Konrad-Ciba Napisano 6 Lutego Autor Share Napisano 6 Lutego Tak. Składa się je szybko i fajnie. To satysfakcjonująca praca. Miałem sobie zrobić trochę wolnego ale w sumie przy tych gąsienicach odpoczywam. Taśmy oczywiście ruchome, po dwie szpilki na ogniwo - montowane na wcisk. Co do zdjęć to różnie. Staram się robić wszystko aparatem ale czasami mi się nie chce więc cykam telefonem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 6 Lutego Share Napisano 6 Lutego Jak Ci się składa gąski?moje do Shermana potrafią się "rozpiąć".. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 7 Lutego Autor Share Napisano 7 Lutego 6 godzin temu, piotrkur napisał: Jak Ci się składa gąski?moje do Shermana potrafią się "rozpiąć".. Bardzo dobrze. Najlepiej je trzymać na płask. Nie miałem nigdy problemu z rozpinaniem gąsienic aczkolwiek pisałem z Przemkiem aby zrobił większe “ząbki” do pinów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WPR Napisano 7 Lutego Share Napisano 7 Lutego 17 godzin temu, Konrad-Ciba napisał: panzerwerkdesign.com.pl Powiedz im, żeby zrobili do Leoparda 1 bo nie mam gdzie kupić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 7 Lutego Autor Share Napisano 7 Lutego 18 minut temu, WPR napisał: Powiedz im, żeby zrobili do Leoparda 1 bo nie mam gdzie kupić. Przekazałem. Jak coś będzie wiadomo to dam znać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 7 Lutego Autor Share Napisano 7 Lutego 1 godzinę temu, WPR napisał: Powiedz im, żeby zrobili do Leoparda 1 bo nie mam gdzie kupić. Dostałem odpowiedź, że to będzie ciężki temat ale zobaczy co da się zrobić. Pozdrawiam. K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WPR Napisano 7 Lutego Share Napisano 7 Lutego 31 minut temu, Konrad-Ciba napisał: Dostałem odpowiedź, że to będzie ciężki temat ale zobaczy co da się zrobić. Pozdrawiam. K. Mój post był bardziej żartem, ale dzięki. Jak będzie to nabędę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 7 Lutego Autor Share Napisano 7 Lutego Żart, żartem ale gąsienice do Leoparda 1 oraz 2 są w planach co mnie cieszy bo mam takowy z Borderu i chce go wykonać w polskich barwach. Jedynie trzeba rozwiązać sposób montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 7 Lutego Autor Share Napisano 7 Lutego Gąsienice gotowe. Teraz czeka mnie żmudna robota przy taśmach do Flaka 18. Pozdrawiam. K. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 11 Lutego Autor Share Napisano 11 Lutego Zapraszam do galerii. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 11 Lutego Autor Share Napisano 11 Lutego Do Tygrysa chwilowo i tak nie mam części więc wrzuciłem na warsztat kolejnego Pz. IV. Zmotywuje mnie to do skończenia Beob. Pierwsze wrażenia z zestawu bardzo pozytywne. Pozdrawiam. K. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 11 Lutego Share Napisano 11 Lutego 3 godziny temu, Konrad-Ciba napisał: Do Tygrysa chwilowo i tak nie mam części więc wrzuciłem na warsztat kolejnego Pz. IV. Zmotywuje mnie to do skończenia Beob. Pierwsze wrażenia z zestawu bardzo pozytywne. Pozdrawiam. K. To Border ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 11 Lutego Autor Share Napisano 11 Lutego 14 minut temu, Paweł Czarnocki napisał: To Border ? RFM, zapomniałem dodać. Super zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 13 Lutego Autor Share Napisano 13 Lutego Gotowy na łedering. Pozdrawiam. K. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 14 Lutego Autor Share Napisano 14 Lutego (edytowane) Dobranoc. Pozdrawiam. K. Edytowane 14 Lutego przez Konrad-Ciba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 14 Lutego Share Napisano 14 Lutego No i lepiej z ciemnym niż z jasnym, jest różnica. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 14 Lutego Autor Share Napisano 14 Lutego 1 godzinę temu, Evildead napisał: No i lepiej z ciemnym niż z jasnym, jest różnica. Tak. To pierwszy mój niemiecki pojazd więc wkradło się małe nieporozumienie. Będę wiedział już jak robić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 14 Lutego Autor Share Napisano 14 Lutego Tymczasem dodaje kilka zdjęć referencyjnych. T-35 wczesny miał być zimowy, jednak będzie zielony z fajnymi oznaczeniami manewrowymi. Będzie zabawą oraz pewnym wyzwaniem malowanie tych oznaczeń na wieżach. Robiłem to już na wcześniejszym modelu T-35. Zgadza się, drugi późny T-35 już w drodze do mnie. Będzie z dwiema kreskami na wieży oraz brakiem anteny ramowej. Zimowy Pz. IV w budowie. Kamuflaż będzie mocno rozmyty. Podobny do pierwotnej wersji Beob. W momencie pisania tego posta gąsienice do Beob już zostały mocno ubłocone i schną. Po dodaniu efektów metalicznych zrobię odpowiednie zdjęcia. Kolejnym etapem będzie brudzenie wanny błotem. Pozdrawiam. K. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 14 Lutego Autor Share Napisano 14 Lutego Gąsienice gotowe. Jeszcze pewnie delikatnie zmienią kolory jak całkowicie wyschną ale to za parę dni. Pozdrawiam. K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 15 Lutego Autor Share Napisano 15 Lutego Po efektach błota Pz. Beob jest prawie gotowy - przynajmniej tak myślę. Zostały jakieś delikatne poprawki. Dostał lakier matowy. Niech do wszystko wyschnie porządnie. Muszę jeszcze pomalować siatki które są między osłonami w wieżą. Pozdrawiam. K. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 15 Lutego Autor Share Napisano 15 Lutego (edytowane) Już go mam. Edytowane 15 Lutego przez Konrad-Ciba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 16 Lutego Autor Share Napisano 16 Lutego Szybko pójdzie. Cel to przygotowanie go do etapu blach. BTW Galeria Pz. Beob blisko. Pozdrawiam. K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 18 Lutego Autor Share Napisano 18 Lutego (edytowane) Sprawozdanie z nocnego posiedzenia. W drewnianym pudełku części obrobione i gotowe do mycia z kurzu. To ten sam stos części z postu wyżej. Kupka elementów nad szufladką do obrobienia zaś sama bryła T-35 oraz wieże już szpachlowane klejem CA z dodatkiem wypełniacza. Pozostanie plastikowa drobnica w małej ilości, elementy PE zestawowe + blaszki Voyagera które muszę nabyć tak samo jak i lufy km Abera i gąsienice z HobbyBossa x2 - do wczesnego i tego (okazało się, że mam dwie taśmy lewych albo prawych Fruili które miały być do wczesnego aczkolwiek nie żałuję bo kupowałem je na aukcji charytatywnej. Dodatki kupię końcem miesiąca. Do tego czasu chciałbym mieć wyprowadzonego tego T-35. Dziś mam wolną niedzielę więc będę coś szlifował pewnie. Pozdrawiam i życzę dobrej nocy. K. Edytowane 18 Lutego przez Konrad-Ciba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 18 Lutego Share Napisano 18 Lutego Nienawidzę cię z powodu takiej mnogości czasu wolnego.. 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 18 Lutego Share Napisano 18 Lutego Dorzucę swoją nienawiść za ilość chęci do klejenia w tym wolnym czasie. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi