Skocz do zawartości

PO-2 z kasetami Bakszajewa ; ICM 72244 ; 1/72

Kon_Bar

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo piękny :super: Fajnie że pojawiają się cywile z tematyki aeroklubowej i sanitarnej oraz inne bo to oznacza że nie jest to do końca niszowy i nudny temat. Pociaczków czy CSSów mam kilka w planie w tym tez sanitarne, ale deficyt czasu nie pozwala na rozwinięcie prac 🙄

• Thanks 1

9 godzin temu, Wymysl napisał:

Znalazłeś gdzieś zdjęcia tego egzemplarza, czy to Twoja wizja?

000A16JHVPVBYXS5-C122-F4.jpg.736b75d8f7fd8cf60744441c80fc2bfd.jpg

+ opisy / plansze barwne. Wiem, że malowanie „SP- „ na płatach miało co najmniej 2 formy (przez cały płat i tylko po jednej stronie) w zależności od okresu. Do tego malowania „przez cały płat” dotarłem dopiero po ukończeniu modelu 😞

Edytowane przez Kon_Bar
  • Like 1

Jeju, druga strona wpisów, a ja dopiero zobaczyłem... ale wstyd.

Model widziałem wcześniej, ale warto napisać; pięknie wyszedł i super, że temat niepospolity :super: 

2 godziny temu, Kon_Bar napisał:

Do tego malowania „przez cały płat” dotarłem dopiero po ukończeniu modelu

To było się wcześniej pytać :twisted:

• Thanks 1

Pozwolisz, że tak odpowiem:

2 minuty temu, Kon_Bar napisał:

A takie „półpłatowe” to brzydkie wyszło 🤔 ?

14 minut temu, Grzes napisał:

pięknie wyszedł

• Thanks 1

3 godziny temu, Grzes napisał:

Jeju, druga strona wpisów, a ja dopiero zobaczyłem... ale wstyd.

Grzesiu, wstyd to kraść i z d....y spaść, miałeś prawo przeoczyć galerię przy wysypie różnych tematów m.in. "finansowych" jakie ostatnio się toczą na forum:hmmm:

• Haha 1

Jeszcze w temacie kaset. Na zdjęciu z epoki widać okienko w dolnej części, model jest pozbawiony tego elementu. Zabieg był celowy i poparty jakimś racjonalnym uzasadnieniem, czy po prostu, dałeś sobie spokój z tym elementem ?

7 godzin temu, kopernik napisał:

Jeszcze w temacie kaset. Na zdjęciu z epoki widać okienko w dolnej części, model jest pozbawiony tego elementu. Zabieg był celowy i poparty jakimś racjonalnym uzasadnieniem, czy po prostu, dałeś sobie spokój z tym elementem ?

Kasety mają okienka na wewnętrznych ścianach. To co widać na fotce to raczej nie okno ( zasłaniałyby je nosze wsuwane do kasety na specjalnych prowadnicach). Ten cień to może być rodzaj… no właśnie… wentylacji? Podejrzewam, że i bez tego pacjentom byłoby zimno. Może to tylko zamalowany fragment kasety? Tak czy siak. Zapmniałem o tym elemencie 😞 

Edytowane przez Kon_Bar
  • Like 1