać pofalowanie poszycie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 28 Października Share Napisano 28 Października 5 minut temu, mkrzyska napisał: Barszczo tu jednak( na zdjęciu od ciebie) na boku samolotu pieknie widać pofalowanie poszycie... Zgoda, oczywiście, ale z umiarem. Skrzydła w modelu wyglądają jakby stado koni po nich biegało. Nity zaś przebijają wszystko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 28 Października Share Napisano 28 Października 2 minuty temu, barszczo napisał: Nity zaś przebijają wszystko. Łatwiej kijek pocienkować niż go pogrubasić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 28 Października Share Napisano 28 Października Szalony chińczyk od nitów sie przebranżowił po prostu Tak to jest jaksie ma dostęp do Lancastera wingnuta i postanawia się zainspirowac najlepszymi Po zdjęciach to bardzo trudno ocenić jak to wygląda na żywca - chociaż te panele to tak mocno randomowo pogięte ( na zdjęciach widać, że kadłub jest pofalowany ale to jest rura skręcana w osi podłużnej) co najlepiej na B-52 albo tankerach kc-135 czy nawet na Herkulesach widać, że ta blacha się wybrzusza z charakterystycznym skośnym przebiegiem. raczej pytanie jak to się da zmontować, żeby tych faltur nie pogubić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 3 Listopada Autor Share Napisano 3 Listopada W dniu 28.10.2024 o 18:51, barszczo napisał: Zgoda, oczywiście, ale z umiarem. Skrzydła w modelu wyglądają jakby stado koni po nich biegało. Nity zaś przebijają wszystko. Nie będzie chyba źle Fotki via FB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi