matejson Napisano 27 Grudnia 2022 Share Napisano 27 Grudnia 2022 Cześć, Rzutem na taśmę w starym roku skończyłem kolejną pracę. Modele to zestawy Trumpetera. Stug delikatnie poprawiony (grille, uchwyty, lufa, antena). Do lawety dodałem żywiczne koła CMK. Figurki to wydruki żywiczne 3D od AMMO (pozy fajne, ale "rzeźba" dyskusyjna). Skala 1/72 Fotka, która się inspirowałem. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 27 Grudnia 2022 Share Napisano 27 Grudnia 2022 Extra się prezentuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 27 Grudnia 2022 Share Napisano 27 Grudnia 2022 rewelacyjna dioramka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 27 Grudnia 2022 Share Napisano 27 Grudnia 2022 Niesamowite! Super klimat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matejson Napisano 27 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2022 Cieszę, że się podoba. Bo to jest jedna z tych prac, która mi nie podpasowała moim oczekiwaniom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 28 Grudnia 2022 Share Napisano 28 Grudnia 2022 Super dioramka i koncepcja. Lubię takie inspiracje zdjęciami z epoki. Jednak masz jeden błąd merytoryczny Berety w WH były używane tylko i wyłącznie w broni pancernej i były one czarne. Mało tego! Jeśli mnie pamięć nie myli, to już w kampanii 1940 roku były wycofywane z użycia i zastępowane furażerkami. Później od 1943 sukiennymi czapkami z daszkiem (Feldmutze M43) wzorowanych na czapkach strzelców alpejskich. Jeśli się mylę, niech mnie ktoś oprawi, bo specem od szwabów nie jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matejson Napisano 28 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2022 Nie do końca tak jak piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr_X Napisano 28 Grudnia 2022 Share Napisano 28 Grudnia 2022 W kampanii francuskiej jeszcze berety były. Powinni byli z antenką robić, to takie jak z OPZZ by były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 29 Grudnia 2022 Share Napisano 29 Grudnia 2022 (edytowane) Nie wiem dokładnie jak to się odbywało w armii niemieckiej ale nie sądzę, że danego dnia wszyscy czołgiści niemieccy wyrzucali berety do kosza a zakładali furażerki. Niemiecka gospodarność szczególnie w warunkach wojennych chyba by nie pozwoliła na to. Śmiem twierdzić, że były okresy przejściowe w których używano różnych sortów mundurowych. Edytowane 29 Grudnia 2022 przez Endrju 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr_X Napisano 29 Grudnia 2022 Share Napisano 29 Grudnia 2022 (edytowane) 3 godziny temu, Endrju napisał: Nie wiem dokładnie jak to się odbywało w armii niemieckiej ale nie sądzę, że danego dnia wszyscy czołgiści niemieccy wyrzucali berety do kosza a zakładali furażerki. Niemiecka gospodarność szczególnie w warunkach wojennych chyba by nie pozwoliła na to. Śmiem twierdzić, że były okresy przejściowe w których używano różnych sortów mundurowych. Kiedyś czytałem książkę napisaną przez Polaka, który był przymusowo wcielony do armii niemieckiej, tytuł: "Byłem żołnierzem Wehrmachtu" (niestety nie pamiętam nazwiska). Człowiek był wcielony do jakiejś samodzielnej jednostki artylerii bodaj w 1944 r. Brał udział w walkach w Alzacji zimą 44/45 w tzw. "worku kolmarskim" i potem w Niemczech. I nie chodzi o berety, ale jest tam opisana taka sytuacja. Mieli mundury, które opisał jako nowe (chyba M43?). Przyszła dostawa starych zniszczonych mundurów (M40?). Kazali nowe mundury złożyć w kostkę i oddać do magazynu, gdzie dostaną te stare zużyte. I tyle. Także tak to mogło wyglądać również w przypadku beretów. Edytowane 29 Grudnia 2022 przez Mr_X 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 29 Grudnia 2022 Share Napisano 29 Grudnia 2022 Dioramka dla mnie pierwsza klasa. Przy tej skali to dla mnie majstersztyk. Nie wiem co Tobie nie podpasywało Twoim oczekiwaniom ale technicznie Twoja diorama, tak samo jak wszystkie inne które znam, jest dla mnie super. Przepraszam autora że swoją aktywność w wątku zacząłem od komentowania wpisów kolegów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 29 Grudnia 2022 Share Napisano 29 Grudnia 2022 Myślałem ba początku,że to sprzęt przechwycony przez brytoli te berety i coś jakby battledresy ale zaskoczyłem ,że jednak nie .Pięknie Panie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matejson Napisano 29 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2022 7 godzin temu, Endrju napisał: Przepraszam autora że swoją aktywność w wątku zacząłem od komentowania wpisów kolegów. A przestań, nie masz za co przepraszać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 7 Stycznia 2023 Share Napisano 7 Stycznia 2023 W dniu 27.12.2022 o 21:19, matejson napisał: Cieszę, że się podoba. Bo to jest jedna z tych prac, która mi nie podpasowała moim oczekiwaniom. W dniu 27.12.2022 o 21:19, matejson napisał: Cieszę, że się podoba. Bo to jest jedna z tych prac, która mi nie podpasowała moim oczekiwaniom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matejson Napisano 8 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2023 9 godzin temu, czak45 napisał: ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 17 Stycznia 2023 Share Napisano 17 Stycznia 2023 Dawno mnie na tym forum nie było. Sorrki za ten wpis. Mam pytanie. Co nie podpasowało Twoim oczekiwaniom? I jak można, bo widzę, że zdjęcia spore. Jakie max. aktualnie można na forum wklejać. Zatrzymałem się chyba na coś ok. 1000 px. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matejson Napisano 18 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2023 7 godzin temu, czak45 napisał: Dawno mnie na tym forum nie było. Sorrki za ten wpis. Mam pytanie. Co nie podpasowało Twoim oczekiwaniom? I jak można, bo widzę, że zdjęcia spore. Jakie max. aktualnie można na forum wklejać. Zatrzymałem się chyba na coś ok. 1000 px. Woda, malowanie figurek, roślinność i drzewo poniekąd co do zdjęć to wrzucam takie jakie aparat wypluwa - nie zmniejszam samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi