Konrad-Ciba Napisano 13 Marca Autor Share Napisano 13 Marca Dla przypomnienia. Nowe zdjęcia zrobiem do swojej galerii na telefonie więc dodaje i tutaj. Na poprzednich ten wash jakoś strasznie piaskowy. Szkoda, że nie mam ogniw drugiego typu bo bym go skończył. Pozdrawiam. K. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 13 Marca Autor Share Napisano 13 Marca Fajnie wygląda z tymi antenami. Pozdrawiam. K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 14 Marca Autor Share Napisano 14 Marca Kolejne antenki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 15 Marca Autor Share Napisano 15 Marca Ostatnie zakupy modeli. Mam już je wszystkie - te które chciałem. Trzeba to przerobić teraz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 15 Marca Share Napisano 15 Marca 16 godzin temu, Konrad-Ciba napisał: Kolejne antenki. Nie wiem czy jest jeszcze sens przepłacać za pantery dragona, rfm i takom robia równie dobre pantery za mniejszą kase. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 15 Marca Autor Share Napisano 15 Marca Godzinę temu, gustlik napisał: Nie wiem czy jest jeszcze sens przepłacać za pantery dragona, rfm i takom robia równie dobre pantery za mniejszą kase. Pewnie masz racje aczkolwiek chciałem Dragona bo mam sentyment i składa mi się go najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 15 Marca Share Napisano 15 Marca 2 godziny temu, Konrad-Ciba napisał: Pewnie masz racje aczkolwiek chciałem Dragona bo mam sentyment i składa mi się go najlepiej. Znam to, też lubie Dragona, ale w tej chwili ma dobrą konkurencje. Sam ostatnio kupilem pantere Dragona ale tylko dlatego że to wersja ersatz m10 i nikt inny tej wersji nie produkuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 15 Marca Autor Share Napisano 15 Marca 3 godziny temu, gustlik napisał: Znam to, też lubie Dragona, ale w tej chwili ma dobrą konkurencje. Sam ostatnio kupilem pantere Dragona ale tylko dlatego że to wersja ersatz m10 i nikt inny tej wersji nie produkuje. No widzisz. Ja tylko dopowiem, że Dragon ma jakiś taki ten plastik mega przyjazdy. Super się to obrabia. RFM też ma tą Panterę w ofercie aż się zastanawiałem nad wyborem. Ostatecznie zdecydował właśnie ten plastik i jeszcze te dodatki w pudle. Mam jeszcze ochotę na jakiegoś Stuga III sobie kupić ale dużo tych modeli już kupiłem. M10 mega ciekawa! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 15 Marca Share Napisano 15 Marca Godzinę temu, Konrad-Ciba napisał: No widzisz. Ja tylko dopowiem, że Dragon ma jakiś taki ten plastik mega przyjazdy. Super się to obrabia. RFM też ma tą Panterę w ofercie aż się zastanawiałem nad wyborem. Ostatecznie zdecydował właśnie ten plastik i jeszcze te dodatki w pudle. Mam jeszcze ochotę na jakiegoś Stuga III sobie kupić ale dużo tych modeli już kupiłem. M10 mega ciekawa! No i pojazd i historia panzerbrigade 150 mega ciekawa, będę robił dioramę z jeepem i tym m10. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 15 Marca Autor Share Napisano 15 Marca Patrząc na te zdjęcia mam ochotę tą Panterę rozgrzebać ale pierw trzeba coś zbudować do malowania bo już za dużo tego na biurku. Pz. IV jest najbliższy. Może nim się zajmę. Super robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 15 Marca Autor Share Napisano 15 Marca (edytowane) Wieże do Beoba oraz “11” prawie gotowe. Brakuje jedynie hamulców wylotowych oraz małej półki na kompas w Beobie - nie mam tych części na chwilę obecną więc je pomijam. Podczas budowy pomyślałem o malowaniu, osłony boczne nie są przyklejona do głównej struktury wieży. Myślę, że “11” będzie w międzyczasie gotowa na malowanie. Na Beobie jest trochę więcej pracy. Muszę się jeszcze zająć “515”. W przyszłym tygodniu odbiorę gąsienice od Panzerwerkdesign więc jest sporo jeszcze do zrobienia. Parę dni temu uruchomiłem coś w rodzaju strony Pateron więc jeżeli masz kilka wolnych złotych i chcesz wesprzeć moją twórczość oraz dodać parę groszy do zakupu dodatków będę wdzięczny. https://buycoffee.to/konradscalemodels Pozdrawiam. K. Edytowane 15 Marca przez Konrad-Ciba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 16 Marca Autor Share Napisano 16 Marca “515” dla klienta. Wieża gotowa. Dodałem trochę pracy od podstaw z aluminiowej puszki po napoju Coca-Cola. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 16 Marca Autor Share Napisano 16 Marca Praca w toku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 17 Marca Autor Share Napisano 17 Marca “11” jest już prawie gotowa na malowanie podkładu. Nie mam narazie hamulca wylotowego oraz gąsienic aby umieścić zapasowe ogniwa na przodzie czołgu, trochę czasu minie do pierwszej warstwy Surfacera. Pozdrawiam. K. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 21 Marca Autor Share Napisano 21 Marca (edytowane) “11” już prawie gotowa do malowania więc sobie biorę na warsztat coś poważnego, pracochłonnego i skomplikowanego. Ciekawe jak mi to wnętrze wyjdzie. Edytowane 21 Marca przez Konrad-Ciba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 22 Marca Autor Share Napisano 22 Marca Po zakończeniu mojej zmiany w pracy pora na trochę odpoczynku przy modelu @miniart_models. Nocna zmiana z zestawem zakończona, bardzo pracochłonny ale satysfakcjonujący model. Wciąż sporo do zrobienia. Po weekendzie chce nałożyć jakieś pierwsze kolory na tą sekcję. Teraz życzę dobrej nocy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 22 Marca Share Napisano 22 Marca Wygląda spoko, i jest detal odpowiedni ,w końcu mini art, mam podobny interior od nich tylko późny, to będę zaglądał, szczególnie na wnętrze malunki itp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 22 Marca Autor Share Napisano 22 Marca Krok 17 z instrukcji odhaczony. Pora na boki wanny i przedział silnikowy. Pozdrawiam. K. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 22 Marca Share Napisano 22 Marca Ładnie to wygląda ale szkoda że guzik będzie widać... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 22 Marca Autor Share Napisano 22 Marca No nie planuje jakiś rozbieralnych segmentów. Bryła będzie cała, z otwartymi włazami. Co tam widać będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 22 Marca Share Napisano 22 Marca 3 godziny temu, SnajperTBG napisał: Ładnie to wygląda ale szkoda że guzik będzie widać... Sobie się robi , Snajper zależy kto jakie ma cele , chcesz mieć niepowtarzalny to robisz jak najlepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 22 Marca Autor Share Napisano 22 Marca Tak! Robić fajnie dla siebie samego to dla mnie podstawa. No chyba, że na zamówienie to dla kogoś. Myśle, że fajnie to będzie wyglądać z otwartymi wszystkimi włazami. Zdjęcia przed zamknięciem też zrobi się. Mam jeszcze 3 modele z wnętrzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 23 Marca Autor Share Napisano 23 Marca BTW chyba sobie zamienię tego Stuga IV z RFM na tego samego tylko z wnętrzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 23 Marca Autor Share Napisano 23 Marca Po 3 latach znaleziony w pudełku z dodatkowymi częściami. Trzeba go będzie robić. Fajny temat. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 24 Marca Share Napisano 24 Marca Super pojazdy i bardzo dobrze, że odgrzewasz stare kotlety. Modele Miniart są super zdetalowane i mega rozdrobnione. Najwięcej czasu zajmuje szukanie części na ramkach. Mam jeszcze do sklejenia cztery Miniarty. Zakupiłem towaru jak małpa kitu na Black Friday i teraz leży na szafie. Działaj na podziemnym modelarskim froncie. Będziemy z przyjemnością oglądać efekty Twojej pracy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi