patrykd Napisano 16 Grudnia 2023 Share Napisano 16 Grudnia 2023 Zauwazykem ze na modelach nie robisz obić. Dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 16 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2023 Teraz, patrykd napisał: Zauwazykem ze na modelach nie robisz obić. Dlaczego? Kiepski masz wzrok. Robię. Zobacz na T-28 którego kończę. Moje obicia są subtelne. Nie lubię nadmiernego młotkowania. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 17 Grudnia 2023 Share Napisano 17 Grudnia 2023 (edytowane) Ten T28 baaaaardzo mi się podoba. Jak robisz kurzenie? Bardzo subtelne, nie natarczywe, ale ładnie widoczne , bez przytłumienia detali. W moim guście po prostu. Pigmenty? Czy jakieś specyfiki? Edytowane 17 Grudnia 2023 przez Radek Filipek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 17 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2023 (edytowane) Wlej sobie do starego, taniego aerografu jakiś siuwaks - jasny, szary. W moim przypadku był to AK022. Tylko trzeba sobie dobrze rozcieńczyć. Coś w stylu filtru. Potem aerografem sobie malujesz gdzie ma być kurz (najlepiej warstwowo). Potem już tylko Thinner do siuwaksów i praca pędzlem. Na bokach tak robiłem właśnie zacieki i na płaskich powierzchniach „rozbijałem”. Tylko do płaskich już sobie zanurzałem pędzelek w siuwaksie i nakładałem rozklepując thinnerem. W sumie to wszystko praktycznie jedną butelką robiłem. Potem tylko Buffem Tamiy gdzie nie gdzie. Wash był już innego koloru więc jakoś to żyje. Dobrze kolory dobierz, kombinuj. PS Polecam sobie satynę z matem zmieszać i na takiej powierzchni pracować. Edytowane 17 Grudnia 2023 przez Konrad-Ciba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 17 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2023 Zostały gąsienice i ostatnie poprawki. Błoto jeszcze schnie po pigment fixerze więc odcień delikatnie się zmieni. Zadowolony jestem. ️ 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 17 Grudnia 2023 Share Napisano 17 Grudnia 2023 Piasek i ziemia ładnie siadły na zawieszeniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 17 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2023 Tyle na dziś bo nie mam już siły. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 18 Grudnia 2023 Share Napisano 18 Grudnia 2023 Pytanie małe, te zielone kółka malowane po całości to tak ma być ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 18 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2023 Godzinę temu, Evildead napisał: Pytanie małe, te zielone kółka malowane po całości to tak ma być ? Które? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 18 Grudnia 2023 Share Napisano 18 Grudnia 2023 No a te np tu czasem nie bandaż byl ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 18 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2023 Teraz, Evildead napisał: No a te np tu czasem nie bandaż byl ? A nie ma? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 18 Grudnia 2023 Share Napisano 18 Grudnia 2023 Ale zielony ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 18 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2023 11 minut temu, Evildead napisał: Ale zielony ? Szary jest na bandażach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 18 Grudnia 2023 Share Napisano 18 Grudnia 2023 No dobra, może zdjęcie nie do końca oddaje, jak się przyjrzeć trochę szarego coś tam widać, ale taki deko jasny , Twój model, już nie wnikam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 18 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2023 Tak, jasny. Jeszcze na tych modelach ta guma jest taka jaśniejsza ale stosuje już inny kolor na bandaże. Koła są oczywiście pomalowane, raczej bym nie rozstawił zielonych gum. Pozdrawiam. K. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 19 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2023 T-28 gotowy. Zapraszam do galerii. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 19 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2023 (edytowane) Bardzo miło i fajnie klei mi się StuGa z Tamiy. Postanowiłem trochę rozwinąć wątek tych pojazdów i zakupiłem oto takie dwie sztuki. Model Tamiy będę budować dwa razy. Jeden już jest na warsztacie a drugi będzie robiony jak przyjdzie na niego ochota i trzeba się będzie odstresować po jakimś HobbyBossie lub innym wynalazku. Czyli będzie Marjatta z betonem i drewnem i bez. A ta F8 z Takoma piękna jest. Super model będzie. Edytowane 19 Grudnia 2023 przez Konrad-Ciba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 20 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2023 Umyty. Niedługo będzie malowany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 20 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2023 Drugi schnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
produdi Napisano 20 Grudnia 2023 Share Napisano 20 Grudnia 2023 6 godzin temu, Konrad-Ciba napisał: Drugi schnie. To dopiero kawał naleśnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 22 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2023 W dniu 20.12.2023 o 23:40, produdi napisał: To dopiero kawał naleśnika Sporawy jest, gablota do niego jeszcze większa ale na półce okazałe się prezentuje ten model a dwa to już w ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 23 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2023 Dwa T-28 gotowe na elementy fototrawione. Nie mam jeszcze luf i gąsienic do tych modeli. FT gotowy na malowanie. T-35 wczesny gotowy do malowania. Pozdrawiam. K. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 23 Grudnia 2023 Share Napisano 23 Grudnia 2023 kyrielejson toż to istna fabryka na trzy zmiany.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 23 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2023 3 godziny temu, M.A.V. napisał: kyrielejson toż to istna fabryka na trzy zmiany.... Jestem pozytywnie zakręcony skończeniem T-28 i chce mi się robić, teraz póki mam wolne trzeba to wykorzystać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 24 Grudnia 2023 Share Napisano 24 Grudnia 2023 W dniu 23.12.2023 o 11:17, Konrad-Ciba napisał: Jestem pozytywnie zakręcony skończeniem T-28 i chce mi się robić, teraz póki mam wolne trzeba to wykorzystać. I takie podejście szanuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi