Paweł Czarnocki Napisano 15 Stycznia Share Napisano 15 Stycznia Metal Primera pędzelkiem nakładasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 15 Stycznia Autor Share Napisano 15 Stycznia Godzinę temu, Paweł Czarnocki napisał: Metal Primera pędzelkiem nakładasz ? Tak. Bardzo cieniutko. Praktycznie można to nazwać techniką suchego pędzla. Rodzinnie. Póki co tyle mam gotowych. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 16 Stycznia Autor Share Napisano 16 Stycznia Beob po washu - jak zwykle jasnym i lekkim, taki najbardziej lubię. Wszystkie detale w postaci akcesoriów przyklejone. Model jest gotowy na obicia i brudzenie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 16 Stycznia Autor Share Napisano 16 Stycznia FT-17 dostał podkład. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 16 Stycznia Autor Share Napisano 16 Stycznia I już chyba ostatnia aktualizacja dziś bo pora na jakieś leżakowanie. T-28 już gotowy na kolory. Poprawiłem to i owo i poskładałem go. Teraz pewnie będę chciał nanieść podkład na T-35 i tą małą amfibię. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 16 Stycznia Autor Share Napisano 16 Stycznia Żartowałem. Jeszcze trochę „czwórki”. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 18 Stycznia Autor Share Napisano 18 Stycznia Koniec nocnej zmiany z Pz. Beob, po pracy. Naniosłem lekki wash oraz warstwę kurzu na obszarach zimmeritu oraz wanny. Tony rdzy są teraz bardziej zróżnicowane. Dodałem lekkie przetarcia zimmeritu. Podoba mi się ten delikatny efekt. Niedługo ruszę z obiciami. Nie wiem jeszcze czy te ciemniejsze robić w kolorze mini czy rdzy. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr_hanky Napisano 18 Stycznia Share Napisano 18 Stycznia Wow, fantastyczny warsztat. Chcialbym miec takie samozaparcie jak Ty.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 19 Stycznia Autor Share Napisano 19 Stycznia 23 godziny temu, Mr_hanky napisał: Wow, fantastyczny warsztat. Chcialbym miec takie samozaparcie jak Ty.... Lubie robić modele - chce mi się. Kilka godzin z Pz. Kpfw. IV Ausf. G z Dragona. Zawieszenie oraz koła już gotowe. Widzisz gdzieś jedną rolkę powrotną? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 20 Stycznia Autor Share Napisano 20 Stycznia Kolejny wash na Beob. Jeszcze delikatnie zimmerit podkreślę jakimś szarym i mogę obijać. Pozdrawiam. K. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 20 Stycznia Autor Share Napisano 20 Stycznia Na zamówienie taki. Super model, świetne spasowanie, 3 ramki elementów + trochę dodatków. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 21 Stycznia Autor Share Napisano 21 Stycznia Z lotu ptaka. Pozdrawiam. K. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 22 Stycznia Share Napisano 22 Stycznia Jestem naprawdę dużym fanem Twoich prac, ale jednak w zieleni podobają mi się bardziej niż ta ostatnia czwórka. Nie mam tu na myśli szczegółów, dodatków, ale ogólną plastykę prac. Tutaj wyszło bardzo poprawnie, ale z krzesła nie zrzuca 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 22 Stycznia Share Napisano 22 Stycznia (edytowane) Zgadzam się z przedmówcą, wash jest za jasny przez to rozmyty detal, np na śrubach, przez to nie ma wyostrzenia detalu, dodany kurz w jasnym kolorze jeszcze bardziej to podkreśla, na 4bo jakoś to pasuje, tu nie do końca, ale co kto lubi. Edytowane 22 Stycznia przez Evildead 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 22 Stycznia Autor Share Napisano 22 Stycznia Naturalnie. Zdania zawsze będą podzielone - każdy ma inny gust. To, że jest poprawie to już dla mnie duży atut, więcej mi nie potrzeba a jasne washe bardziej mi się podobają. Dzięki za konstruktywne komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 22 Stycznia Autor Share Napisano 22 Stycznia Dobry wieczór fredżajsy! Dzisiejszy dzień owocował w malowanie podkładu na moim T-35 w wersji wcześniej. Jak zwykle, w pierwszej kolejności użyłem podkładu do części metalowych Mr. Metal Primer-r z firmy Gunze. Następnie, niezmiennie warstwa Surfacera 1500. Po całkowitym wyschnięciu koniecznie będzie lekkie przetarcie papierem ściernym niektórych miejsc. Ten tydzień będzie poświęcony także recenzjom gąsienic w technologii druku 3D, więc bądźcie czujni. Nabytek. Chcę powtórzyć moje zimowe malowanie które pierwotnie było na Pz. Beob, stąd taki wybór. Fajnie będzie wyglądać z tymi gąsienicami. Pozdrawiam. K. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 22 Stycznia Share Napisano 22 Stycznia 6 minut temu, Konrad-Ciba napisał: Mam go i ja, także sobie zerknę jak sobie poradzisz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 22 Stycznia Autor Share Napisano 22 Stycznia 23 minuty temu, Evildead napisał: Mam go i ja, także sobie zerknę jak sobie poradzisz. A ja chętnie bym zobaczył Twoje poczynania na warsztacie. Musze zająć się trochę Dragonowską czwórką i Tygrysem zanim go rozgrzebie. Teraz gdy już mam z głowy podkłady na modelach mogę spokojnie składać (tylko małe poprawki na T-35 jeszcze). Jutro coś podziałam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 22 Stycznia Share Napisano 22 Stycznia No bym go chętnie zaczął, ale na dwa tematy na raz to już ciężko, trzeba umieć jak Ty rozgrzebać, przyjdzie czas na niego, słabo z czasem, kilka godzin na tydzień to co to za modelarstwo , powoli.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 22 Stycznia Autor Share Napisano 22 Stycznia Zapraszam również na mój Instagram. Dobranoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 23 Stycznia Autor Share Napisano 23 Stycznia Trochę małego czołgutka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 24 Stycznia Autor Share Napisano 24 Stycznia Jakiś czas temu była tutaj rozmowa o gąsienicach do Crusadera. Pragę poinformować iż będą takowe z www.panzerwerkdesign.com.pl w cenie niższej niż te od ET Model a jakościowo lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 24 Stycznia Autor Share Napisano 24 Stycznia (edytowane) Już w sumie są. Edytowane 24 Stycznia przez Konrad-Ciba 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 26 Stycznia Autor Share Napisano 26 Stycznia Przemysław Wojdas z panzerwerkdesign wysłał mi super produkty do moich modeli. Są to gąsienice z pinami do Tygrysa I, Ferdinanda oraz Panzera IV. Produkty te to bardzo szczegółowo wykonane elementy. Za kilka dni będzie je można zobaczyć zmontowane na moich czołgach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 28 Stycznia Autor Share Napisano 28 Stycznia Pora skończyć tą czwórkę, co uczynię prawdopodobnie jutro. To była fajna budowa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi