Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
11 minut temu, Paweł Czarnocki napisał:

Wiem Paweł. Po prostu czekam na pensję i zrobię jakieś zakupy. 

• Like 1
Napisano
W dniu 26.11.2023 o 20:36, Paweł Czarnocki napisał:

Kurde, patrzę na Twoją jubilerską robotę i nabieram motywacji ....

Może pora przelać motywacje na pracę. 

Tymczasem sobie gąsienice do T-28 przygotowałem pod brudzenie. W sumie zostały mi jeszcze gąsienice do Pz. IV do etapu jak te na T-28. 

DSC01320.jpeg

DSC01322.jpeg

DSC01321.jpeg

• Like 6
Napisano (edytowane)
33 minuty temu, Lipstein napisał:

Narty boskie, robią robotę...

Malowanie to totalna fikcja. Powinny być w kolorze drewna. Na BT-2 już pomalowałem poprawnie. 

Edytowane przez Konrad-Ciba
Napisano
W dniu 29.11.2023 o 11:23, Konrad-Ciba napisał:

Malowanie to totalna fikcja. Powinny być w kolorze drewna. Na BT-2 już pomalowałem poprawnie. 

Może jadą do Finlandii na Turniej Czterech Skoczni.......

Napisano

Wnętrze włazu nie powinno być w kolorze bazowym? Przecież tak pomalowany właz mówi:  "jestem tutaj możesz strzelać do mnie".  Kolor wnętrza poza tym był creamwisse a nie biały.

Napisano
1 godzinę temu, patrykd napisał:

Wnętrze włazu nie powinno być w kolorze bazowym? Przecież tak pomalowany właz mówi:  "jestem tutaj możesz strzelać do mnie".  Kolor wnętrza poza tym był creamwisse a nie biały.

Nie wiem, nie znam się. Jak powinno być w bazowym to jestem stanie to przemalować. 

Napisano

Dałem jeszcze drugą warstwę kurzu i w końcu przykleiłem osłony na wieży. Teraz jak model wyschnie parę dni to biorę się za washa.

rkBDFb9.jpeg

h4sZfth.jpeg
0hBU6Gd.jpeg

uEkw6Nt.jpeg

• Like 4
Napisano
8 godzin temu, patrykd napisał:

Fajnie ze przemaloealrs ten właz. Teraz ma toęce i nogi. 

Spoko, ja się w temacie nie orientuje ale jak coś trzeba zrobić to zrobię. Dzięki za uwagę. 

Napisano
12 godzin temu, Paweł Czarnocki napisał:

Kurczę blade, chciałem założyć wątek warsztatowy z nowym modelem ale nie odważę się ......

Ja też. :szczerbol:

• Haha 1
Napisano (edytowane)

Znalazłem takiego Stuga z Tamiy. Niektóre części wycięte - bez uszczerbku na elemencie. Drewno sklejone. Do kadłuba przyklejone parę elementów - czysto. Komplet z kalkomanią. Trzeba go dokończyć i wyprowadzić! Oddam jakiemuś młodemu jak mi pokaże na PW, że faktycznie jest początkujący. Kto pierwszy ten odbierze paczkę. Pozdrawiam. 

IMG_4986.jpeg

IMG_4987.jpeg

Edytowane przez Konrad-Ciba
  • Like 3
Napisano

PS Do Stuga bym poszukiwał jakiś fajnych kół, takich z napisem Continental bo na tych z Tamiy tego detalu brak a ja bardzo go lubię. Kupie te koła. 

Napisano

Tylko w tym stugu zwróć uwagę na dach, tamiya skopała temat, są tam wystające śruby i pilzeny.

Napisano
2 godziny temu, gustlik napisał:

Tylko w tym stugu zwróć uwagę na dach, tamiya skopała temat, są tam wystające śruby i pilzeny.

Możesz to jakoś zobrazować? Ja się nie znam. 

Napisano

Powinny być sruby wpuszczone i brak pilzenow jak na pierwszej fotce. Najprościej jest to poprawić kupując właściwy dach od panzerart

Screenshot_2023-12-11-11-40-03-832_com.android.chrome.jpg

Screenshot_2023-12-11-11-38-07-786_com.android.chrome-01.jpeg