Superbe Napisano 17 Listopada 2022 Share Napisano 17 Listopada 2022 (edytowane) Cała zabawa z tym modelem trwała ok 1,5 roku.Warsztatu nie było z różnych powodów, więc postanowiłem chociaż na konieć zrobić coś w rodzaju galerii. W zamierzeniu model miał być prosto z pudełka ale życie zmieniło podejście do jego wykonania. Dorobiłem ozdobne religi górnego pokładu na rufie, całość balkonów rufowych została wykonana w wersji otwartej. Na dziobie doszłe siatka zabezpieczająca a na bocianich gniazdach niewielkie barierki. Szalupy wzbogaciły się o wiosła, bosaki i liny,a okolice galonu o dodatkowe ozdoby. Skoro Ludwiczek miał manię wielkości i często porównywał sę do słońca, wydawało mi niezbędnym wzbogaceniemodelu o tego typu motto, które umieściłem na rufie przy sterze...Więcej grzechów nie pamiętam... Zapraszam do obejrzenia fotek Edytowane 19 Listopada 2022 przez Superbe 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 17 Listopada 2022 Share Napisano 17 Listopada 2022 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 18 Listopada 2022 Share Napisano 18 Listopada 2022 Piękny Te wszystkie zdobienia i figurki robią robotę, szacun za to olinowanie. Dygresja. W lata temu, gdy czasu miałem znacznie więcej na modelowanie sklejałem modele kartonowe. Na warsztat wziąłem galeon "Vasa". Skleiłem kadłub ale utknąłem na zdobieniach i figurkach. Kombinowałem z modeliną ale efekty prac marne. Teraz są inne techniki pomocne min. druk 3D. Także może model doczeka się kontynuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 18 Listopada 2022 Share Napisano 18 Listopada 2022 Nie znam się, ale wygląda na kawał porządnej roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 18 Listopada 2022 Share Napisano 18 Listopada 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 18 Listopada 2022 Share Napisano 18 Listopada 2022 Coś mi ten okręt przypomina.Gratuluje, kawał dobrej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianC. Napisano 18 Listopada 2022 Share Napisano 18 Listopada 2022 Kawał fajnego żaglowca P.S. zmień w tytule skalę na 1:100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Superbe Napisano 19 Listopada 2022 Autor Share Napisano 19 Listopada 2022 Panowie, bo Pań nie widzę, dzięki wielkie za te posty i uwagi. To potrafi człowieka podbudować, bo przyznaję, że bywały chwile zwątpienia.Wszystkim dziękuję za wpisy i choć nie znalazłem opinii negatywnych, tozdaję sobie sprawę ile zrobiłem błędów i że można było wiele rzeczy wykonać lepiej. Ale biorać pod uwagę moją wiedzę i umiejetności powiem, że wykonałem to najlepiej na ile mnie było stać Jeszcze raz wszystkim dziękuję za zainteresowanie P.S. Prośba do Admina o zmianę skali w tytule na 1/100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 19 Listopada 2022 Share Napisano 19 Listopada 2022 Admin niepotrzebny, edytuj pierwszego posta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CH123 Napisano 19 Listopada 2022 Share Napisano 19 Listopada 2022 I ja się dołączę lekko spóźniony do gratulacji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Superbe Napisano 19 Listopada 2022 Autor Share Napisano 19 Listopada 2022 3 hours ago, Szydercza Gała said: Admin niepotrzebny, edytuj pierwszego posta. Cholera, nie widzę jakiejś opcji zmień/popraw czy czegoś podobnego.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 19 Listopada 2022 Share Napisano 19 Listopada 2022 Trzy kropki po prawej stronie postu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Superbe Napisano 19 Listopada 2022 Autor Share Napisano 19 Listopada 2022 13 minutes ago, _OldMan_ said: Trzy kropki po prawej stronie postu Dzięki wielkie, zadziałało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 19 Listopada 2022 Share Napisano 19 Listopada 2022 Ja się na żaglowcach nie znam ale wygląda całkiem fajnie. Postawiłbym sobie takiego na szafie jakbym potrafił zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Superbe Napisano 19 Listopada 2022 Autor Share Napisano 19 Listopada 2022 Siadaj i dłubaj, dasz radę, a satysfakcja zapewniona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 19 Listopada 2022 Share Napisano 19 Listopada 2022 Ostatnio mi ręka zadrżała w modelarskim nad czarną perła Pewnie by się skończyło na tym że poległbym na olinowaniu i bloczkach. Może kiedyś.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 24 Listopada 2022 Share Napisano 24 Listopada 2022 gratulacje bardzo fajnie wyszło ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Superbe Napisano 27 Listopada 2022 Autor Share Napisano 27 Listopada 2022 No to jeszcze raz wszystkim Wielkie Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdarek Napisano 27 Listopada 2022 Share Napisano 27 Listopada 2022 Oko cieszy....gratuluję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Superbe Napisano 11 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2022 On 11/27/2022 at 3:50 PM, Superbe said: Wielkie Dzięki tym, co teraz dołączyli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi