Xmen Napisano 14 Stycznia 2023 Napisano 14 Stycznia 2023 Bez wydziwiania Stary model, stare kalkomanie plus stary modelarz i to praktycznie wszystko co mogę napisać. A tak naprawdę to model jest kiepski ale jak zacząłem to postanowiłem go skończyć.Użyte dodatki to wnęki ResKit ,koła SBS, drążek sterowy CMK , tablica Yahu i kaklomanie Tally Ho.Niestety to pieniądze wyrzucone w "błoto". Już sobie zamówiłem model SH. Model przedstawia samolot dowódcy 2 eskadry 20 GIAP kpt. G.W. Gromowa. 16 Cytuj
barszczo Napisano 14 Stycznia 2023 Napisano 14 Stycznia 2023 Biorąc pod uwagę materiał wyjściowy - nie jest źle. Przyczepiłbym się tylko delikatnie do odcienia brązu. Ale bardzo delikatnie . 1 Cytuj
HK1885 Napisano 14 Stycznia 2023 Napisano 14 Stycznia 2023 Znowu wydziwiasz, Curtiss wygląda dobrze. 2 godziny temu, Xmen napisał: Bez wydziwiania Stary model, stare kalkomanie plus stary modelarz i to praktycznie wszystko co mogę napisać. A stary modelarz jest jak stare wino - dobry! 1 Cytuj
Xmen Napisano 14 Stycznia 2023 Autor Napisano 14 Stycznia 2023 Teraz, HK1885 napisał: Znowu wydziwiasz, Nie nic z tych rzeczy.Wszystko gra. Pisząc kiepski model chodziło o materiał wyjściowy a nie efekt końcowy.Z efektu końcowego jestem zadowolony bo wypraski w chwili obecnej to taki Mistercraft.Formy to już chyba na wykończeniu są . Zamówiłem model z SH bo samolot bardzo mi się podoba a mam nadzieję że będzie mniej roboty. 1 Cytuj
marek d Napisano 14 Stycznia 2023 Napisano 14 Stycznia 2023 Peczterdziecha zawsze mnie cieszy. Jest dobrze. 3 godziny temu, Xmen napisał: plus stary modelarz .. no właśnie plus. Jak powiedział Kwinto: jak stare wino. 50 minut temu, Xmen napisał: Zamówiłem model z SH bo samolot bardzo mi się podoba ... wchodzisz na dobrą drogę. 1 Cytuj
mig Napisano 14 Stycznia 2023 Napisano 14 Stycznia 2023 Wygląda dobrze, może trochę więcej brudu przydałoby mu się. Będziesz robił jakąś większą kolekcję P-40? 1 Cytuj
Xmen Napisano 14 Stycznia 2023 Autor Napisano 14 Stycznia 2023 1 minutę temu, mig napisał: Będziesz robił jakąś większą kolekcję P-40? Raczej nie.Mam już P-40F i P-40E.Do zrobienia jest jeszcze P-40K x2 i P-40N. Cytuj
mig Napisano 14 Stycznia 2023 Napisano 14 Stycznia 2023 Czyli jakaś kolekcja jest w planach. Zrób jeszcze P-40B, M, L i będziesz miał większość. Cytuj
Xmen Napisano 14 Stycznia 2023 Autor Napisano 14 Stycznia 2023 2 minuty temu, mig napisał: Czyli jakaś kolekcja jest w planach. Zrób jeszcze P-40B, M, L i będziesz miał większość. Nie kuś. 1 Cytuj
mig Napisano 14 Stycznia 2023 Napisano 14 Stycznia 2023 Teraz, Xmen napisał: Nie kuś. Nic z tych rzeczy. Zrobisz jak zechcesz, ale zastanów się jeszcze nad wersjami B i M. Gdybym miał więcej miejsca to do moich P-40E, N zrobiłbym jeszcze wersję B i M. Cytuj
Xmen Napisano 14 Stycznia 2023 Autor Napisano 14 Stycznia 2023 (edytowane) 57 minut temu, mig napisał: Gdybym miał więcej miejsca No właśnie z tym miejscem i u mnie jest największy problem. Edytowane 14 Stycznia 2023 przez Xmen Cytuj
Xmen Napisano 14 Stycznia 2023 Autor Napisano 14 Stycznia 2023 Dziękuję za komentarze i opinie.Cieszę się że model się podoba. Teraz ze spokojem mogę zająć się D-520. 1 Cytuj
abtb Napisano 15 Stycznia 2023 Napisano 15 Stycznia 2023 W dniu 14.01.2023 o 20:54, Xmen napisał: Dziękuję za komentarze i opinie. Miałem coś napisać, ale już chyba po kawie i ciastkach bo już podziękowania lecą. Trudno, może następnym razem Cytuj
Xmen Napisano 15 Stycznia 2023 Autor Napisano 15 Stycznia 2023 1 minutę temu, abtb napisał: Miałem coś napisać, ale już chyba po kawie i ciastkach bo już podziękowania lecą. Ile można czekać aż się kolega zdecyduje coś napisać. Jednak jestem w stanie zrobić wyjątek i zapraszam.Zawsze to jedna opinia więcej. Cytuj
abtb Napisano 16 Stycznia 2023 Napisano 16 Stycznia 2023 12 godzin temu, Xmen napisał: Ile można czekać aż się kolega zdecyduje coś napisać. Tyle, żeby się kolega napatrzył i ocenił Tak więc oceniam: sam model sklejony ładnie - czysto i bez wpadek typu: nie doszpachlowane, nie doszlifowane itp. Pomalowany kulturalnie (choć ta zieleń do mnie zupełnie nie przemawia, ale pewnie taka ma być) Trochę za mało się "dzieje" z tymi kolorami - jakoś mi tu brakuje wypłowień i innych przebarwień (wiem, wiem - marudzę jak zwykle ) Ale, że samolot dowódcy to może i garażowany był . Ogólnie daję plusa i medal za radzieckie malowanie 1 Cytuj
Xmen Napisano 16 Stycznia 2023 Autor Napisano 16 Stycznia 2023 No to jeszcze raz jak już wszyscy zainteresowani się wypowiedzieli dzięki za opinie i uwagi. 1 Cytuj
myszaty Napisano 16 Stycznia 2023 Napisano 16 Stycznia 2023 W tych kolorkach taki ... wesolutki?! 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi