Artek82 Napisano 4 Stycznia 2023 Share Napisano 4 Stycznia 2023 Bardzo piękny Fajnie że pojawiają się cywile z tematyki aeroklubowej i sanitarnej oraz inne bo to oznacza że nie jest to do końca niszowy i nudny temat. Pociaczków czy CSSów mam kilka w planie w tym tez sanitarne, ale deficyt czasu nie pozwala na rozwinięcie prac 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 4 Stycznia 2023 Share Napisano 4 Stycznia 2023 Znalazłeś gdzieś zdjęcia tego egzemplarza, czy to Twoja wizja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 4 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2023 (edytowane) 9 godzin temu, Wymysl napisał: Znalazłeś gdzieś zdjęcia tego egzemplarza, czy to Twoja wizja? + opisy / plansze barwne. Wiem, że malowanie „SP- „ na płatach miało co najmniej 2 formy (przez cały płat i tylko po jednej stronie) w zależności od okresu. Do tego malowania „przez cały płat” dotarłem dopiero po ukończeniu modelu Edytowane 4 Stycznia 2023 przez Kon_Bar 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 4 Stycznia 2023 Share Napisano 4 Stycznia 2023 Jeju, druga strona wpisów, a ja dopiero zobaczyłem... ale wstyd. Model widziałem wcześniej, ale warto napisać; pięknie wyszedł i super, że temat niepospolity 2 godziny temu, Kon_Bar napisał: Do tego malowania „przez cały płat” dotarłem dopiero po ukończeniu modelu To było się wcześniej pytać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 4 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2023 8 minut temu, Grzes napisał: To było się wcześniej pytać A takie „półpłatowe” to brzydkie wyszło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 4 Stycznia 2023 Share Napisano 4 Stycznia 2023 Pozwolisz, że tak odpowiem: 2 minuty temu, Kon_Bar napisał: A takie „półpłatowe” to brzydkie wyszło ? 14 minut temu, Grzes napisał: pięknie wyszedł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 4 Stycznia 2023 Share Napisano 4 Stycznia 2023 3 godziny temu, Grzes napisał: Jeju, druga strona wpisów, a ja dopiero zobaczyłem... ale wstyd. Grzesiu, wstyd to kraść i z d....y spaść, miałeś prawo przeoczyć galerię przy wysypie różnych tematów m.in. "finansowych" jakie ostatnio się toczą na forum 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 4 Stycznia 2023 Share Napisano 4 Stycznia 2023 Pięknie wyszedł, oglądam Twoją pracę po raz enty i pewnie jeszcze kilka razy zobaczę. Gratuluję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 6 Stycznia 2023 Share Napisano 6 Stycznia 2023 Konrad, bardzo ładny model, a niecodzienność tematu tylko podbija dobre wrażenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 7 Stycznia 2023 Share Napisano 7 Stycznia 2023 Zapytam dla formalności, czy w kasetach jest pusto ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 8 Stycznia 2023 Share Napisano 8 Stycznia 2023 Jeszcze w temacie kaset. Na zdjęciu z epoki widać okienko w dolnej części, model jest pozbawiony tego elementu. Zabieg był celowy i poparty jakimś racjonalnym uzasadnieniem, czy po prostu, dałeś sobie spokój z tym elementem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 8 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2023 (edytowane) 7 godzin temu, kopernik napisał: Jeszcze w temacie kaset. Na zdjęciu z epoki widać okienko w dolnej części, model jest pozbawiony tego elementu. Zabieg był celowy i poparty jakimś racjonalnym uzasadnieniem, czy po prostu, dałeś sobie spokój z tym elementem ? Kasety mają okienka na wewnętrznych ścianach. To co widać na fotce to raczej nie okno ( zasłaniałyby je nosze wsuwane do kasety na specjalnych prowadnicach). Ten cień to może być rodzaj… no właśnie… wentylacji? Podejrzewam, że i bez tego pacjentom byłoby zimno. Może to tylko zamalowany fragment kasety? Tak czy siak. Zapmniałem o tym elemencie Edytowane 8 Stycznia 2023 przez Kon_Bar 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi