Paweł Czarnocki Napisano 26 Listopada 2023 Share Napisano 26 Listopada 2023 49 minut temu, Konrad-Ciba napisał: A idź Ty! Nie mam narazie luf do T-35 Na chwile obecną są Plastmodelu https://www.plastmodel.pl/66249-panzer-art-gb35-033-t-28ampt-35-mantlet-with-kt-28-gun-135 W Mojehobby https://www.mojehobby.pl/products/Set-of-barrels-for-Soviet-tank-T-28-Early-1-x-KT-28-76-2-mm-3-x-Machine-Gun-DT-7-62-mm.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 26 Listopada 2023 Autor Share Napisano 26 Listopada 2023 11 minut temu, Paweł Czarnocki napisał: Na chwile obecną są Plastmodelu https://www.plastmodel.pl/66249-panzer-art-gb35-033-t-28ampt-35-mantlet-with-kt-28-gun-135 W Mojehobby https://www.mojehobby.pl/products/Set-of-barrels-for-Soviet-tank-T-28-Early-1-x-KT-28-76-2-mm-3-x-Machine-Gun-DT-7-62-mm.html Wiem Paweł. Po prostu czekam na pensję i zrobię jakieś zakupy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 26 Listopada 2023 Share Napisano 26 Listopada 2023 4 godziny temu, Konrad-Ciba napisał: Wiem Paweł. Po prostu czekam na pensję i zrobię jakieś zakupy. Kurde, patrzę na Twoją jubilerską robotę i nabieram motywacji .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 29 Listopada 2023 Autor Share Napisano 29 Listopada 2023 W dniu 26.11.2023 o 20:36, Paweł Czarnocki napisał: Kurde, patrzę na Twoją jubilerską robotę i nabieram motywacji .... Może pora przelać motywacje na pracę. Tymczasem sobie gąsienice do T-28 przygotowałem pod brudzenie. W sumie zostały mi jeszcze gąsienice do Pz. IV do etapu jak te na T-28. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 29 Listopada 2023 Share Napisano 29 Listopada 2023 Narty boskie, robią robotę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 29 Listopada 2023 Autor Share Napisano 29 Listopada 2023 (edytowane) 33 minuty temu, Lipstein napisał: Narty boskie, robią robotę... Malowanie to totalna fikcja. Powinny być w kolorze drewna. Na BT-2 już pomalowałem poprawnie. Edytowane 29 Listopada 2023 przez Konrad-Ciba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 1 Grudnia 2023 Share Napisano 1 Grudnia 2023 W dniu 29.11.2023 o 11:23, Konrad-Ciba napisał: Malowanie to totalna fikcja. Powinny być w kolorze drewna. Na BT-2 już pomalowałem poprawnie. Może jadą do Finlandii na Turniej Czterech Skoczni....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 2 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2023 Kolejne gąsienice gotowe na brudzenie. Pora na filtry i oleje. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 2 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2023 Pierwszy filtr po całości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 2 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2023 Pora na washa. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 3 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2023 Jeszcze góra. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 3 Grudnia 2023 Share Napisano 3 Grudnia 2023 Wnętrze włazu nie powinno być w kolorze bazowym? Przecież tak pomalowany właz mówi: "jestem tutaj możesz strzelać do mnie". Kolor wnętrza poza tym był creamwisse a nie biały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 3 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2023 1 godzinę temu, patrykd napisał: Wnętrze włazu nie powinno być w kolorze bazowym? Przecież tak pomalowany właz mówi: "jestem tutaj możesz strzelać do mnie". Kolor wnętrza poza tym był creamwisse a nie biały. Nie wiem, nie znam się. Jak powinno być w bazowym to jestem stanie to przemalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 4 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2023 Dałem jeszcze drugą warstwę kurzu i w końcu przykleiłem osłony na wieży. Teraz jak model wyschnie parę dni to biorę się za washa. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 4 Grudnia 2023 Share Napisano 4 Grudnia 2023 Fajnie ze przemaloealrs ten właz. Teraz ma toęce i nogi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 5 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2023 8 godzin temu, patrykd napisał: Fajnie ze przemaloealrs ten właz. Teraz ma toęce i nogi. Spoko, ja się w temacie nie orientuje ale jak coś trzeba zrobić to zrobię. Dzięki za uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 5 Grudnia 2023 Share Napisano 5 Grudnia 2023 Kurczę blade, chciałem założyć wątek warsztatowy z nowym modelem ale nie odważę się ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 6 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2023 12 godzin temu, Paweł Czarnocki napisał: Kurczę blade, chciałem założyć wątek warsztatowy z nowym modelem ale nie odważę się ...... Ja też. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 6 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2023 (edytowane) Znalazłem takiego Stuga z Tamiy. Niektóre części wycięte - bez uszczerbku na elemencie. Drewno sklejone. Do kadłuba przyklejone parę elementów - czysto. Komplet z kalkomanią. Trzeba go dokończyć i wyprowadzić! Oddam jakiemuś młodemu jak mi pokaże na PW, że faktycznie jest początkujący. Kto pierwszy ten odbierze paczkę. Pozdrawiam. Edytowane 6 Grudnia 2023 przez Konrad-Ciba 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 8 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2023 Stug wciąż do oddania. Tymczasem FT-17 prawie gotowy do malowania. Pozostało wyszlifować kilka części. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 10 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2023 Nikt nie chciał a zrobić trzeba. Taki szkrab jeszcze. Fajny model, 4 małe ramki - zejdzie pare dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 10 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2023 PS Do Stuga bym poszukiwał jakiś fajnych kół, takich z napisem Continental bo na tych z Tamiy tego detalu brak a ja bardzo go lubię. Kupie te koła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 11 Grudnia 2023 Share Napisano 11 Grudnia 2023 Tylko w tym stugu zwróć uwagę na dach, tamiya skopała temat, są tam wystające śruby i pilzeny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 11 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2023 2 godziny temu, gustlik napisał: Tylko w tym stugu zwróć uwagę na dach, tamiya skopała temat, są tam wystające śruby i pilzeny. Możesz to jakoś zobrazować? Ja się nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 11 Grudnia 2023 Share Napisano 11 Grudnia 2023 Powinny być sruby wpuszczone i brak pilzenow jak na pierwszej fotce. Najprościej jest to poprawić kupując właściwy dach od panzerart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi